sammen om sundhed Sundhedsforum

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Advertisements

Myter om den valgfrie sundhed
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Danske Handicaporganisationer
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Sundhed på tværs - og relationel koordinering
Date :31 1.
Sund alderdom – kan vi forebygge os ud af problemerne?
Kommunalreformen VEU som brobygger
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Målet med den sundhedsfremmende og forebyggende indsats
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Karen Marie Dalgaard & Jeanette Bech Kræftstyregruppen DASYS temamøde 13. november 2008 Historisk rids Kommissorium for Den Nationale Kræftstyregruppe.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Kommunal Faldforebyggelse v/ Hanne Skov, faldkonsulent
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Skolesundhedsprofiler i Odense Kommune
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Foreløbige forslag til aftaler indenfor: Arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Børne/svangre området Rådgivningsforpligtelse Status fra forebyggelsesgruppen.
Skærpelse af aftalen om arbejdsdelingen på forebyggelsesområdet Mere fokus på børne- og svangre området Aftaler om fællesinformation og rådgivning Fokusområder.
Seksuel sundhed i kommunerne – status 5 år efter reformen Konsulent Nina Gath, KL 31. oktober 2011.
National konference den 3. november 2009 Røgfrihed for alle Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte v/projektleder Helle Stuart.
Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Sådan gør vi dansk kronikerbehandling til internationalt forbillede Sådan gør vi dansk kronikerbehandling til internationalt forbillede #KroniskFremtid.
Fremtidens Børnesundhed Strategisk møde 19. november 2012Fremtidens Børnesundhed1.
Ingelise Juhl, Sundheds- og omsorgschef ,Syddjurs kommune
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Evaluering i Rådgivningen resultater samt tiltag.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Projekt Tidlig opsporing og forebyggelse Sundhedsudvalgsmøde Oktober
Lægeforeningen Lægemøde 2007 Tilbagemelding på workshops om forebyggelse.
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Handleplaner for Mad og måltider
Assens Kommune: Rygning
Drøftelse af fremadrettet politisk arbejde på sundhedsområdet
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af Region Syddanmarks ”Hvordan har du det?” – 2017
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Præsentationens transcript:

sammen om sundhed Sundhedsforum 27.11.2012 Sundhedspolitik 2012-2018 sammen om sundhed Sundhedsforum 27.11.2012

Implementering Sundhedsprofilen 2010 ”hvordan har du det?” Usundt kostmønster: 14 % Daglige rygere: 23% Alkoholindtag: 21% (lavrisiko) Fysisk inaktivitet: 17% Uddannelsesniveau (ingen / lav) & beskæftigelse -> Ulighed i sundhed Sundhedspolitik 2012-2018

Implementering Sundhedspolitik ”mål og værdier”

Implementering Sundhedspolitik Arbejder tværgående Inddrager & samarbejder Vurderer sundhedskonsekvens Anvender dokumenteret viden Sikrer opfølgning Synliggør

Implementering Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker

Implementering Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker Styrke folkesundheden Kvalitetsudvikling Planlægning og prioritering Samarbejde på tværs Reducere ulighed i sundhed UNDERSTØTTER SUNDHEDSPOLITIKKEN! Kvalitetsudvikling – viden i forhold til at skabe en systematisk og effektiv forebyggelsesindsats i en dansk kontekst. Systematisk=at der arbejdes efter samme overordnede mål og metoder i hele lande, og at implementering og kvalitetssikring af indsatserne er en del af driften i kommunerne. Effektiv=sammensat så der er størst sandsynlighed for at opnå den ønskede positive effekt på borgernes sundhed. Prioritering og sætte mål. Ud fra kommunens sundhedsforhold, muligheder og erfaringer – fx de største sundhedsudfordringer, risikofaktorer og målgrupper, hvilke målsætninger… Kvalitetsudvikling – anbefalingerne bygger på lovgivning, evidens, nationalt og internationale anbefalinger, forebyggelsespotentiale, fremme lighed i sundhed.

Implementering KL’s anbefaling til kommunerne (fra KL’s høringssvar): ”På baggrund af behovet for at målrette forebyggelsesindsatserne har KL efterfølgende anbefalet alle kommuner at påbegynde implementeringen af de foreslåede indsatser på grundniveau fra 2013. Det er bestemt ikke en lille opgave for kommunerne, da den berører de politisk vedtagne sundhedspolitikker og de dertil hørende prioriteringer. Prioriteringer, som skal gennemgås med henblik på eventuelt at udfase indsatser, vurdering af behov for iværksættelse af kompetenceudvikling, mv. ” ”KL’s anbefaling til kommunerne er fortsat at implementere alle forebyggelsespakkerne på sigt, men set i lyset af det fokus, der er på at forebygge kronisk sygdom, så vil indeklima i skoler og hygiejne formodentlig ikke være de forebyggelsespakker, som kommunerne først tager fat på at implementere. Det betyder ikke at områderne ikke er vigtige, og opmærksomheden på fx håndhygiejne og dårligt indeklima er jo eksisterende i kommunernes institutioner og de ansvarlige forvaltninger. Udfordringen handler derfor også i høj grad om at begynde at medtænke disse områder i sundhedspolitikken.”

Implementering Forebyggelsespakker Alkohol Fysisk Aktivitet Tobak Seksuel sundhed Mental sundhed Hygiejne Mad og måltider Solbeskyttelse Indeklima på skoler Stoffer Overvægt

Implementering Forebyggelsespakker Grundniveau (styrker på kort sigt kvaliteten i forebyggelsesarbejdet, veldokumenterede indsatser, kommunale erfaringer, kan løftes indenfor eksisterende rammer) Udviklingsniveau (udvikle indsatser på længere sigt, begrænset viden om indsatsen, færre kommunale erfaringer, brug for udvikling af kompetencer, nye partnerskaber) Indsatser Rammer: kommunale planer og politikker Tilbud: rådgivning, træning, behandling af borgere Information: oplysning, markedsføring af kommunale tilbud, understøttelse af nationale initiativer Tidlig opsporing: screening og opsporing (kontakt i anden sammenhæng, på tværs) Inspiration til handling

Implementering Forankring & ansvar Chef & direktionsmøde: Nedsættelse af tværgående chefgruppe (en parallel til Sundhedsforum) Esben Krægpøth, Morten Madsen, Dorthe Dalstrup, Peter Nielsen, Tommy Bach & MB Kommissorium, mødekontinuitet, planlægning & dannelse af ”udførende arbejdsgrupper”….etc… Første møde 9.11.2012

(dugfrisk) Indsigt

Et forslag til anbefaling -          Sundhedsforum anbefaler at den administrative styregruppe vedr. implementeringen af sundhedspolitikken udarbejder plan for implementering af sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker, således at disse – for at øge folkesundheden - er implementeret i Assens Kommune på grundniveau med udgangen af 2013. Som også KL anbefaler. -          Sundhedsforum anbefaler, at de respektive fagudvalg tiltræder anbefalingen i fagudvalgenes møder i januar.