Er VEU-systemet gearet til tidens krav om uddannelse og kompetenceudvikling? – Og hvordan kan RKV i større udstrækning bringes ind, og hvad kræver det.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg for Dansk Folkeoplysnings Samråd tirsdag den 7. september 2010
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
IKV i den politiske kontekst
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Fra ufaglært til faglært på kort tid!
Kompetencerådets udfordringer 2009 Kompetencerådsmøde den 27. februar 2009 v./ Merete Giehm-Reese.
Fra ufaglært til faglært på kort tid!. IKV – GVU • Individuel kompetence vurdering = IKV • Grundlæggede voksenuddannelse = GVU • 25 år, mindst 2 års.
Borgernes barrierer for brug af IT
Indgange til samt roller/ansvarsområder i forbindelse med RKV & IKV i AMU i VEU-centrene TUP 2012 Organisering VEU-centrene i Region Syddanmark VEST, FYN,
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
EU Socialfondsprojektet
Fredag den 20. september 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
Realkompetencevurdering i Danmark
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Undervisningsministeriet Temadag for regionale kompetencecentre 27. juni 2007 Fremtidens proceskonsulentuddannelse.
1 Samspillet mellem virksomheder og kompetencecentre.
Nogle udgangspunkter, begreber og principper for at anerkende realkompetencer.
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Det Danske Voksen- og Efteruddannelsesystem VOKSEN PÆDAGOGISK CENTER
Hvad er realkompetencevurdering?
Skolernes bud på krisen i AMU systemet – og Hvad kan gøres bedre? Frank Tonsberg BAI - skolekonference
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
AMU som element i jobpakkerne Annette Ramsøe Kontor for livslang læring 19. August 2009.
KVALITETSSIKRET IKV OG RKV I REGION MIDTJYLLAND IKV konsulentseminar, Silkeborg 20. september 2013Ulla Nistrup1.
Uddannelsescenter Holstebro
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" En uddannelsespolitisk.
360 graders kompetenceløft Netværkslokomotivet og VirksomhedsnetværkCabi 17. september 2014 Anette Barnhøj Uddannelseschef Mobil
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Individuel kompetencevurdering - hvad er det, og hvordan kan de ledige få glæde af det? Seminar den 24. november 2014 Ole Stenholt, Stenholt træning.
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Head of Education - PostNord
Fra ufaglært til faglært på rekordtid - Region Hovedstadens Uddannelseskonference d. 9. november 2012.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Ved Lars Mikkelsen NVR konference den 5. november 2012 Samspillet imellem uddannelsesinstitutionerne i et projektperspektiv.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
Hvordan påvirker VEU rådets arbejde et AMU og VEU under forandring? BAI konference 18/
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
”Det er i handlingen, at magien ligger”
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Velkommen til konference: Samspillet om anerkendelse af realkompetencer Den 5. november 2012.
RKV-Seminardage 2010 KOMPETENCEmidt 4. seminardag d. 26. august: institutionel struktur og organisering Hvordan er arbejdet med IKV prioriteret, forankret.
Udbredelse, barrierer og gældende praksis for anerkendelse af realkompetencer Den 12. marts 2009 Ulla Nistrup og Anne Lund NVR.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" VEU-rådet.
Virksomhedernes vurderinger af AMU- udbuddet - Status i 2011 og udviklingen siden 2007 Oplæg for VEU-Rådet onsdag den 22. juni 2011 ved områdechef Tue.
Store enheder Uddannelsesafdelinger HR afdelinger Projekt og udviklingsafdelinger.
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Realkompetencevurdering Netværksmøde for teamledere 30.april 2014.
Hvad kan man bruge jobrotation til? Eksempler på kompetenceløft  Medarbejdere i verdensklasse: Excellent kundeservice, konflikthåndtering, salgsforståelse,
Bilag 1. Forandringsteori for udviklingsprojektet ‘Struktureret IKV i AMU’ 1. Problembeskrivelse Der bliver gennemført for få IKV i AMU-forløb inden for.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Mellem human kapital og social kapital Skismaer i det ufaglærte arbejdsliv og barrierer for udviklingen af læringsidentiteter Mads Peter Klindt, lektor,
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Mads Peter Klindt (Lektor ved Aalborg Universitet) og Teater Spektrum
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Opsøgende VEU.
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
Per Clausen, Uddannelsesnævnet
Præsentationens transcript:

