Situationsbestemte byboliger - boliger til skiftende leveformer Kunstakademiets Arkitektskole, Institut for Planlægning Center for Bolig og Velfærd, Realdania.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Hvilken forskel gør spørgsmål?
Game maker.
At forholde sig professionelt Anne Skov
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Et rigtig glædeligt julekort
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Til alle der kommer og besøger os I Grækenland Her er en lille guide så I nemt kan finde frem til huset.
I himlen.dk Et ordenligt Julekort.
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Ordentlig Julekort.
Lad os anbringe et postkort lige i midten. Klik her.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Game Maker 7. Sådan ser Game Maker ud når det startes op.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Når lærere samarbejder med forældre
Velkommen til. Visionen for SEE 20:10 Nyskabende og Tidssvarende En korpslejr skal være på spejdernes præmisser og en lejr som spejderne vil tænke tilbage.
Vejgaard Østre Skole 29. august 2007
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
Hjemmet og den anden bolig i sommerhuset Mark Vacher Saxo Instituttet Københavns Universitet.
Nørrebros erfaringer med aktiviteter i et heterogent kvarter Børnearbejdet i Nørrebro Taekwondoklub.
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
Learn2improve Dansk Junior Golf Akademi
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Vi gennemførte en række interview ifm
Børn og sorg - og sprældøde døde
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Undervisningsmiljø - et indlæg i debatten
Opstart i forretningen • Hvad var det smarteste du så? • Tjene eller spare penge! • 2 måder at starte på: • Lille eller stor forretning • Min. et test.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
- Et dagbehandlingstilbud til unge hashmisbrugere
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Fortællinger fra kanten
Mandag 19/9 mødtes vi i skolen.Vi fik at vide vi havde Naturuge og at vi skulle en tur i skoven. Vi gik vi gik og vi gik, men alligevel sagde lærerne at.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Sommer hele året? Den anden bolig og forbruget Oplæg på Dansk Byplanmøde, 2012, Kirsten Gram-Hanssen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Relationer – børn og voksne
Svar venligst på nedenstående spørgsmål, før du besvarer spørgsmålene om din hørelse Navn: Dato: Alder: Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Læring i et vejledningsperspektiv
TEC Frederiksberg Lyd og Lys
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Sprogets legeplads Sprogudvikling Højtlæsning og billedbøger
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Projekt Lavet af Jonas og Marcus. Idéen går ud på: Idéen går ud på at når man sætter nøglen i hoveddøren tænder lyset i entréen. Lyset slukker efterfølgende.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Christopher Jensen Htx – 1.x 10/9-07 Det perfekte skud.
Designoplæg Skabe opmærksomhed omkring bibliotekets arbejde med digitale ressourcer Info-søjlen.
Technology as material in design Johan Redström 2005, Design Philosophy Collection Two.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Kort intro Rekreativ skov for lokale, kommunen, turister For folkesundhed, bosætning og turistindtægter Gøre kommunen til grønt og blåt friluftsmekka.
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Præsentationens transcript:

Situationsbestemte byboliger - boliger til skiftende leveformer Kunstakademiets Arkitektskole, Institut for Planlægning Center for Bolig og Velfærd, Realdania Forskning Peder Duelund Mortensen, Helen Welling, Margit Livø og Lene Wiell Roadshow Center for Bolig og Velfærd april 2010/PDM

Pærehaven, Ølsted , Juul & Frost

“Det kom bare, vi tænkte egentlig ikke over det – bortset fra at jeg personlig gik op i, at det skulle være anderledes end alle andres…” “det sværeste er, hvordan man opdeler det lange rum … at få frem, at her er forstuen, her spisestue og her opholdsstue – i ét rum men samtidig adskilt. Det skulle være ligesom en scene, der begynder smal og så udvider sig…” “det her med lyset … det er rigtig, rigtig svært for mig, jeg har rigtig meget brug for lys … jeg kan blive så rasende. Jeg tænder lyset lige så snart, jeg er stået op!”

M-huset, Ørestad 2005, Plot

Plot, V-huset, Ørestaden, 2003

“…vores forældre går op i, om det er praktisk. Vi vil bare have noget, der er sjovt, og så kan vi bare flytte, hvis vi får brug for noget andet…” “Vi glæder os til at det bliver tordenvejr … så skal vi sidde i sofaen og drikke rødvin - og kigge på vejret…” “… i andre lejligheder ser man lige ind i væggen og må gøre den interessant. Vi har vinduerne og ikke noget på væggene – der er masser at kigge på.” “Det tog lang, lang tid før vi kunne bestemme os … vi ville beholde det opnå ovenpå … jeg tror, vi har bestemt os mindst syv gange for, at soveværelset skulle være i den anden ende.”

Diskussion: Materialitet og tyngde / dårlige og sårbare materialer Bevægelse og volumener / stor husdybde, dårlige lysforhold – uklar zoning, konflikter mellem adgang og privathed – mangel på opbevaring Tydeligt arkitektonisk sprog - fast, foranderligt og situationsbestemt / en grundliggende modsætning mellem det fælles ønske om åbenhed, plads og transparens – og behovet for tilstande mere end for funktioner Referencer: Nordiske typer som Kartoffelkrækkerne og københavnerlejligheden – japanske boligers strukturelle fleksibilitet og mellemzoner

compositional and functional openness: conditions and state 2010 functional composition 1950 structural openness 1980