V. Ole Thomsen, Koncerndirektør, Region Midtjylland

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

institutionsleder Jette Melin
Engang For ikke så længe siden I det mørke Jylland….
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Nonne historie.
Music: Nightengale Serenade
Vandpytten. Først bekymrer hun sig ikke om størrelsen på vandpytten.
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Ordentlig Julekort.
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) STYRKE OG MOD Irene Oestrich Irene Oestrich, chefpsykolog, ph.d. adj. professor SKOLEN FOR KOGNITIV.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Forskellige traditioner
John.M.Nielsen Metode & Co.
Arbejdspladsudvikling
Samarbejde med brugerne – konflikthåndtering og den gode relation Træf om Mening i arbejdet 2011 Julie Gredal og Ida Bering 13. Januar 2011.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
All You can do is tickle it, and see how it jumps
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Joken, der bringer dig held!
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Musik: Nightengale Serenade
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Ledelse i fremtiden Konstruktionisme Relationelt lederskab
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Integration af mennesker, processer og arbejdspladser... En fornyet tilgang til design af fremtidens bygning.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Joken, der bringer dig held!
Kommunikation mellem mennesker
Evnen til at se og forstå talenternes forskellighed og behandle dem individuelt ud fra deres præmisser, gøre sig umage for at forstå de bagvedliggende.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
- Gør jeg det godt nok som leder. - Gør mine ledere det godt nok
MedTech Innovation Center – effektiv kommercialisering af innovationer.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
22. september 2008 i Landstingssalen, Christiansborg Direktør Bjarne Hastrup Ældre Sagen Den gode genoptræning.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Virker vi sammen? - Regionalsamlinger, februar 2011.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Men hvad med motivationen?
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Emilia van Hauen JEG ER MISUNDELIG! ”Vi går ikke ind for kvoter – det er sådan noget for fisk!” Bolette Christensen, vicedirektør i Dansk Industri.
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Mennesker Værdier Resultater Sådan ønsker jeg at være i dialog med mine rådgivere Erik Ravn Schmidt.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Fredes 60 års fødselsdag En hyldest fra dine børn.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN ER JEG EN GOD KOLLEGA? 1 DOG SÅDAN.
Videnskabsteori & metode
Læreren som læringsleder
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN FAGPROFESSIONELLE PÅVIRKES AF NEDSKÆRINGER.
Designoplæg Skabe opmærksomhed omkring bibliotekets arbejde med digitale ressourcer Info-søjlen.
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Mit liv - nu med DAT MIT LIV - nu med DAT.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Karen Sandfær Lysholm Norbøll
Præsentationens transcript:

V. Ole Thomsen, Koncerndirektør, Region Midtjylland Hvordan sikrer vi, at medarbejderne kan ”holde til mosten?” – Om resiliens V. Ole Thomsen, Koncerndirektør, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk

Behov for at kunne holde til mosten - Hvilken most? Mennesket har igennem alle tider skullet tilpasse sig. Hvilken tilpasning er der behov i dag? - Det siges, at forandringer er det eneste stabile på nutidens arbejdspladser. - Vi er vores egen strengeste arbejdsgiver – selvledelse. - Vi skal producere mere og med højere kvalitet og for færre ressourcer.

Er der en anden vej? Kommer der væsentlig flere penge? Bliver borgerne mere tolerante? Aftager hastigheden i den teknologiske udvikling? Begynder politikerne at prioritere for os? Kan vi blive ved med at trimme maskinen? Og er det nok? Andre forestillinger om vækst og forbrug? Andre relationer?

Baggrund for resiliensbegrebet Fra fysikkens verden Resiliens beskrev evnen til at modstå tryk eller udvidelse og vende tilbage til den oprindelige form – f.eks. Elastik/gummi, fjeder. (Denhardt et al., 2010) Fra børnepsykologien Når børn, der oplever modgang i livet, udvikler sig ”på trods” og mere positivt end forventet. (Sommer, 2011) 4 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Resiliens i arbejdssammenhæng Resiliens betegner den modstandskraft, vi har, når vi møder udfordringer, og hvordan vi evner at komme igen og fortsætte fremad på trods af udfordringerne. Lignende ord: Modstandskraft, robusthed. Hvorfor kan nogle klare mosten, når andre ikke kan? Kan resiliente færdigheder udvikles? 5 ▪ www.regionmidtjylland.dk

Hvilken form for resiliens? Følsom resiliens Rummelig resiliens Robust resiliens Skeptisk resiliens Nysgerrig resiliens Insisterende resiliens

Hvordan klarer jeg mig? Reflekterer med andre (debriefer) Reformulerer positivt (”udredningsret er også kvalitet”) Klapper mig selv på skulderen Går op til Bo for det 6. gear Bruger min erfaring til prioritering Analyserer de andres adfærd så godt jeg kan – fordømmer ikke ret meget Bekymrer mig kun om det nødvendige Lidt nervøs for TULE

Kan alle gøre, lige som jeg gør? Nej, selvfølgelig ikke, men.. Debriefing må dog være et must og muligt! Positiv reformulering kan efterspørges – og skal kunne leveres af lederne Anerkende sig selv – hvad er vigtigt Alle skal have en Bo! Hvad nu hvis man ikke er erfaren? Eller ikke får hjælp!?

Kan alle.. Når man er den eneste kloge, flittige, helhedsorienterede. Der er næsten altid en grund, måske kan den findes.. Hvordan finder man ud af, hvad der er relevant at bekymre sig om? Man kan komme til at vurdere forkert!

Konklusion Jeg bryder mig egentlig ikke om resiliens Glæde og professionalisme er bedre Hvordan have magt over sit arbejde i stedet for at kæmpe imod det, for at det ikke tager over? Hvad kan vi fælles gøre for at der bliver tale om robust arbejdsglæde og ikke bare robuste sygeplejersker?