Landsbrancheklubbens regionsudvalg Velfungerende Regionsudvalg er som 5 cylinder i maskinen/Landsbrancheklubben. Antal registrerede medlemmer i regionsudvalgene.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
 Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne.
Advertisements

Værdigrundlaget i Greve
12. marts 2013Årsmøde Forslag til handlingsplan  Handlingsplanen er et vigtigt redskab i bestyrelsens arbejde.  Ændres løbende.  Er tilgængelig.
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
Mainstreaming af Handicappolitikken Mogens Wiederholt Centerleder, Center for Ligebehandling af Handicappede Randers, 23. oktober 2008.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
1 Erfaringer med at indtænke handicapaspektet i sagsfremstillinger v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
 Projektets ordinære målgruppe var ældreområdet  Efter at have foretaget interviews med ældrechefer i Vordingborg og Næstved, stod det klart, at projektet.
Praktikpladsdialog Formål 1.At øge effektiviteten af det lokale opsøgende praktikpladsarbejde over for virksomheder med ubesatte praktikpladser gennem.
Hvad kan København som hovedstad?
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Tillid Temadag for AMIR
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Mødeledelse og deltagelse
Lean Netværk AAU.
Afvigelsesrapportering
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2008 under FS K&T Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2008 under FS K&T.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
1 Hvordan implementeres mainstreaming tankegangen og værktøjerne i den kommunale organisation v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune TOVHOLDER.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Krav til tillidsrepræsentanten Modul 2 Forventninger Når man repræsenterer DSI i råd, nævn eller udvalg - er det vigtigt, at man fremfører DSI’s synspunkter.
Økologi & Erhverv Politisk arbejde Markeds- afdeling Komm. team Fagligt Team Admini- stration.
Haderslev Kommunes Alkohol- og Misbrugspolitik
Præsentation af presseteamet Lille og effektivt team Joachim, Nanna og Louise (løntilskud). Efter sommer en praktikant fra Journalisthøjskolen. Timing.
Tove Laasholdt Censorrollen Bioanalytikerunderviser
Regler og opgaver vedrørende sygefravær
Sikkerhedsrepræsentantens arbejde set med 3Fs øjne
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Opmærksomhedspunkter til arbejdet med selskabsdannelser Det er vigtigt, at sikre så god tid som muligt til at kvalificere beslutningsgrundlaget for selskabsdannelsen.
Landsbrancheklubbens informationsarbejde. Målgruppen for 3f-kommunale.dk er hovedsagelig Tillidsrepræsentanter og samarbejdspartnere. Målgruppen for 3f-kommunale.dk.
Præsentation af Horsens Erhvervsråd VBI Park Breakfast Club.
Hospitalsenheden VEST Tværfaglig dokumentation, temamøde 7. okt 2014 Dorthe Hansen, Kvalitet og Udvikling.
Version 1.0 d LPJ EK Netværk Karriereudvikling - et forum for EK’ere, der ønsker at bevidst at gøre noget ved sin egen karriereudvikling Leise.
Version 1.0 d LPJ EK Netværk Ledelse og coaching - et forum for ledere i EK, der ønsker at udvikle sine kompetencer inden for coaching Gruppen.
Digitalisering af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Ved vicedirektør Betina Hagerup.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN FAGPROFESSIONELLE PÅVIRKES AF NEDSKÆRINGER.
1 DET KOMMUNALE SAMARBEJDE Jesper Lundh Almen praktiserende læge 17/09/2016.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Dagplejen – en god start på livet FOAs bud på dagplejens fremtid Landskonferencen Kvalitet i dagplejen Nyborg Strand d maj 2010.
Sådan oversætter du centrale budskaber. Dette værktøj er for dig, som vil Blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til egne medarbejdere,
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Temadag for TR.
Overordnede bestemmelser
Den værdifulde arbejdsplads
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Centralforeningen for Stampersonel
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Velkommen til Samvirkets årsmøde 2018
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
APV - Arbejdspladsvurdering
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Landsbrancheklubbens regionsudvalg Velfungerende Regionsudvalg er som 5 cylinder i maskinen/Landsbrancheklubben. Antal registrerede medlemmer i regionsudvalgene er PT. 87 medlemmer Vigtigt at have et tæt samarbejde med afdelinger og regionssekretæren. Det er positivt at afdelingsrepræsentanter prioriterer deltagelse hvis der ikke er tillidsrepræsentanter der kan deltage i regionsmøderne. Regionsudvalgene har gode erfaringer i samarbejdet med den offentlige gruppes netværk i regionerne med fælles arrangementer.

Landsbrancheklubbens regionsudvalg Regionsudvalgene er vigtige kompetencebaser i regionen, som afdelingerne også kan gøre brug af. Vigtigt at synliggøre hvad der ligger af erfaringer som afdelingerne i deres servicering af medlemmerne kan hente. Regionsudvalgene udveksler erfaringer for udmøntning af KTO-politikkerne og indgåelse af lokalaftaler. Nogle aftaler findes sammen med referaterne fra regionsudvalgene på 3f-kommunale.dk Der udvises stor ansvarlighed med at udarbejde referat fra møderne. Referaterne er blevet indarbejdet som en fast rutine. Referaterne er tilgængelige på 3f- kommunale.dk. Møderne afholdes regelmæssigt, vigtigt at melde afbud hvis man er forhindret, evt..med et lille notat/mundtlig tilbagemelding om hvad der rør sig i kommunen.

Landsbrancheklubbens regionsudvalg Regionsudvalgenes betydning for den enkelte tillidsrepræsentant: At få sparring, At få gode ideer At få argumenter til dialogen på arbejdspladserne At få inspiration til indgåelse af gode aftaler Regionsudvalgenes betydning for landsbrancheklubben: medvirker til et godt overblik over hvad der rør sig på arbejdspladserne. medvirker til præcise faglige og politiske meldinger til omverden. Medvirker til budskaber, så den offentlige gruppe får kendskab til hvilke værktøjer der er behov i arbejdet. Landsbrancheklubben kan igennem regionsudvalgene hurtigt indsamle svar på spørgsmål der berører den kommunale specialarbejder. At informationer fra landsbrancheklubben hurtigt når ud til mange tillidsrepræsentanter. Vi skal have tilpasset vedtægterne så der vidt muligt sikres repræsentation fra alle kommunerne i regionsudvalgene.