Alkohol- og rusmiddelspolitik for Roskilde Kommune HR & Organisation.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Advertisements

Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Roskilde Handelsskoles APV-procedure
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Organisering af arbejdsmiljøapparatet
Værdigrundlaget i Greve
Arbejdsmiljø mellem sidevogn og mainstream
Slå dog SU og SIU sammen 17. september 2009
Sygefraværspolitikker
Ledelse og menneskesyn
Ændring af arbejdsmiljøloven
INUA – Arbejdsfastholdelse af personer med bevægeapparatsbesvær
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
Hans Jørgen Limborg & Hans Hvenegaard
Vision Daloon er den moderne forbrugers foretrukne leverandør af etniske conveniencefødevarer.
# DUA SEMINAR 2010 BRUGERINVOLVERING - hvordan? Ole Nielsen, COWI 5. oktober okt 2010 DUA SEMINAR 2010.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Udsagn 1 (Stillingsændringer) Den faglige organisation: ”Da Gurli Petersen har fået nye arbejdsopgaver fra 15. maj 2007, har hun krav på at få sin løn.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Samarbejdet i et fremtidsperspektiv Hvolris Jernalderlandsby Den 17. september 2009.
Er MED eller MIO altid løsningen? Erfaringer fra Region Nordjylland.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Hvilke regler skal iagttages, når man behandler personoplysninger i whistleblower-systemer Professor, dr.jur. Henrik Udsen
Det Sociale Kapitel
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Haderslev Kommunes Alkohol- og Misbrugspolitik
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Sikkerhedsrepræsentantens arbejde set med 3Fs øjne
Himmelev gymnasium & Ungeprojektet Uge
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Håndtering af Sygefravær
Forholdet til kunderne
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Handel med korn mellem landmænd
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 3 Arbejdsmiljøpolitik Seminar 3 – Politik, mål og handlingsplan.
Aftale om psykisk arbejdsmiljø FTF’s arbejdsmiljøseminar Den 26. september 2007 Mette Bergmann - viceformand Lisbet Lund – faglig sekretær.
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
NATUR OG VEJ SERVICE Center for Byens Anvendelse Aarhus Kommune Instruktion til fremmede håndværkere hos NVS Version:
August 2008 PLUSTID - vil vi have det ? Det statslige område.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Temadage og kurser ”Regler for honorering når ansatte skal på temadage og kursus, og hvad kan med fordel aftales, inden et bevilget uddannelsesforløb begyndes”
Jakob Preisler DSB HR 7. juni 2011 Side 1 Nærværende ledelse gør en forskel Erfaringer fra DSB’s fraværsindsats v/ afdelingsleder Jakob Preisler HR Helbred.
Den tjenstlige samtale Organisationsuddannelsen – modul 1 1 Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening.
Malerfagets overenskomst §10 Sikkerhedsbestemmelser Hvem har ansvaret for, at det nødvendige sikkerhedsudstyr er til rådighed? Hvem har ansvaret.
Disciplinære foranstaltninger – tjenstlige samtaler Lederkursus 2014.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Barnets Reform Ledernetværk Juridisk konsulent Annette Baun Knudsen KL November 2011.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
MED- systemet er dit – brug det!
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
§ 72 - Planlægning af infrastrukturarbejder
Malerfagets overenskomst
Mere MOST - mindre fravær
Informationsmøde om konflikt 2018
3. dag - Modul 1A Afskedigelse Evaluering (kl ) Lunchbox og tak for denne gang (kl )
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Afskedigelse UC plus.
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Afskedigelse FOAS.
Afskedigelse A2B.
Arbejdsmiljøgruppens ansvar, etik og samarbejde
Sikker adfærd er vigtig I det offentlige arbejder vi ofte med personoplysninger, som er følsomme eller skal behandles fortroligt Sikkerhedspakken.
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Præsentationens transcript:

Alkohol- og rusmiddelspolitik for Roskilde Kommune HR & Organisation

Alkohol- og rusmiddelspolitik Vedtaget af HMU den 5. marts 2009 Indsat i den samlede personalepolitik som punkt. 2.5 Fælles retningslinjer der gælder for alle områder af kommunens virksomhed. Indeholder pligter og rettigheder.

Alkohol- og rusmiddelspolitik Rusmidler og arbejde hører ikke sammen. Formål: –Sikre et sundt og godt arbejdsmiljø –Fremme sikkerheden på arbejdspladserne –Forebygge misbrugsproblemer –Hjælpe medarbejdere med misbrugsproblemer.

De fælles retningslinjer Alkohol/rusmidler er uforeneligt med arbejdets udførsel og må ikke indtages i arbejdstiden. Ved særlige lejligheder kan der indtages alkohol i beskedent omfang, hvis det er aftalt med lederen. Der skal dog altid være alkoholfrie drikke som alternativ. Der kan aldrig indtages alkohol ved særlige lejligheder, for de medarbejdere, der efterfølgende har arbejdsopgaver med direkte borgerkontakt.

De fælles retningslinjer Det er alles ansvar, at alkohol- og rusmiddelspolitikken overholdes. Både ledelse og kollegaer skal være opmærksom på, om en medarbejder/kollega kan have et alkoholproblem.

Løsning af misbrugsproblemer Hvis der er begrundet mistanke om et misbrugsproblem, skal det afholdes en samtale. –Mulighed for at tilknytte en ekstern rådgiver –Denne rekvireres via HR- og organisation. –Medarbejder har mulighed for at tage bisidder med efter eget valg til samtalen. –Det meddeles i samtalen, at misbrugsproblemet skal afhjælpes, og hvilke konsekvenser det får, hvis det ikke sker.

Løsning af misbrugsproblemer Medarbejderen har pligt til at indgå skriftlig aftale med ledelsen om vilkårene for behandling. Påtænker ledelsen at afskedige en medarbejder med begrundelse i gentagelsestilfælde af misbrug skal det dokumenteres at behandling har været foreslået eller forsøgt gennemført.

Tjenesteforseelser Fører misbruget til tjenesteforseelser sanktioneres disse på sædvanlig vis. Overtræder en medarbejder regler om indtagelse af alkohol/rusmidler på arbejdspladsen skal det påtales straks. Kontakt evt. HR & Organisation for yderligere rådgivning.

Behandlingsmuligheder Er nærmere beskrevet i politikken. Behandling af misbrugsproblemer betragtes på samme måde som sygdom med hensyn til fravær. Der skal være tryghed og accept af behandlingen, også i forhold til kollegaerne.