Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!"— Præsentationens transcript:

1

2 Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!

3 Derfor: Enhver, som hører disse ord
og handler efter dem, skal ligne en klog mand, der har bygget sit hus på klippen. Og skybruddet kom, og floderne steg, og stormene suste og ramte det hus. Men det faldt ikke, for dets grund var lagt på klippen.

4 Men enhver, som hører disse ord og ikke handler efter dem, skal ligne en tåbe, der har bygget sit hus på sand. Og skybruddet kom, og floderne steg, og stormene suste og slog imod det hus. Og det faldt, og dets fald var stort.«

5 Hvad er det for en klogskab der leder til et stormsikret liv!
Tåben vælger den lette og hurtige løsning – den kloge tager tid til at grave i dybden og lave sokkel. Tåben går kun op i det ydre design og indretning – den kloge investerer tiden til at få kvalitet i den skjulte del af huset også.

6 Jesus var klog som teenager!
Jesus som 12 til 30 årig: ”Og Jesus gik frem i visdom og vækst og yndest hos Gud og mennesker”. Luk.2:52 Jesus var klog – byggede sit liv på Guds ord! Resumé fra år.

7 Vejen til klogskab M – Modtagelig ”Og drengen Voksede op, blev stærk
og fyldt med visdom, og Guds nåde var over ham”. Luk.2:40 Jesu barndom indtil han blev 12 år.. Blev fyldt med visdom.. Visdom der blev serveret.. Skulle bare åbne op.. Forældrenes forkyndelse.. Synagogen.. BET SEFER: BOGENS HUS – Startede som 6-7 årig. 5 år – 7 dage om ugen. Kun om morgenen. Lærte GT udenad. Ikke stille spørgsmål. Kun lytte. 2. BET TALMUD: LÆRDOMMENS HUS – 5 år til – både morgen og aften. 7 dage om ugen. Lærte alle de forskellige oversættelser af loven. Kun lytte. Ikke stille spørgsmål. Bare lytte og lære udenad.. Ikke spørge.. Ikke afbryde.. Ikke stille spørgsmål.. I er opvokset i kristne hjem.. Fået serveret Bibelens ord.. Den kristne tro.. Jeres forældre.. – jeres børnekirke.. – jeres teenageklub.. I er blevet FYLDT med visdom.. Givet jer en tro.. Forståelse af evangeliet.. Den tro i bekræfter i dag. Barnetroen – ikke ringeagtes.. Guds ord kan gøre dig Vis til frelse..

8 Vejen til klogskab M – Modtagelig O – Oprørsk ”Da.. de skulle hjem,
blev drengen Jesus i Jerusalem, uden at hans forældre vidste det”. Luk.2:43 Jesus og hans familie var taget på en åndelig rejse til storbyen – Jerusalem. Noget de gjorde hvert år. Op til påskefesten. Det gjorde de til en familieevent. Alle mand af huse. Sådan havde Josef og Maria valgt at det skulle være. Deres teenagedreng skulle også med – ligesom han havde været det 11 gange før. Men det var dette år, at Jesus gjorde oprør mod far og mor. Han tog et initiativ på egen hånd. Greb det listigt an.. Spurgte ikke.. Vidste måske hvad svaret ville blive.. Valgte at håbe på ”tilgivelse” i stedet for risikere ikke at få ”tilladelse”. Ikke bare lige et par timer. 2-3 dage. Forældrene havde rejst 1 hel dag før de opdagede Jesus manglede.. Ledte efter ham blandt familien.. En dagsrejse tilbage til Jerusalem.. Lede efter Jesus (tror i Josef var opstemt?) ledte efter ham i tre dage.. - Gad vide hvor Josef og Maria havde ledt efter ham.. Tre dage? Jesus alene i Jerusalem.. Storbyen.. Vant til nazarat.. En teenager der er HOME ALONE i storbyen.. Kunne have gået på internet-cafe.. Biffen.. Kigget i mobil-butikker.. Gået på shopping.. Set på heskevogne.. Efter tre dage.. Gad vide om han kunne være i templet??? Måske marias ide.. Kommet i tanke om Gabriel.. Hvordan hun blev gravid.. Der sad han i templet.. Midt iblandt lærere.. Diskuterede.. Stilte spørgsmål.. Svarede.. Men i tre dage.. ”hvad tænker du på knægt”? ”Hvad har du fået at spise”? ”Hvor har du sovet”? ”Hvem har givet dig lov til det”? Jesus handlede på en personlig længsel. Ikke nok at overtage forældrenes tro – må selv tage persoligt standpunkt. KRÆVER ET OPRØR. SKEPSIS. SPØRGSMÅL. Selv slide med spørgsmålene. Prævilegium – hver ny generation – gøre det bedre end den forrige.. Budskabet det samme.. Metoder anderledes.. Maria aldrig gjort noget lignende. Forældre: Giv jeres børn mulighed for, at få åndelige oplevelser på egen hånd: Ill. Tager til Mariager – en uges sommercamp – børnene GUF – Teens på GAF – UC – bibelundervisning.. Ill. Alterna.. Efterskole.. Attention tænk hvis Jesus ikke havde fået lov at komme med på tur.

