Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B."— Præsentationens transcript:

1 Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B

2 Det startede med, at vi skulle finde ud af, hvad vi ville lave til vores Middelalderaften. Vi var delt ind på forskellige hold, og vi, Pernille og Mia, var på et af flere madhold. Inden vi skulle i gang med planlægningen af en Middelalderaften for vores forældre og søskende, havde vi lært en hel masse om Middelalderen.

3 I vores gruppe ville vi gerne lave røget fisk
I vores gruppe ville vi gerne lave røget fisk. Så det var med at komme i gang med at finde materialer til det. Vores lærer, Lejf, havde lånt en rygeovn til fiskene, og jeg havde fisk, som jeg selv havde fanget i min bedstefars sø.

4 Nu skulle vi bare i gang med at ordne fiskene
Nu skulle vi bare i gang med at ordne fiskene. De skulle puttes i noget saltvand og stå i det i køleskabet i 12 timer. Derefter skulle vi over i sløjd og lave kroge, som fiskene kunne hænge på, når de skulle ryges i rygeovnen. Da vi havde gjort det, skulle der tændes op i rygeovnen.

5 Fiskene skulle være i ovnen ved 80-90 grader i 20 min
Fiskene skulle være i ovnen ved grader i 20 min. Vi skulle lukke det hele til, så alt røgen blev derinde. Inden vi gjorde det, tilsatte vi lidt smag fra noget savsmuld, som skulle brænde op og give røgen den smag, der skulle til. Efter 20 minutter lukkede vi det hele op igen. Vi tog en fisk ud for at trække dens ene finne ud. På denne måde kunne vi se, om den var færdig. De færdige fisk blev lagt tilbage i køleskabet, så de var friske til Middelalderfesten.

6 Imens fiskene blev færdige, begyndte vi at sætte borde op til markedet
Imens fiskene blev færdige, begyndte vi at sætte borde op til markedet. Vi havde brug for et sted, hvor vi kunne stå og sælge vores nyrøgede fisk. Vi valgte at stå i midten af vores fællesareal. Om aftenen tog vi de færdige fisk med hen til bordet. Her begyndte vi at skære fiskene i stykker, så der var smagsprøver. Så kunne vores gæster, som var vores forældre og søskende, få lov til at købe både en stor og en lille fisk.

7 Vi fik en masse ros af vores lærere og forældre for vores Middelalderaften. De var rigtig glad for at se, dufte og smage, hvad vi havde lavet og lært i skolen.


Download ppt "Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google