BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Svend Gønge-skolens værdier...
Typiske forhold for børn med anden etnisk baggrund
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup, T: , W: Kompetenceudvikling.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KONFERENCE FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE 11.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Tværprofessionelt samarbejde om børn og forældre
27. november 2003Konference for kulturforvaltere Kulturpolitiske strategier Rationel styringstænkning Netværksstyring Kompetencer på tværs.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Fremtidens offentlige styring Hvor er vi på vej hen efter NPM?
Ledelse af skoleledelse 11. februar 2010 Klaus Majgaard.
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
7 dogmer for offentlig styring
Tillid Temadag for AMIR
Ledelsesudfordringer i sociale institutioner
Visioner for fremtidens offentlige styring Enkel styring – rig dialog
Velkommen til pædagogisk dag!
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Styring med mening? Oplæg v. Henrik Hjortdal Oktober 2007.
Roskilde Universitet, Inst.f. Psykologi og Uddannelsesforskning
Udfordringer og perspektiver på ledelse i kunst- og kultursektoren - et kommunalt perspektiv Introdag – Kunst og kulturlederuddannelsen Odsherred Teaterskole.
De mange muligheders skole Oplæg for skoleledere i Nordjylland 29. sept 2010 Klaus Majgaard.
Ledelsesrummet Ledelseskraft Ledelsesmagt. Den fælles forståelsesramme Ledelsesrummet: Ledelsesmagt og ledelseskraft.
Nye fagprofessionelle lederroller
Randers Hvorfor mål - og rammestyring i Randers Kommune (og de fleste andre) ? Virker det?
Økonomi og organisation
Afbureaukratisering - Hvad, hvorfor, hvordan ? Henrik Hjortdal, FORUM for Fremtidens Offentlige Ledelse og Styring 7. Oktober 2009 COK - Århus.
Fremtidens offentlige ledelse og styring Henrik Hjortdal 8. november 2010 Enhed for Perioperativ Sygepleje Rigshospitalet.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Dan Zielke og 1.
set fra ledelsens side ved Områdeleder
Synergi og samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer Center for frivlligt socialt arbejde 6. Juni 2012.
Opsummering af statsteorier 11. Oktober 2005
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Biblioteket og kommunalreformen – bibliotekets roller
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Medicinpædagogik på vej mod en faglig platform
Udfordringer for de selvejende institutioner og deres organisering DLO i Slagelse 11. april 2008 V/ formand for Børne- og Kulturchefforeningen Per B. Christensen.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Evidens, evaluering & dokumentation - skærpet ansvarsfordeling og skærpet faglighed Børne- og Kulturchefernes årsmøde, 15. november 2007 Merete Konnerup,
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Rammesætning og frihed under krydspres Rebildkonferencen 2012 Skolelederforeningen.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Fremtidens Borgerservice i Grønland Kuupik Kleist 9. marts 2010.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Hvem skal kommunerne samarbejde med i fremtiden på idrætsområdet? Oplæg til Breddeidrætsudvalgets møde tirsdag d. 6. november v/ Børne- og Fritidsdirektør.
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
Ole Nørby 1 Kvalitetsreformen Bedre velfærd og større arbejdsglæde Høj kvalitet i den offentlige service: 1.Brugerne i centrum 2.Attraktive arbejdspladser.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Ledere mellem profession, management og demokrati
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Ingen forskning uden brugere Eller hvad kan brugere, rekvirenter og andre interessenter gøre for børnekulturforskningen? Chefkonsulent Jan Helmer-Petersen.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
LANDSKONFERENCE 2006 Sammenlagte institutioner Søren Smidt, cand. psych. Center for institutionsforskning.
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
SFO- og daginstitutionslederkursus
Præsentationens transcript:

BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov

Hovedelementer i ledelsespublikationen Vilkår, rammer og relationer mellem politikere og ledere ændres Styring af selvstyrende institutioner Brugerinddragelse – den lydhøre og loyale leder Den institutionelle integritet tilbage Kompetenceudvikling, rekruttering og fastholdelse

Ændrede ledelsesvilkår Rammebetingelser: Større kommuner Større opgave portefølje Større kompleksitet Nye styreformer –Massiv decentralisering –Skift i fokus fra input/proces til output/outcome –Styring af selvstyrende enheder Voksende forældre-/brugerkrav Individuelle krav: Manøvrerer i et uforudsigeligt politisk og styringsmæssigt rum Kobling af styring og værdier Kobling af styring og faglighed Høje krav om ledelses- kompetencer Dokumentation og kvalitetsudvikling Rekruttering og fastholdelse Det der gør det spændende og udfordrende at være leder!

Hierarki i skyggen af netværk Byråd Administra- tion Institutioner Brugere Ad hoc og faste netværk Organisationer Lobby-funktioner Enkelt individer Interessegrupper

Styring af selvstyrende enheder Decentralisering fra byråd og forvaltning til bestyrelser og decentrale ledere Pres på udviklingen af velfærdsydelser Kravene om kvalitetsudvikling og synlig kvalitet Styringskoncept : –Mål & ramme, kontrakt, værdier.. Holde sammen på ”Den kommunale familie” Fælles værdier og mål Forvaltningen fra inputstyring, ledelse og administration …..… …. til sparringspartner, koordinator og outputstyring

Styring på Børne- og kulturområdet Er der levnet plads til udvikling på institutionsniveau? Hvordan kan de nye vilkår forenes med kreativitet og kvalitet? Hvor er meningen for de fagprofessionelle – og deres frirum? Det kritiske fokus på kvaliteten af de offentlige ydelser har ført til en spiral af regulering i form af kvalitetsstandarder og opfølgningssystemer

Slip de fagprofessionelle fri Mål, rammer og vilkår for selvstyrende institutioner og team af medarbejdere båret af et professionsideal indenfor det traditionelle politiske og ledelsesmæssige hierarki Hjælp, støtte og rådgivning til de fagprofessionelle i forhold til proces og opgaveløsning Herigennem kombinere det politiske styrings- og dokumentationskrav med professionsidealet, så vi sammen arbejder mod fælles mål

Institutionslederen – linedanser og orkesterleder i ét Når institutioner blomstrer: –God ledelse –Opbygning af stærk faglighed og stolthed hos medarbejderne –Tydelige og trygge rammer –Åbenhed over for brugerne –Stærke fælles værdier

Respekt for og involvering af brugerne - og Integriteten tilbage til institutionerne! Fokus på dialog, involvering, med- bestemmelse og indflydelse ift. brugerne Respekt, demokratisk ydmyghed og loyalitet over for brugerindflydelsen – den formelle og den uformelle

Respekt for og involvering af brugerne - og Integriteten tilbage til institutionerne! Kampen om den fælles arena - om magten til at bestemme linjen i institutionen Demokrati er ikke det samme som formløshed, hvor der ikke er forskel på roller, og hvor alle kan tale med om alt og i øvrigt gøre deres egne behov til det aller- væsentligste

Respekt for og involvering af brugerne - og Integriteten tilbage til institutionerne! De faglige strategier bringes ikke til forhandling, blot fordi en borger har fundet et interessant argument på nettet Den demokratiske dialog fordrer, at deltagerne forpligter sig til et helhedssyn, også når det betyder, at ens egne behov tilsidesættes Krav til brugerne: Parate og motiverede Børn skal være udhvilede, mætte, stimulerede og ordentlig klædt på Det er forældrenes ansvar Loyalt at bakke om institutionen, indholdet, personalet og ledelsen

Skriv tekst her…