5.1. Vælg det sunde fedt 5.2 Undlad eller skrab fedtstof på brødet 5.3.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Information om Nøglehullet 2011
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
Måltidssammensætning
Nyt projekt ”Nordisk sundere mad på farten”
Hjertevenlig kost i praksis
Småtspisende ældre ”Vidste du at… småt er rigtig godt!”
Kost og træning.
Mad til unge på høj- og efterskoler
- vejen til en sund balance
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Information om Nøglehullet 2011
Dias 1 – fiskeolier, vitaminer og mineraler
Hvordan kan julemaden blive sundere?
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Dias 1 – kompasset udfoldet for rådet om at slukke tørsten i vand
Februar 2013, Introduktion til ældreernæring
Spis sundt – valget er dit Anja Biltoft-Jensen Afdeling for Ernæring Ansøgning til FødevareErhverv.
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Kostråd og sundhed.
Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker Sukker er tomme kalorier
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
3.1. Hvor meget skal du spise om dagen (10 MJ) 3.2.
8.1. Få bevægelse ind i hverdagen - voksne mindst 30 minutter om dagen 8.2.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Nedsætter fedtindholdet
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for rådet om at slukke tørsten i vand
1. Undlad eller skrab fedtstof på brødet 2 Så meget fedt bliver det til på en uge 3.
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
1 Dias 1 – kostkompasset udfoldet for fedt Lidt, men godt
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
1. Vælger du det sunde brød? Tjek næringsdeklarationen, så kan du se, om det brød, du spiser, er sundt. Brødet er sundt, når det indeholder mange kostfibre.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD & SMAG Mørt ikke tørt – stegning.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
Hvor kommer vitamin A fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Hvor kommer kulhydrat fra?
Hvor kommer fedtet fra? Kilde: Danskernes kostvaner
Seks veje til din sundhed
Magert svinekød Fedtindhold i 100 g råt svinekød Filet Royal 1 g
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Hvor kommer fedtet fra? Kilde: Danskernes kostvaner
Hvor kommer vitamin A fra?
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvor kommer kulhydrat fra?
Diabetes diæt Hvad anbefaler vi i dag
Mælk og andre Mælkeprodukter.
FEdtstoffer Hvad i alverdnen er det?.
Innovationspartnerskab for sundere mad
Præsentationens transcript:

5.1

Vælg det sunde fedt 5.2

Undlad eller skrab fedtstof på brødet 5.3

Så meget fedt bliver det til på en uge 5.3

Vælg de magre mælkeprodukter 5.4 Nøglehulsmærket findes på: Minimælk Kærnemælk Skummetmælk Yoghurtprodukter med reduceret fedtindhold

Så meget fedt er der i ½ liter 5.4

Spar på fedtet 5.5

Vælg det magre kød 5.6 Nøglehulsmærket Findes på magre kødprodukter, der er færdigindpakkede som pålæg og fersk kød

Danskerne spiser for fedt 5.7 E% Kilde: DTU Fødevareinstituttet, Danskernes kostvaner 2003/08