Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde. Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Årsmøde 2005 Dancert PNY Dancerts erfaringer med DS/EN og DS 2426 v. Pernille Nyegaard, Dancert.
CBS’ Uddannelser Kvalitetsseminar 7. marts Formål med kvalitetsseminaret •Kvalitetsudvikling af uddannelser –Inspiration til fortsat udvikling.
Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
Krudtuglerne Krudtuglerne består af førskolebørn, dvs. de børn som skal i skole næste år. Personalet består af 1 pædagog og 1 medhjælper, i hverdagen er.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Hornbæk Skole Invitation til forældremøde og indskrivning til
Velkommen til Fokus Fjerkræ arbejdsgruppemøde
8.2 · Sortering af fisk efter kvalitet
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Årshjul Skolebestyrelse 2010/11
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
Marianne Mollerup KBH Madhus
Blå Sommer 2009 Besøg i Ravnsholt Division 21. oktober 2008.
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet.
Natur- og landbrugskommissionens workshop den 9. oktober 2012
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Velkommen Skolestruktur Aktiviteter gennem året Visionsarbejdet
Udbud på Biler foråret 2013 Orienteringsmøde den 7. maj 2012
UMV Borbjerg Skole 07/08 Det psykiske arbejdsmiljø.
Velkommen til Fokus Pålæg arbejdsgruppemøde
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Standardregulativer Dialogmøde 18. september 2007 velkommen til Miljøstyrelsen.
Velkommen til møde om frivillighed i Favrskov 26. september 2013.
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Borgerinddragelse: Baggrund 9. maj Behov for borgerinddragelse? Tilfredshed med ”den måde demokratiet fungerer på” 5% er medlemmer af partier.
Camp IB sept sept VELKOMMEN TIL CAMP IB37.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Præ-registrering Vibeke Plambeck 28.maj 08 Hvad skal man være opmærksom på - som ansvarlig for et stof - som downstream-bruger.
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
Side 1 Trivselsmåling - December 2010 Dansk Kabel TV.
DIRA - Dansk Robotnetværk Danish Industrial Robot Association Fakta: DIRA – Dansk robot Netværk (Danish Industrial Robot Association) 138 medlemmer Leverandører.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Velkommen til Ø90 Orienteringsmøder uge Torben Vestergaard Landscentret - Økonomi - ØkonomiIT ” Bliv.
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
At deltage i projektarbejde
Teknisk Råd Region Nord
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Historik: Grundlagt 1948 Produceret tomater siden 1976 Leverer til GASA indtil 1980 Starter levering til Nordgrønt, men fra 1985 leverer vi direkte.
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
© - Copyright Bureau Veritas Netværksgruppemøde KEMI Tema: Arbejdspladsbrugsanvisninger – erfaringsudveksling Würth Danmark A/S, Montagevej 6, 6000 Kolding.
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk 14. januar 2016.
Udbud af fødevarer Allerød Ballerup Furesø. Agenda Velkomst og præsentation Præsentation af udbudsmodel Udbudsbetingelser Kravspecifikation Dialog om.
Præsentation af resultater for faktas ledergruppe Mandag d. 17 november 2014 Kundemeter – Oktober
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Informtationsmøde kommende 7. klasser
Præsentationens transcript:

Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde

Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af mødedatoer, mødesteder og kontaktoplysninger. Arbejdsgruppemøderne, indhold, målsætninger og arbejdsform. Hvilke produkter skal der udarbejdes kravspecifikationer på? Hvad viser det modtagne udbudsmateriale? Hvad viser det modtagne udbudsmateriale? Drøftelse og 1ste udvælgelse af produkter. Drøftelse og 1ste udvælgelse af produkter. Indledende overvejelser om, hvilke informationer en specifikation kunne indeholde Fastlæggelse af opgaver frem til møde 2. Afslutning.

Mødedage og steder. DatoSted 12. November 2007 DLG, Odense 9. Januar 2008 ? 27. Februar 2008 ? 23. April 2008 ? 4. Juni 2008 ? 20. August 2008 ? Gruppe 2 9:00-12:00 Gruppe 5 13:00-16:00

Kontaktoplysninger. Tjek venligst den udleverede liste over arbejdsgruppemedlemmer og kontaktoplysninger. Påfør ændringer og returner listen til os.

Kommunikation. Vi vil bruge hjemmesiden så meget som muligt og sende jer en mail med besked om, at der er nye referater, oplæg eller lign. til jer. under Nye Fokus projekter på vej, og klik så ind på Grønt.