Er VEU-systemet gearet til tidens krav om uddannelse og kompetenceudvikling? – Og hvordan kan RKV i større udstrækning bringes ind, og hvad kræver det af samspil Kjeld Møller Pedersen Formand for VEU-rådet

Er VEU-systemet gearet til tidens krav om uddannelse og kompetenceudvikling? 1.Overordnet: JA Fagligt og pædagogisk Rimelig hurtig-reagerende 2. MEN er trængt Økonomiske forhold ’Forherligelsen’ af teoretisk-boglige uddannelser Private udbydere, incl. ’leverandører’ på nogle områder Samarbejde med bl.a. jobcentrene Har haft nogle ’dårlige’ sager

”Interviewundersøgelsen har identificeret de vigtigste tiltag, som, de udvalgte AMU- udbydere og EVA vurderer, kan have positiv betydning for, om kortuddannede fortsætter med uddannelse.”

Aktivitet 2011 Budgettere t aktivitet FL 2011 Andel af budgetteret aktivitet på FL 2011 Aktivitets- ændring ifht. 4. kvartal 2010 IT-fag %-47% Almene fag %-59% "Organisatoriske" fag %-45% Teknisk-faglige og merkantile fag %-30% Individuel kompetenceafklaring %-21% AMU SOSU og pæd %-13% I alt (inden for FKB) %-31% Faldden aktivitet i årselever – inden for FKB

Kursister (tæller for hvert kursus) og CPR-numre

”Problemet er – groft sagt – ikke manglende muligheder inden for voksen- og efteruddannelse, men at alt for få gør brug af mulighederne. Faktisk er mulighederne så mange, at de kan være vanskelige at overskue, og det kan i sig selv være en barriere for, at flere uddanner sig.” ”En del af forklaringen er, at for få ufaglærte får målrettet hjælp til at komme i gang med at uddanne sig. …” ”En anden del af forklaringen på den ringe mobilitet fra ufaglært til faglært er, at vi i Danmark ikke er dygtige nok til at anerkende og godskrive menneskers såkaldte realkompetencer” Indlæg i Politiken 5. juni, to konsulenter fra EVA

”Fra det du kan - til det du vil” Medarbejdere Arbejds- pladsen VEU-systemet Realkompetencevurderinger foretages på uddannelsesinstitutioner, der udbyder voksen- og efteruddannelse inden for uddannelsesområderne AMU, GVU, avu og almengymnasiale fag, VVU og diplomuddannelser Incitamenter for de tre parter Barrierer Samarbejde

Den enkelte … Ved vi nok om motivation og incitamenter hos den enkelte? Hvordan opleves processen? Sker der en afkortning? MEN gælder vel ikke bare særskilt for RKV – men generelt for efter- og videreuddannelse

Virksomhederne … Ser virksomhederne klart værdien af IKV?

Baseret på vurderinger fra undervisningsinstitutionerne

IT-fag Sprogfag00000 Almene fag "Organisatoriske" fag Teknisk-faglige og merkantile fag Individuel kompetenceafklaring AMU SOSU og pæd I alt (inden for FKB) Aktivitet, ekskl. ledige: årselever Aktivitetsomfanget opgøres i kursusdage, og omregnes således: 1 kursistdag = 1/5 elevuge, 1 elevuge = 1/40 årselev. 40 elevuger = 1 årselev.

IKV 2012

Årselever GVU Antal GVU-planer IT-fag "Organisatoriske" fag Teknisk-faglige og merkantile fag SOSU ÅU PAU ÅU I alt GVU PGU-merit I alt GVU og PGU- merit Aktivitet på GVU

GVU 2012

Og hvordan kan RKV i større udstrækning bringes ind, og hvad kræver det af samspil? 1.Bedre forståelse af, hvad der motiverer den enkelte og virksomhederne 2. Forståelse af, at ’det ideelle kan blive det muliges fjende’