9 Vejen til klogskab M – Modtagelig O – Oprørsk B – Bibelelsker
”han sad midt blandt lærerne, lyttede til dem og stillede dem spørgsmål”. Luk.2:46 Jesus var 12 år.. Og i gang med sin midtskole. Dvs. langt med at kunne det gamle testamente udenad. I 7-8 år havde han siddet hver dag på skolebænken og lyttet til Guds ord – uden at måtte stille spørgsmål. Han havde lært Bibelen udenad. Uden at måtte stille spørgsmål. (først i den 3. del af lovskolen BET MIDRASH måtte man diskutere) Nu bød anledningen sig. Den måtte Jesus bare gøre brug af. Mange års påfyldning og udenadslære havde efterladt så mange spørgsmål. ”Så han satte sig MIDT IBLANDT LÆRERNE”.. Jesus vidste godt, at skulle man have noget ud af gudstjenesten – så skal man ikke sætte sig på balkonen eller på bagerste række. Jesus ville helt tæt på. Han ville gnubbe skuldre med sine lærere. Han ville ikke bare høre dem – han ville se dem.. Mærke dem.. Tjekke dem.. Blive venner med dem.. GODT RÅD: gå tæt på en eller to af jeres lærere.. Attention medarbejdere.. Børnekirken.. LYT TIL LEDERE.. 2. ”Han lyttede til dem” Jesus lyttede til Guds ord. ”Troen kommer af det som høres” Rom.10. Vi må høre Guds ord. Når vi hører det – går det ind i hjertet og skaber tro. Du kan lytte til Guds ord hver søndag og hver tirsdag og en fredag om ugen.. Her i kirken.. KOM.. LYT.. SKRIV NOTER.. Men lyt også til Guds ord derhjemme.. MP3.. CD.. IT.. DVD.. ”LÆS OG FORSTÅ”.. Få dig en bibellæseplan.. Okay at surfe lidt rundt i bibelen.. Scanne igennem.. Zoome ind på yndlingsvers.. Fylde på harddisken.. Instalere Guds ord.. Som du instalerer et virusprogram.. Føler ikke noget.. Gør noget ved dig.. BULLDOG.. Når du får en fristelse i indbakken: ”I love you”.. Ser lovende ud.. Er en spammail.. Med virus.. Forgifter ikke dit styresystem.. 3. ”Han stillede dem spørgsmål”. Vigtigt at gå i dialog med Bibelen. At stille spørgsmål. ”forstår du det du læser – spurgte filip hofmanden – nej hvordan skulle jeg, når der ikke er nogen der vejleder mig”.. Så steg filip op. Bil-Bibelstudie. Slid med ordet. Gå i infight. Jeg slipper dig ikke før jeg fatter dig.

