Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

En lille vejledning til ændring af skærmens udseende.
Gammelheds-Philosophy
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Den lille Mads.
Game maker.
At bruge disse to ord rigtigt
Kulturmøder og kulturforskelle
Jeg har brugt gratis billedebehandlingsprogrammet
Highlights fra fokusgrupperne Næstved, Undervisnings- og læringsformer med iPad (10-15 minutter) Hvad er nyt/hvad er kendt? Giv eksempler.
Eksempel på sikker betaling på Internettet:
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
PC1 Lad os komme i gang…..
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Hjælpemidler til syns- og læsehandicappede Marie W. Bertelsen IKT- og læsekonsulent Center for specialundervisning, Roskilde Amt. Cand.mag. i audiologopædi.
Visualiseringsøvelse!
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
WordPress Nyeste version af WordPress kan hentes her:
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Sofies dejlige dag.
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Computerens anatomi.
Beskyt din computer og dine data!
Printere Typer og indstillinger Tryk for start. Inkjet Printer En inkjet printer er et af de mest populære redskaber til Pc'en, både for privatpersoner,
MUNDTLIG FREMSTILLING
Dansk 1. klasse.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Hvilken del af spørgsmålet forstod du ikke??
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Fortællinger fra kanten
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Opgaver og drøftelser kristendomskundskab og dansk 8. – 9
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
1 USB Gennemgang af installering af USB driver til ICT. Er fortaget på Windows XP.
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
Træning af mundtlighed årgang Fysik/kemi UL Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
SPCC Frederiksberg 1 SPCC Kursus: Alle PP Al-00 Udarbejdet af: Flemming Sommer Emne: Start og Luk PC’en Dato: Version: 5 SPCC, Senior PC Center.
Læsning.
Computerens anatomi Dette er interaktivt så brug musen.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Alle elever i den danske folkeskole, skal blive så dygtige, som de kan En længere skoledag Flere timer i dansk og matematik Tidligere fremmedsprog Lektiehjælp.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Sociale historier – et pædagogisk værktøj
Børn og sociale medier Hvordan bruger eleverne fra Skelgårdsskolen de sociale medier ?
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Begynd med at åbne
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Præsentationens transcript:

Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.

Svagtseende: oplæser Utrolig let at aktivere oplæseren. Tryk start og vælg alle programmer og mappen tilbehør: derinde finder du en mappe mere, der hedder øget tilgængelighed. Vælg oplæser og du bliver nu guidet igennem, computeren læser skrift op, dog må vi erkende at på nuværende stadie, virker det kun til engelsk. Der vil senere være mulighed for at downloade en dansk stemme fra microsoft.

Svagtseende: oplæser Vi vil her pointere at et gratis program, der virker endnu bedre findes på En anden version, kan fås på skolen, eller købes, nemlig cd-ord, dette program er et fantastisk hjælpemiddel til ordblinde, da det indeholder alle relevante hjælpemidler en ordblind kan få brug for.

Forstørrelsesglas Findes I samme mappe som oplæseren. Denne er effektiv, da den deler skærmen I to og på den øverste ser eleven teksten/internetsiden gennem et forstørrelsesglas. Det positive ved dette forstørrelsesglas, er det er tilgængeligt på alle pcer og kan afsluttes hurtigt igen. Se foto næste side.

Eksempel på forstørrelsglasset

Andre elever med vanskeligheder IT kan være godt på mange måder, for alle type elever. Men der er noget der ikke skal glemmes og det er den fantastiske hjælp, der er at finde for de forskellige grupper af svage elever. De hørehæmmede, synshæmmede og dem med en baggrund, der gør at de har udviklet en tendens til forstyrrende adfærd i klassen. Det er vigtig at få disse elever integreret i klasse. Men nogen gange, kan det hjælpe på disse elever, med ro i form af styrende ”spil” på computeren og høretelefoner på. Fx så kan der være en elev i klassen, der kommer fra et hjem, hvor faderen ikke er der, moderen har ikke kræfter og resurser nok til at tage sig af sit ordentligt af sit barn. Det kan gøre en morgen meget forvirrende, så eleven kommer i skole og allerede der, så starter den første konflikt med en af de andre elever. Vores elev, har svært ved at fortælle og sætte ord på, hvad der er galt, kan ikke rigtig udtrykke sine følelser og det i sig selv, er jo med til et indre kaos. Denne type elev, kommer tit i klammeri med de andre elever/klassekamerater, og det er i sådanne tilfælde det være sig godt med en computer, et spil der relaterer til undervisningen og så ellers bare eleven og spillet. Syn af læreren. Selvfølgelig under opsyn. Det går mange skoler heldigvis meget ud af nu og har købt lærersystemer i form af computerspil og lign.. Så de får lov til at fordybe sig i lærende underholdning, hvor de selv bestemmer tempoet og niveauet ligger på eget. Under microv.dk forefindes flere gode undervisnings programmer blad. Den talende bog eller billedordbog 3 fra skolecom,