Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Livets Ord November 2008.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Filipperbrevshymnen.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Livets Ord April 2012.
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Opstandelsesfest.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Mat.5:1-2 Jesus klatrede op på et bjerg..
Glædelig Jul Du behøver ikke vente til Jul…
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Nøgler til menighedens vækst
Bjergprædikenen (3) Ønsker og evner. Tilskrevet og levet retfærdighed.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Det personlige vidnesbyrd Undervisning Aalborg lørdag den 2. maj 2009.
Livets Ord Tekst af Chiara Lubich Januar 2009.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Overvældet af Jesu opstandelse!
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Genoprettelse af et brudt fællesskab mellem mennesker ”Vær gode mod hinanden, vær barmhjertige og tilgiv hinanden, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Vokse gennem venskab!.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Introduktion til Kongen og hans Rige
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Velkommen til undervisningsdag om
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Velkommen til et frigørende fællesskab, der har generøsitet som værdi.
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
Hvor skal vores fokus være? - midt i alt det, der kalder på vores opmærksomhed?
I FORM Gudstjeneste i Frikirken Aabenraa. 1. Kor. 12,14-24: Et legeme består heller ikke kun af én del, men af mange. Siger foden: »Jeg er ikke hånd,
Lyset der skinner i mørket
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Guds glæde gennem generøsitet
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Kære Gud jeg takker dig 1, S1
Det sårbare fællesskab
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Præsentationens transcript:

Kaldet til at være kanal for kærligheden!

Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad er formålet med Helligåndens virke i menigheden? 2. Hvorfor har vi alle brug for det nære og ægte fællesskab?

Hvad er formålet med Helligåndens virke i menigheden?

Åndens formål er fællesskab ”Herren Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed, og Helligåndens fællesskab være med jer alle”. 2.Kor.13:13

Hensigten med Åndsdåben er skabelse af fællesskab ”For vi er alle blevet døbt med én ånd til at være ét legeme, hvad enten vi er jøder eller grækere, trælle eller frie, og vi har alle fået én ånd at drikke”. 1.Kor.12:13

Hensigten med Åndens gaver er styrkelse af fællesskabet ”Når den enkelte får en åbenbaring fra Helligånden, er det, for at det skal blive til gavn for fællesskabet”. 1.Korintherbrev kpt. 12 vers

Åndens gaver i kapitel 12 skal dyppes i kapitel 13 og bruges som i kapitel 14 ellers bliver det intetsigende larm uden nogen værdi.

Søg gaverne for fællesskabets skyld ”Stræb efter at vise kærlighed og søg de åndelige gaver, især den profetiske gave” 1.Kor.14:1 ”så skal i være særligt opsatte på at få dem, der kan styrke menigheden..” 1.Kor.14:12

Hvad betyder det for dig og mig? ”Hvad følger nu heraf, venner? Når I kommer sammen, så bør I hver især komme med noget, der kan styrke fællesskabet. En kan synge en salme, én kan undervise og én kan komme med en åbenbaring…”1.Kor.14:26

Hvorfor har vi alle brug for det nære og ægte fællesskab?

1. For at høre fra Gud og opleve hans mirakler i vores liv ”Når den enkelte får en åbenbaring fra Helligånden, er det, for at det skal blive til gavn for fællesskabet”. 1.Kor.14:7

2. For at føle tilhørsforhold ”Hvis foden ville sige: ”Jeg hører ikke med til legemet, fordi jeg ikke kan gøre det, som hånden kan,” så betyder det ikke, at foden af den grund ikke hører med til legemet.. ” 1.Kor.12:15-20

3. For at opleve omsorg ”De enkelte dele af legemet skal have lige så meget omsorg for hinanden, som de har for sig selv. Hvis én del lider, så lider alle de andre legemsdele også, og hvis én del bliver hædret, så glæder alle de andre dele på legemet sig også”. 1.Kor.12:25,26

4. For at få beskyttelse ”Gud har altså føjet legemet sammen på en sådan måde, at de dele, der naturligt holdes i baggrunden, bliver vist en særlig ære og omsorg”. 1.Kor.12:24

5. For at opleve sig brugbar Øjet kan ikke sige til hånden: ”Dig har jeg ikke brug for!” Og hovedet kan ikke sige til fødderne: ”Jer har jeg ikke brug for”. 1.Kor.12:21

6. For at vokse åndeligt ”Og vi har alle fået den samme Ånd, som vi kan modtage kraft fra”. 1.Kor.12:13

7. For at fuldføre Guds plan ”I udgør altså tilsammen Kristi legeme, men hver for sig er I kun en del af det”. 1.Kor.12:27

Du er kaldet til at være en kanal for Kærligheden i fællesskabet!

Tag med hjem Er du fyldt og døbt med Helligånden, så du oplever dig åndeligt forbundet med Guds familie i det kristne fællesskab? Hvilke skridt må du tage for at finde tilbage til den ”bedre vej”, hvor du får det nære og ægte fællesskab tæt på igen?