10 Vejen til klogskab M – Modtagelig O – Oprørsk B – Bibelelsker
I – Involveret ”Vidste i ikke, at jeg har en opgave her i min Fars hus”? Luk.2:49 ”Jamen, dreng dog! Hvordan kunne du gøre sådan imod os”? Din far og jeg har været så urolige for dig, og vi har ledt efter dig alle vegne. ”Hvorfor har i ledt efter mig alle vegne? Spurgte Jesus. Vidste i ikke, at jeg har en opgave her i min fars hus”. Som 12 årig vidste Jesus at han havde en opgave i hans Fars hus. Der er ikke noget vigtigere for en 12 årig – end at få en opgave i Guds hus. At vide at Guds hus er ens hjem. At menigheden er en udvidet familie. At Gud har tanker.. Drømme.. Kaldelse.. At deres Far i himlen har en mission til dem. Teenagere er ikke fremtidens kirke – de er kirke nu. De kan være ledere nu. Når jeg ser jer 8 – så ved jeg, at der er en opgave i jeres fars hus til hver af jer. I har hver for sig særlige gaver. Spille Musik.. Passe børn.. Skrive.. Computer.. Lege.. Bede.. Tale.. Ill. Jeg tror ikke at jeg var blevet i kirken som teenager og ung, hvis der ikke var en opgave til mig. Jeg er rastløs.. Ill. Været 7-8 år da jeg gik på Cafe Sommersko under en gudstjeneste – varm kakao.. Brændte tungen.. Jeg var 12 år, da jeg spillede trommer på alle møder.. Jeg spillede ikke lige godt. Jeg var ca år, da jeg stod for indkøb af højtaleranlæg.. Gik om lørdagen og ordnede lydanlæget.. Rullede ledninger på plads.. Ill. Min kone Mette.. Spillede guitar i juniorklubben.. 10 år.. Var aktiv.. Sidste weekend var jeg i en kirke i Malmo.. Trak teenagelederen en ung fyr op – lige fyldt 18. I et år været i multimedie. Lavet video/grafik. Det er jer, der skal være forbillede for dem – lidt yngre. De ser op til jer. I er deres helte.

11 Vejen til klogskab M – Modtagelig O – Oprørsk B – Bibelelsker
I – Involveret L – Lydig ”Så fulgte han med dem tilbage til Nazaret og var lydig imod dem”. Luk.2:51 ”Så fulgte han med dem tilbage til Nazarat og var lydig imod dem”. Visdommen lærer os lydighed. Det er ikke nok, at have viden. Jesus sagde: ”Hvis i ved det er i salige om i gør det”. Meget lettere at LÆRE end at LEVE.

12 SVAR fra din MOBIL til din præst på tlf. 20764827
M – Modtagelig O – Oprørsk B – Bibelelsker I – Involveret L – Lydig ER du MOBIL? M – MODTAGELIG: er du åben og klar til at lade dig fylde af Guds visdom? Ønsker du at lykkes i livet ligesom Jesus? Krop, psyke, Gud og venner? O – OPRØRSK: vil du tage livtag med troen og Guds ord på egen hånd? Tør du tage dit eget initiativ til at afklare din tro og afprøve GUD? B – BIBELELSKER: Elsker du Guds ord? Er du vild med Bibelen? Vil du brug tid på at DOWNLOADE Guds ord? Downloader.. Åh 29 min. Ventetid?? I – INVOLVERET: har du fundet din opgave i din fars hus? Ved du at der er brug for dig? Tør du prøve dig frem? L – LYDIG: er du villig til at praktisere denne prædiken? Nu har du fået en ny BÆRBAR BIBEL – vil du læse den? Studere den? Stille spørgsmål til den? Slås med den? - Den skal lades op igen og igen.. - Hele tiden forny dit abonoment.. Invielse og velsignelse.

13

14

15 Derfor: Enhver, som hører disse ord
og handler efter dem, skal ligne en klog mand, der har bygget sit hus på klippen. Og skybruddet kom, og floderne steg, og stormene suste og ramte det hus. Men det faldt ikke, for dets grund var lagt på klippen.

16 Men enhver, som hører disse ord og ikke handler efter dem, skal ligne en tåbe, der har bygget sit hus på sand. Og skybruddet kom, og floderne steg, og stormene suste og slog imod det hus. Og det faldt, og dets fald var stort.«


Download ppt "Jesus beskriver vejen til et stormsikret liv!"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google