Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Men hvad med motivationen?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Men hvad med motivationen?"— Præsentationens transcript:

1 Men hvad med motivationen?
Fokus på sundhed og livsstil er med til at forstærke menneskers ønske og behov for forandring. Men hvad med motivationen?

2 Hvad er motivation? Et resultat af sammenhængen mellem vigtighed og tro på egne evner Motivation er en frivillig handling i en bestemt retning. Grundlaget for al motivation er håb. Motivation er drivkraften for vores handlinger. Vigtighed Motivation Tro på egne evner

3 Skab et billede af en motiveret person.
Hvordan ser en motiveret person ud? Hvordan går en motiveret person? Hvordan kommunikerer en motiveret person?

4 Forandringsspiralen Ikke interesseret i ændring
Handle Vedligeholde Tilbagefald Overveje ændring Forberede ændring Ikke interesseret i ændring Stabil vedvarende ændring

5 Tilbagefald Populært sagt falder man i vandet og vender tilbage til den gamle vane. Et tilbagefald er en naturlig del af forandringsprocessen. Et tilbagefald kan bruges som læring. Vigtig, at du vender nederlaget til noget positivt og får afklaret spørgsmål som: Hvad gik godt? Hvad gjorde, at det gik galt? Hvad kan du gøre for at forebygge, at det går galt igen?

6 Afslutningsfasen Det ideelle mål for alle med forsøg på adfærdsændring. I denne fase vil der ikke være nogen fare for at personen vender tilbage til den gamle adfærd.


Download ppt "Men hvad med motivationen?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google