Nye Fokus projekter på vej - Grønt

Fokus Grønt

Fokus Grønt infoside

Arbejdsgruppemøderne. Meget faglig dialog om kravspecifikationer, fakta om frugt, grønt og kartofler. Fremtidens behov og produkter. Tværfagligt samarbejde og forståelse. Viden - og erfaringsudveksling. Styrke det faglige netværk. God faglig og social dialog.

Målsætning. Senest september 2008 have udarbejdet: Specifikationer på 200 produkter. Specifikationer på 200 produkter. Fakta om frugt, grønt og kartofler. Fakta om frugt, grønt og kartofler. Opsamlet viden om kommende behov for produkter. Opsamlet viden om kommende behov for produkter. Vi har 6 møder á 3 timer samt forberedelse hertil. Vi har 6 møder á 3 timer samt forberedelse hertil.

Arbejdsform. Vi vil forsøge at styre / lede processen. I bidrager i den faglige dialog og via forberedelse til møderne. Få jeres bagland med. Få jeres bagland med. Vi vil udsende oplæg og referater til jer og forventer at I har været det igennem inden møderne. Vi ønsker en konstruktiv og ærlig dialog i gensidig respekt for hinanden.

Hvilke produkter? De indkomne udbudsmaterialer viser følgende:

Grønt frisk ArbejdsgruppeVarebetegnelseTotal Grønt friskTomater, cocktail Grønt friskAgurker, plastindpakkede Grønt friskPeberfrugter, rød Grønt friskSalat Lollo bionda (Dan) Grønt friskHvidkål(Dan) Grønt friskSalat Hovedsalat(Dan) Grønt friskGulerødder Store(Dan) 5kg Grønt friskLøg, almindelige Grønt friskKinakål(Dan) Grønt friskKarse 9 stk u/låg(Dan) Grønt friskSalat Iceberg(Sve)9.467 Grønt friskSquash gul(Hol)5.679 Grønt friskBlomkål(Dan)4.897 Grønt friskBroccoli pak(Pol)3.749 Grønt friskPorrer løs(Fra)3.673 Grønt friskSpidskål(Dan)3.492 Grønt friskRødkål(Dan)3.240 Grønt friskSavoykål(Dan)3.224 Grønt friskPurløg(Dan)3.211 Grønt friskBladselleri (Dan)2.842 Grønt friskSalat Lollo rossa2.460 Grønt friskRødbeder (Dan)2.352 Grønt friskSelleri, knold2.036 Grønt friskChampignon u/ rod(Pol)1.652 Grønt friskAvocado(Chi)1.639 Grønt friskLøg Rødløg(Hol)1.475 Grønt friskDild (Ita)1.260 Grønt friskAuberginer(Spa)1.124 Grønt friskKinaradisser1.124 Grønt friskSpirer, Bønnespirer(Dan) poser1.090 Grønt friskFennikel(Ita)1.017

Snitgrønt vasket ArbejdsgruppeVarebetegnelseTotal Snitgrønt vasketGulerødder, tern Snitgrønt vasket Løg, i skiver Snitgrønt vasketHvidløg, pillede Snitgrønt vasketIceberg, grovsnittet Snitgrønt vasketSalat Rød Blanding Groftsnittet Snitgrønt vasketKinakål, fintsnittet Snitgrønt vasketPebermix (tern og strimler) Snitgrønt vasketRødbeder, revne8.452 Snitgrønt vasketPorrer, skiver8.146 Snitgrønt vasketSquash, trekanter7.290 Snitgrønt vasketLollo bionda, skyllet7.000 Snitgrønt vasketRødkål, groftsnittet6.434 Snitgrønt vasketTomater, skiver6.023 Snitgrønt vasketSpidskål, groftsnittet5.589 Snitgrønt vasketRadiser, skiver5.441 Snitgrønt vasketRødløg, tern4.291 Snitgrønt vasketAgurker, tern4.163 Snitgrønt vasketKnoldselleri, tern3.910 Snitgrønt vasketBlomkåsbuketter3.536 Snitgrønt vasketBladselleri snittet3.514 Snitgrønt vasketChampignon, skiver2.891 Snitgrønt vasketDiverse salatblandinger2759 Snitgrønt vasketPastinakker, tern2.051 Snitgrønt vasketColeslaw marineret1.721 Snitgrønt vasketKinaradisser, revet m. persille1.718 Snitgrønt vasketBroccoli, buketter1192 Snitgrønt vasketBlegselleri, skiver1005

