Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Advertisements

Sprogvurdering & Sprogindsatser
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
EMIR Den videre proces Anna Lærke Kraft, BØRS.
Organisering af arbejdsmiljøapparatet
Industrial Emissions Directive – Lovforslag
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
1 3. liberaliseringspakke - Baggrund, indhold og ENTSO 3. liberaliseringspakke Baggrund, indhold og ENTSO Lene Egeberg-Gjelstrup International rådgiver,
Tilskud til naturpleje. - 1-årig eller 5-årig ordning
Projektkonkurrencen – forhandlingsadgangen – advokatens overvejelser Dansk Forening for Udbudsret 26. januar 2012 Partner, advokat Tina Braad Holst, Advokater.
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Samarbejde om forebyggelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
EU og det danske sundhedsvæsen
Introduktion til Sprogpakken
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Regulatoriske rammer for fjernkøling
Mulige fremtidsperspektiver Introduktion
Anders Birkelund Nielsen, specialistadvokat
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Velkommen Hvorfor er vi her i dag. Hvad skal vi lave i dag? Hvad er EU?
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
Biocidmidler og behandlede artikler. Godkendelsesordningen for biocider Aktivstofferne vurderes og godkendes/eller ikke godkendes på EU niveau Biocidmidlerne.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen retlig.
Patientrettighedsdirektivet – baggrund, forhandlingsforløb, resultat og udfordringer Oplæg ved Asger Andreasen, Danske Regioner Konference.
Landinspektør Jørgen Heinemeier, Naturstyrelsen
Dansk Forening for Konkurrenceret den 31. oktober 2006 Gentagelsesvirkning og fuldbyrdelse af afgørelser i EU v/Kirsten Levinsen Konkurrencestyrelsen.
Jes Ryttersgaard GI Loven Lov om infrastruktur for geografisk information.
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
Biocides Formål og baggrund Frontpage.
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
EU-regler og regulering af jord i råstofgrave Møde i ATV Jord og Grundvand, 25. november 2009.
Praktisk bekæmpelse af kæmpebjørneklo
Hvordan udarbejdes en indsatsplan?
ISO = international service organiser Introduktion til arbejdet som ISO ISO1.
Opstartsmøde – implementering af infrastrukturdirektivet
Regionalpolitik EUROPA-KOMMISSIONEN December 2004 DA Forordninger 1 Samhørighedspolitik ( ) Kommissionens nye forordningsforslag Den 14. juli 2004.
Carl Burchardi Bjørneklo konsulent for Stubbekøbing Kommune
Naturhensyn - genopretning Tanker fra en kommune Anja A. Hansen Naturmedarbejder, Lyngby-Taarbæk Kommune.
REACH-Implementeringsprojektet Status for implementeringen af REACH i Danmark Torben Nørlem, Miljøstyrelsen Kemikalier.
Ny udviklinger i rammerne for grænseoverskridende samarbejder i EU Lise Lyck Center Director Center for Tourism and Culture Management Copenhagen Business.
Udskrevet d. 28. marts 2015, dias nr. 1 Vejen til vækst Hvad er udbyttepotentialet i vinterraps? v. Planteavlskonsulent Torben Føns.
Michael Stoltze biolog, ph.d. og forfatter,
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Perspektivering og afslutning Lars Gunnarsen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
Resumeer af EU-lovgivningen: en introduktion 2009.
Hvilken betydning får habitatdirektivet for den fremtidige arealforvaltning? Lars Rudfeld Skov- og Naturstyrelsen Plantekongres 12. Januar 2005.
Spørgsmål Bekendtgørelse om eftersøgning og aflivning af nødstedt vildt (Bekendtgørelse nr. 417 af 27. april 2007) Udskriv præsentationen og klip kortene.
Sikkerhedskrav til lægemiddelemballage 1)Velkomst - overordnet orientering om nye krav til begrænsning af forfalskede lægemidler 2)Gennemgang af sikkerhedskrav.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Seneste praksis fra EU-domstolen med særlig vægt på håndhævelsen af EU’s udbudsregler Steen Treumer Professor,
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
DATATILSYNENES ROLLE OG OPGAVER
Envina indsatsplanmøde februar 2017
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Danmark i EU og andre internationale sammenhænge
Kapitel 2 Retskilder og juridisk metode
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Biodiversitet er jordens naturlige kapital
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Møde i Det Grønne Råd den 7. december 2016
Natura 2000-handleplaner 2. handleplanperiode
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Status for indsatsplanlægningen i Sønderborg kommune
Betænkning nr Offentliggjort den 24. maj 2017
Få mere at vide - LYT - SPØRG
FIR morgenmøde 22. november 2018
Præsentationens transcript:

Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015

Hvorfor bekæmpe Invasiv --------------- Sygdomsfremkaldende

Kend fjenden Stammer fra Kaukasus Indført som haveplante i 1800-tallet Smuk plante Men efter ca. 100 år begynder den at spredes

Forvekslinger

Lex. Bjørneklo Bekendtgørelse om bekæmpelse af kæmpebjørneklo I medfør af § 10, stk. 2 og stk. 3, 1. pkt., §§ 12-14, § 16 og § 18, stk. 2, i lov om drift af landbrugsjorder, jf. lovbekendtgørelse nr. 191 af 12. marts 2009, og efter bemyndigelse fastsættes: § 1. Kommunen kan i henhold til en endeligt vedtaget og offentliggjort indsatsplan pålægge ejere eller brugere af arealer, hvor der findes kæmpebjørneklo, at bekæmpe planten. Stk. 2. Har kommunen offentliggjort en endeligt vedtaget indsatsplan, har ejere eller brugere af de i stk. 1 nævnte arealer pligt til at bekæmpe planten effektivt i overensstemmelse med indsatsplanen. Stk. 3. Pligten til at bekæmpe planten i overensstemmelse med indsatsplanen gælder også for offentlige myndigheder. § 2. Bekæmpelse af kæmpebjørneklo skal medføre, at den enkelte plante inden for indsatsområdet dør. Bekæmpelsen skal endvidere udføres på en sådan måde, at den enkelte plante på intet tidspunkt i indsatsperioden reproducerer sig selv. Stk. 2. Indsatsplanen, jf. § 1, skal indeholde angivelse af indsatsområdet og en eller flere frister, inden for hvilke bekæmpelse hvert år skal have fundet sted, samt vejledning i hvilke bekæmpelsesmetoder, der hensigtsmæssigt kan anvendes. OSV.

Indsatsplaner Det er så op til kommuner at lave en plan. Hvis den er lavet kan man påbyde bekæmpelse. Ellers Man kan bekæmpe, og man kan bede om til private

Naturstyrelsens hjemmeside Bekæmpelse af kæmpebjørneklo    Hvorfor skal kæmpebjørnekloen bekæmpes? Kæmpebjørneklo er en invasiv plante, der fortrænger andre arter og derved påvirker biodiversiteten i negativ retning. Desuden forringer den de rekreative og landskabelige værdier. Kæmpebjørneklo er også uønsket, fordi den indeholder en giftig plantesaft, som kan forårsage alvorlige forbrændinger. Læs om kæmpebjørnekloen

Kun en af mange invasiver Bjørneklo er kun én af mange invasive planter Hvorfor lige den ? Det er der gjort rede for,. og vi ved der er mange – og vi har brug for en succeshistorie. Bjørneklo er til at bekæmpe

International Samarbejde Udveksling af viden Internationale regler om invasive dyr og planter.

Nobanis.org

UE forordning om invasive Der blev i 2014 lavet EU forordning hvis formål er at begrænse invasive arter i EU. Vedtaget i DK 1-1- 2015 Den vil blive fulgt op af en liste over arter der er strengt forbudte. Ikke må handles, holdes eller importeres. Denne liste forventes i 2016

Forordning fra EU EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 1143/2014 af 22. oktober 2014 om forebyggelse og håndtering af introduktion og spredning af invasive ikkehjemmehørende arter EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION HAR — under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 192, stk. 1, under henvisning til forslag fra Europa-Kommissionen, efter fremsendelse af udkast til lovgivningsmæssig retsakt til de nationale parlamenter, under henvisning til udtalelse fra Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg ( 1 ), efter høring af Regionsudvalget, efter den almindelige lovgivningsprocedure ( 2 ), og ud fra følgende betragtninger: (1) Forekomsten af ikkehjemmehørende arter, uanset om det er dyr, planter, svampe eller mikroo

National liste EU forordningen er en liste med arter som er ”forbudt” i EU Det er planen at følge op med nationale arter vi ønsker at gøre noget ved Vi er klar over at en del invasive må vi bare leve med. Andre kan vi bekæmpe Der er heller ikke altid enighed om noget er invasiv.