Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Journalaudit - en metode til kvalitetsudvikling i almen praksis
Advertisements

KAN MAN VÆKSTE PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE MED RESPEKT FOR KVALITET OG SAMARBEJDE?
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Lægemiddelenheden i Region Nord - andre initiativer  Nyhedsbreve  Regional lægemidel-komitè  Opioid arbejdsgruppe  PPI arbejdsgruppe  Staff meetings.
Variation i forbrug af lægemidler og økonomi i almen praksis. Hvor meget er rimeligt? IRF`s Årsmøde Vejle, Koordinerende læge i Nord-KAP, Jørgen.
UDVALG FOR BYGGEPROCESSER 27. AUGUST NØGLETAL.
Ny hjemmeside Dagsorden: 1.Formål 2.Demonstration 3.Hvad sker der så?
April 2007 – november 2007 Version 1.0 LPJ d. 9. november 2007.
Danskernes Digitale Bibliotek Danmarks Biblioteksforenings årsmøde 30
Palliativ DMCG Formål og opgaver. DMCG. Organisering af et fagligt område.
Netværk af forebyggende sygehuse
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Den Nationale Rekommandationsliste og dyspepsi
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Obligatorisk projekt 5: ERP-systemer
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Center for Sundhedsteknologi Baggrund:  Sikre regionerne uden for storbyerne gode rammebetingelser for vidensbaseret vækst og udvikling Formål:  At etablere.
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Temagruppe for IT-kommunikation
Lone Tonsgaard, Projektleder
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Den Nationale Rekommandationsliste
12. maj 2007Kirsten Schæfer Rationel farmakoterapi i Region Sjælland.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
Forskningsenheden for Almen Praksis Århus Universitet Kvalitetsudvikling i almen praksis Marianne Rosendal & Peter Vedsted.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
Sjældne Diagnoser – Hvem er vi? Hvad laver vi?. Hvad og hvem er Sjældne Diagnoser? Mere end 25 år på bagen Fra netværk til organisation, fra 2012 med.
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
SÅR- KOMMUNIKATIONSREDSKAB I REGION HOVEDSTADEN
Rekruttering af udenlandske læger til almen praksis?
Forårsmøde Den maj 2007.
Implementering i Region Midt
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
Initiativer og indsatser i Region Syddanmark IRF forårsmøde, den maj 2009 Palle Mark Christensen, praktiserende læge og klinisk farmakolog, ph.d.
Rationel farmakoterapi. Kirsten SchæferIRF årsmøde 2. maj 2009 Medicinindsatsen Samarbejdsaftale med almen praksis (april 2008) Driftsaftale med sygehusene.
Rationelle besparelser Møde for Regionale Lægemiddelkonsulenter 6. Oktober 2009.
Status og perspektiv for Jens Peter Kampmann. Institut for Rationel Farmakoterapi Kriterier for rationelt valg af lægemidler. April-maj 2004 Den Nationale.
Tilskud som instrument til fremme af rationel hypertensionsbehandling IRF den 31. januar 2008 Specialkonsulent Elisabeth Thomsen Medicintilskudssektionen.
National Rekommandationsliste Mange opfordringer (kolleger, amter) Lægeforeningens lægepolitik Nye PLO-overenskomst Redde ½ mia. til andre formål.
Produkt præsentation Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Kurser efterår 2004 Danmark bruger for mange penge på lægemidler. Vi må spare. Når der nu bruges så mange penge på lægemidler, er det vigtigt at sikre,
Telemedicinsk sårvurdering Region Hovedstaden Judith Lørup Rindum 1. Arbejdsgruppemøde 4. september 2013.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Udvikling ”pakkeforløb” i Psykiatrien i Region Nordjylland med udgangspunkt i koncept for kræftpakker.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Valgkredsmøder i Lejerbo 2016
Valgkredsmøder 2016 IT-udvalget.
Hvad er der sket siden juni 2015?
Information fra Danmarks Miljøportal
Organisationsdiagram for SLB´s arbejde med medicinskabeloner
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
MTV af Demens: Organisation
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Virksomhedssamarbejde
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Sundhedsaftale
Kort om ”Uddannelse af servicepersonalet til Serviceassistenter” i region Sjælland D. 8. marts
Informationsmøde: Udbud 12/23309 om levering, installation, implementering, support, drift og vedligehold af Microsoft Dynamics AX 2012 Regnskab & Finans.
Velkomst v/chefkonsulent Marie Lund
Præsentationens transcript:

Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj Basisliste.dk Kort præsentation Jesper Holmelund Jørgen Peter Ærthøj

Basislistenord.dk Basislistemidt.dk Basislistesyd.dk Basisliste.dk Basislistesjaelland.dk Basislistehovedstad.dk Samtlige domænenavne i diagrammet er ledige. Basislisten.dk ejes af Region Syddanmark og kan evt overtages?

Vores tanker om en fælles liste Formål At etablere en fælles webbaseret platform for alle regioner Platformen skal sikre Ensartet opbygning i regionerne Fælles videre udvikling af produktet Intensiveret samarbejde om evidens og dokumentation Platformen skal respektere Vores regionale forskellige valg og budskaber De forskellige organisationer Platformen skal Redigeres regionalt – med veldefinerede opgaver centralt og regionalt Holdes enkel Tage udgangspunkt i al relevant evidens inklusiv den nationale basisliste Have regionalt ejerskab – udvikles og styres af de 5 regionale lægemiddelenheder Forskning Implementeringen følges af en forskningsenhed, vi har allerede kontakt til Jens Søndergaard fra SDU

Kommisorium fælles platform Repræsentanter fra lægemiddelenheder i landets regioner afholdt møde d. 27. marts 2007 og besluttede at udarbejde et kommissorium for en styregruppe. Styregruppen Styregruppen består af mindst 2 personer fra hver af de fem regioner. IRF fungerer som sekretariat og har herudover observatørstatus. Formål at skabe en fælles web-baseret platform for de regionale basislister med et fælles layout men med regionalt indhold efter eget valg. at udarbejde standarder i samarbejde med MedCom og PLO’s EDB udvalg (Praktiserende Lægers Organisation), så det bliver muligt at implementere web-baserede regionale basislister i IT-systemerne i almen praksis og på sigt også i IT-systemer i sekundærsektoren - i alle regioner. at udarbejde en plan for fælles markedsføring af de web-baserede regionale basislister. at vedligeholde funktionaliteten af platformen og implementere eventuelle ændringsforslag fra regionerne.

fortsat Kompetence/beføjelser Det faglige indhold i de regionale basislister er ikke styregruppens ansvar, men regionernes egne. Web-udvikling og programmering varetages af en særlig IT-arbejdsgruppe. Finansiering Udgifter til hosting, vedligehold og udvikling af den fælles web-baserede platform for de regionale basislister deles lige mellem de fem regioner. Etableringspris hvis Region Nordjyllands IT-afdeling hoster en CMS-løsning (Content Management System) vil være mellem 12-15.000. Løbende udgifter minimale. Evaluering Hvis der i styregruppen er enighed om evaluering af brugen af den fælles web-baserede platform besluttes det af styregruppens medlemmer, hvem der skal foretage evalueringen - og form, indhold og økonomi aftales med styregruppen.

Basislistenord.dk Opbygning af listen Formål Basislisten i Region Nordjylland skal være et hjælpeværktøj i beslutningsprocessen ved opstart af ny og i visse tilfælde ved allerede igangsat behandling. Listen er udarbejdet med udgangspunkt i rationel farmakoterapi og i valgene indgår virkning, bivirkning, evidens og pris Opbygning Listen er opbygget efter ATC-koder. Indenfor hver ATC-kode er der foreslået et eller flere lægemiddelnavne med yderlig angivelse af eksempler på præparater. De angivne lægemidler er forslag til førstevalg til en given behandling.

Basislistenord.dk Forsiden

Basislistenord.dk Eks: Antidiabetika