EU’s Handelsnormer for tomater Mindstekrav til kvalitet Klassificering af produkter ("Klasse Ekstra”, "Klasse I", "Klasse II”) Bestemmelser om tolerancer (der må f.eks. i "Klasse I" maksimalt være 10 % af tomaterne, der ikke opfylder kvalitetskravene til klasse 1" Bestemmelser om størrelsessortering, største diameter i mm i tværsnit og tolerancer Bestemmelser vedrørende præsentation Bestemmelser vedrørende emballering Bestemmelser vedrørende mærkning

Frisk Grønt Eksempler på, hvilke informationer en kravspecifikation kan indeholde - Tomater (EU’s handelsnormer for tomater) (EU’s mindstekrav) Produktnavn/Sort Kvalitetsklasse (herunder mål, vægt og tolerancer) Modningskrav Holdbarhedstid, temperatur og modningsstatus Holdbarhedstid, temperatur og modningsstatus Opbevaring frem til kunden Emballering Kvalitetsafvigelser ved modtagekontrol Dansk i sæsonen?

Eksempler på kvalitetsafvigelser Tolerancegrænser defineres Tomater af afvigende sort i kassen Tomater af afvigende klasse og størrelse Afvigende antal frøkamre Fasthed Afvigende modningsgrad Farvefejl Stød – og trykpletter Sprækker, helede og uhelede Afvigende lugt og smag

Eksempler på stof til Fakta om Frisk Grønt Tabel over tomatsorter, der sælges i DK Typiske karakteristika for sorterne ex størrelse, form, farve, fasthed, antal frøkamre, vand/tørstofindhold, smag, aroma ex størrelse, form, farve, fasthed, antal frøkamre, vand/tørstofindhold, smag, aroma Lagring af tomater Følsomhed for temp., fugt og ethylen (respiration) Følsomhed for temp., fugt og ethylen (respiration) Holdbarhedstid og anbefalet opbevaring Holdbarhedstid og anbefalet opbevaring Anbefalet anvendelse efter sort Link til Fødevarestyrelsen Handelsnormer for frugt og grønt – mindstekrav Handelsnormer for frugt og grønt – mindstekrav Konventionel og økologisk produktion af tomater Dokumenterede kvalitetsforskelle Dokumenterede kvalitetsforskelle Bæredygtighed ?..og meget mere.

EU’s Handelsnormer for gulerødder Mindstekrav til kvalitet Klassificering af produkter ("Klasse Ekstra”, "Klasse I", "Klasse II”) Kvalitetstolerancer (for Klasse ekstra må violet eller purpurrøde farve i toppen ikke forekomme Bestemmelser om størrelsessortering, rodens største diameter eller stykvægt Bestemmelser vedrørende præsentation Bestemmelser vedrørende emballering Bestemmelser vedrørende mærkning

Gulerødder, rensede/snittede Eksempler på, hvilke informationer en kravspecifikation kan indeholde (EU’s handelsnormer for gulerøddder) (EU’s mindstekrav) Produktnavn, sort Kvalitetsklasse (herunder mål, vægt og tolerancer) Udskæringsspecifikation, tolerancer Emballering Opbevaring frem til kunden Holdbarhedstid, temperatur Kvalitetsafvigelser ved modtagekontrol

Eksempler på kvalitetsafvigelser Tolerancegrænser defineres Knækkede gulerødder Revnede gulerødder Uens størrelse (udover tolerancer) Afvigende emballering Afvigende mål på stave og skiver Misfarvninger udover tolerancer Afvigende konsistens, ex. træet Afvigende smag

Eksempler på stof til Fakta om gulerødder Tabel over gulerodssorter, der sælges i DK Sæsonoversigt Sæsonoversigt Typiske karakteristika og spisekvalitet for sorter Typiske karakteristika og spisekvalitet for sorter ex størrelse, form, farve, smag (aroma, sødme), konsistens, tørstofindhold Friske og forarbejdede gulerødder fra jord til bord Opbevaring af gulerødder og holdbarhed Anbefalet håndtering af forarbejdede gulerødder Holdbarhedstid, temperatur Anbefalet anvendelse Og meget mere…

Fotooptagelser For både hele og skårne produkter er det en god idé at vedlægge en fast størrelsesenhed til sammenligning, ex. 10 cm målebånd

Fastlæggelse af opgaver frem til næste møde den 9. januar 2008.

Tak for i dag.