1 ▪ www.regionmidtjylland.dk Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Advertisements

Dialog og læring i klagesager
Kommunikation på CFU Molskroen December Hvad styrer kommunikation/information: •Nødvendighed •Krav / forventninger •Lyst / ulyst •Ambitioner / idealer.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Ledelse…for, gennem og med patienten
Udvikling og implementering af en kommunal model for
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Sygeplejerske Lone Woelders
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Christian Worm – Direktør i Koncern Plan, Udvikling.
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Kommunalreformen VEU som brobygger
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Velkommen til konsulentuddannelsesdagen 18. marts 2010.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Faglige udvikling - børne- og ungdomspsykiatri
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Region Midtjylland Sundhedsaftale
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Velkommen til Lægedage
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
KOL prævalens, opsporing og udredning
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Pakkeforløb i psykiatrien
Akutplan - Den videre proces i Region Midtjylland Lars Dahl Pedersen Afdelingschef Sundhedsplanlægning Temamøde 6. februar 2007.
Ny vejledning til sundhedsaftalerne (som det ser ud nu….) Jens Bejer Damgaard, Kontorchef, RSS/Kommunesamarbejde og sundhedsaftaler.
KL´s visioner for kroniske patienter
Regions Midtjyllands elektroniske patientjournal
Patientsikkerhed, kvalitet og akkreditering
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
Region Midtjyllandwww.regionmidtjylland. dk Sundhedsaftalerne Indholdet i de bilaterale aftaler. v/kontorchef Jens Bejer Damgaard.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Akkreditering: en ny strategi og proces på hospitalerne i Region Midtjylland Afdelingschef, cheflæge Hans Peder Graversen, Kvalitet.
Hospitalsenheden Silkeborg – fremtidens udfordringer i arbejde med sundhed v/Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Processen omkring sundhedsaftalen – en kommunal synsvinkel Lang proces – har strakt sig over ca. ¾ år – men det har været en fordel Den organisatoriske.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Anja Laursen, Kreds Midtjylland Nye paradigmer i sundhedsvæsenet - nye sygeplejefunktioner og roller?
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Sundhedsaftale III status
Telemedicinsk sårvurdering Region Hovedstaden Judith Lørup Rindum 1. Arbejdsgruppemøde 4. september 2013.
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Projekt Ny styring i et patientperspektiv Mette Jensen, Koncernøkonomi Region Midtjylland.
Konklusioner fra MTVén set ud fra en kommunal synsvinkel.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Ansvar i Videreuddannelsen
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
MTV – speciallægekursus i samfundsmedicin
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Tidsplan for det administrative arbejde med rammeaftalen
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Ambitionen for Region Midtjylland på sundhedsområdet:
Baggrundsinformation
Præsentationens transcript:

1 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen. Det skete efter godkendelse i Byråd og Regionsråd  Forarbejdet var hektisk og intensivt. Der blev trukket store veksler på det administrative apparat.  Men det var også mere ”bøvlet” end vi fra Regionen havde forventet.

2 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde Hvad bestod udfordringerne/”bøvlet” af? – nogle personlige overvejelser  For kraftige og for tidlige udmeldinger fra Regionen (ex. genoptræning)?  Uklarheder i den kommunale organisation?  Vores fælles organisering (adm. styregruppe /temagrupper)?  Økonomi – fælles finansiering? Min konklusion: Alle 4 dele spiller ind – men de to sidste er de vigtigste

3 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde Konsekvenser  Resultatet blev ikke vidtrækkende som vi fra Regionen godt kunne have ønsket os  Økonomi kom i centrum – ikke patienter  MEN – ”pausen” kan vise sig nødvendig for udviklingen af det fremtidige samarbejde

4 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde Hvordan vil Regionen bidrag til udviklingen af det fremtidige samarbejde?  Vores ”strategi” var – og er – åbenhed! Vi vil undersøge og fremlægge dokumentation på alt hvad vi laver (Den danske kvalitetsmodel)  Vi investerer i samarbejdet – det er et væsentligt prioriteringsområde for Region Midtjylland. Men vi må have forståelse for: 1) Samspil mellem Region og Hospitaler og 2) Praktiserende lægers særlige rolle/organisering  Vi vil gerne se på, om vi kan organisere os bedre/ anderledes