Potentialerne i den (nye) åbne skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Advertisements

Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Forældrearrangement om folkeskolereform
Læring i bevægelse - hvorfor?
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Hvad skete der med vores input fra sidste reformmøde i januar måned? Hvor langt er vi kommet med implementeringen? Hvordan følger forældre med i reformarbejdet?
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Et væksthus for børn og voksne
VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE. REFORMENS MÅL ER: • AT GØRE FOLKESKOLEN ENDNU BEDRE OG UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, SOM DE KAN • AT HÆVE.
Folkeskole-reformen August 2014.
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Reformmesse på Sofiendalskolen
En Ny Folkeskole fra 1. august 2014
Skolereform august 2014………………
Den åbne skole.
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Information om folkeskolereformen mandag den 28
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Folkeskolereformen på Kirkebakkeskolen Anette Leonhard
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Folkeskolereformen2014.
Folkeskolereformen - generel information
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Skolebestyrelsens årsberetning 2014 Skolebestyrelsen Hvem er vi? Hvad skal vi? Hvad har vi foretaget os? Hvad sigter vi efter? Nu og fremad Trørødskolen.
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Folkeskolereform på Sortedamskolen
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
I NFORMATIONSMØDE FOR FORÆLDRE PÅ B RØRUPSKOLEN. Onsdag den 14. maj 2014.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Velkommen til infomøde om Skolereformen
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Skolens samarbejde med omverdenen Tanker og erfaringer fra Rudersdal Kommune Politiske møde om folkeskolen 3. december 2014 – Fredericia Martin Tinning.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Kom i gang med Folkeskolereformen
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Implementering af FSR Inddragelse af skolebestyrelsen
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Det handler om eleverne
Projekt: Koncept til formidling
Præsentationens transcript:

Potentialerne i den (nye) åbne skole v/ Linda Nørgaard Andersen Skoletjenesten, Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek & Arkiv

Mål for dette oplæg At I får et indblik i hvad den åbne skole og reformen rummer af potentialer for eksterne læringsmiljøer Får viden om hvorfor skolernes samarbejde med den omkringliggende verden styrkes Får konkrete eksempler og ideer til hvordan man kan implementere elementer fra reformen i arkivets/institutionens undervisnings- og læringstilbud

Hvad er den åbne skole? Den åbne skole er en skole, som inddrager sin omverden (forpligtende) Intentionen med den åbne skole er, at skoler og lokalsamfundet skal samarbejde om, at eleverne i folkeskolen bliver så dygtige som de kan, og at de trives. Kommunalbestyrelsen skal fastlægge rammer og mål for skolernes samarbejde med kultur- og foreningslivet. Kommunalbestyrelsen kan i det omfang foreninger og organisationer modtager kommunale tilskud forpligte disse til at samarbejde ved at stille krav om samarbejde som en forudsætning for opnåelse af kommunale tilskud

Hvorfor den åbne skole? Børn og unge skal møde kunst og kultur i deres hverdag (dannelse og medborgerskab) Eleverne skal møde en varieret og anderledes skoledag Eleverne skal opleve, at det de lærer i skolen bruges i virkeligheden Åbne skolens lidt lukkede kultur Ansvarliggøre omverdenen i forhold til uddannelse og læring Bedre ressourceudnyttelse

Andre væsentlige elementer fra reformen Obligatorisk valgfag fra 7. klase Tværgående indsatsområder Understøttende undervisning Partnerskaber Målstyret undervisning Forenklede Fælles Mål

Unge stemmer Valgfagsundervisning Et helt nyt fag - nye muligheder og udfordringer Hvad gør vores genstandsfelt og vores arkiv til noget særligt? Hvad skal eleverne lære? Hvad skal vi som institution lære? Partnerskab med Københavns kommune, område indre by og Østerbro

Læs, leg og lær med historien At lære et fag er, at kunne tale, skrive og læse relevant inden for faget At lære et fag er, at gå fra at have et hverdagssprog til et fagsprog Kildekritik fra 3. klasse (erindringer, fotos) Transfer mellem skole og institution

Kvinder og tyendes valgret Længerevarende forløb/Partnerskaber Samarbejde med RA – hvad kan forskellige kilder fortælle os om samme begivenhed? Hvad har kvinder og tyendes valgret at gøre med unge i dag?

Kom i gang med reformen Lille skala Stor skala Indgå et partnerskab med en lokal skole (Fagudvalget) Mulighed for at afvikle Fagudvalgsmøder på dit arkiv Gennemgå dine forløbsbeskrivelser – fokuser mere på hvad eleverne kan lære, end hvad de kan lave Udvikle et forløb der understøtter de nye forenklede fælles mål Følg FALIHOS på facebook eller på foreningens hjemmeside Udvikle og tilbyde et valgfagshold fra næste skoleår evt. i samarbejde med andre kulturinstitutioner i nærområdet Udvikle et innovationsforløb i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab Indgå i skolebestyrelsen på en lokal skole A.P. Møller Fonden – den åbne skole på sigt (Fælles ansøgning)

Vil du vide mere http://www.uvm.dk/Aktuelt/~/UVM-DK/Content/News/Udd/Folke/2014/Maj/140523-Inspiration-til-Den-aabne-skole http://www.kl.dk/Fagomrader/Folkeskolen/Folkeskolereformen/En-ny-skole/ http://ffm.emu.dk/maal-struktur/humanistiske-fag/historie