Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Børnefamiliecenter Nordvang og familieklassen i Vestbyskolen.
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Sundhedsprofiler for børn
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Lærerprofessionen.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
Forbyggende indsatser • FOR UNGE. For at indsætte dato og sidefod: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”dato” i feltet for.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Handicap, idræt og social deltagelse
Sundhed på arbejdspladsen
?. Globale børn - ta’r en tørn   Udvikle handlekompetence i forhold til børn og   unge i andre lande   At eleverne samarbejder på tværs og lærer.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Resultater og indsatser for projekt Sædding og Ådalen på Toppen
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Afdelingsbestyrelsernes rolle i særligt udsatte boligområder Konference 19. november 2011.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Hvad er uddannelsesparathed, og hvordan kan man vurdere paratheden?
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Omgangstone og kollegialitet
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
LGBT i Kommunalt Regi?.
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE ER NUTIDENS KRÆFTSYGEPLEJE RETTET MOD FREMTIDEN?
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
National konference den 3. november 2009 Røgfrihed for alle Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte v/projektleder Helle Stuart.
Lokalsamfundet som læringsmiljø Klog på den fede måde Horsens 24. november 2010 Klaus Majgaard.
Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen v. Sundhedskonsulent Ann Møller Gram Sundhedsafdelingen Tønder kommune.
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
22. September 2010, Kommunernes Landsforening 5 udfordringer – 5 løsninger.
Fremtidens Børnesundhed Strategisk møde 19. november 2012Fremtidens Børnesundhed1.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
Sammen finder vi ud af det
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Spændingsfelt Sygepleje, klinisk lederskab og ulighed i sundhed
Temamøde om social ulighed i sundhed
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen v. Sundhedskonsulent Ann Møller Gram Sundhedsafdelingen Tønder kommune

Sundhed er ikke selve målet med livet Sundhed er snarere et middel til, at nå de mål vi har her i livet. Sundhed giver mulighed for – men giver ikke i sig selv ”det gode liv”

Social ulighed i sundhed Alle afd. forvaltninger skal inddrages Indsatserne er grupperet omkring otte væsentlige faktorer for social ulighed i sundhed, som kommunerne har indflydelse på:   Børns tidlige udvikling Skolegang og ungdomsuddannelse Sundhedsadfærd Arbejdsmiljø Nærmiljø Borgere udenfor arbejdsmarkedet Social udsathed Adgang til brug af sundhedsydelser

Ansøgning til satspulje Indsats for bedre overgang til erhvervsuddannelser og fastholdelse på erhvervsuddannelserne - fokus på potentiale og udviklingsmuligheder Leder af UU: Hvad blander du dig i det for? Derfor: Det handler ikke kun om at forhøje middellevetiden og reducere sygeligheden – det handler om, at den sociale ulighed i sundhed i særdeleshed mindskes, hvis flere børn kan læse og skrive tidligt, flere unge får en ungdomsuddannelse, og arbejdsløsheden mindskes. Social ulighed i sundhed – hvad kan kommunen gøre? SST 2011

Bedre i gang med uddannelse/arbejde Skal det lykkes, skal der være fokus på sammenfaldende mål, fælles indsatser og fælles gevinster. Fastholdelse i uddannelse har alle interesse i. Bedre i gang med uddannelse/arbejde Flytte sig socialt Flytte sig med sundhed Fra Lars Iversens oplæg ved Ung & Sunds fremdriftsmøde 2010

Udfordringen er, at ikke alle indsatser er koordineret med andre forvaltninger og at indsatserne ikke er tilstrækkelig effektive. Derfor kan det godt føles sådan

Det handler om at få tydeliggjort, at de indsatser, der bidrager Udfordringen ligger derfor ikke i at ”sælge” sundhed som en central værdi for andre politikområder. Det handler om at få tydeliggjort, at de indsatser, der bidrager allermest til en reduktion af social ulighed i sundhed, i virke-ligheden er indsatser, der allerede arbejdes på fra andre områder – ofte under andre overskrifter og overordnede mål. Der er ikke tale om et enten - eller, men om et fokus på sammenfaldende mål, fælles indsatser og fælles gevinster. Udgangspunkt i hvert områdes ressourcer Social ulighed i sundhed – hvad kan kommunen gøre? SST 2011

Udviklingsforandring Fra Klods Major Klods Hans Aase Koch områdeleder Tønder Kommune

Klods Major Lytter udad glemmer at lytte indad Ønsker ikke at prøve nyt Tryg ved det gamle Bedømmer verden / omgivelserne på afstand Lader fortiden bestemme nutid og fremtid Er undertrykt og undertrykker

Klods Hans Lytter udad og indad Prøver grænser, det er i udkanten der er nyt. Stiller ???? Til det kendte Lever i verden og påvirker den Ser muligheder omkring sig Anvender fortiden til at påvirke nutid og fremtid Åben, tillidsfuld og drømmende

Stjernestunder Forældre tilknyttet Kompetencecentret En gang om ugen Kl. 8-13