Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Johannesevangeliet kap 15,1-11.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Johannesevangeliet kap 15,1-11."— Præsentationens transcript:

1 Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Bliv i mig. Johannesevangeliet kap 15,1-11. Børnetale: Billede på at være koblet på Gud: At få stikket er sat i stikkontakten.

2 Herre, jeg vil gerne takke for min dag, som er fra dig
Herre, jeg vil gerne takke for min dag, som er fra dig. Tak for nye muligheder, som du lægger foran mig! Tak for evner, kraft og kald, tak for løfter uden tal.

3 Herre led i dag min færden, så jeg ser min næstes nød
Herre led i dag min færden, så jeg ser min næstes nød. Tal til mig, så jeg kan standse for at hjælpe, som du bød. Vis mig tjenersindets vej, giv mig kærlighed fra dig!

4 Herre lad min dag da være viet helt og fuldt til dig, så at ord og liv må vidne om, hvad du har givet mig! Før mig hen, hvor der er mest brug for mig, du ved det bedst!

5 Herre Krist, velsign du dagen, som er givet mig af dig, så at Himlens kræfter kommer til hvor verden gennem mig! Lad mig altid bære bud om en mild og mægtig Gud!

6 Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Bliv i mig. Johannesevangeliet kap 15,1-11. Børnetale: Billede på at være koblet på Gud: At få stikket er sat i stikkontakten.

7 En bedre verden Intet fjendskab Alle gør godt overfor andre
Ingen mangler noget Ingen sygdom Vi ved at verden ville være et bedre sted, hvis alle ønskede at gøre godt overfor andre og hvis der ikke var fjendskab mennesker imellem. Det er bare ikke sådan at virkeligheden ser ud. Det er ikke alle der vil andre det bedste, det er ikke alle der er til at stole på, det er ikke alle der ønsker at forsones med dem, man er raget uklar med. Der er noget i os mennesker, der gør at din og min reaktion i forskellige situationer ikke altid er helt optimal. Ofte ved vi godt hvad der ville være det rigtige at gøre, men vi kan samtidig godt finde argumenter i vores indre, for hvorfor vi kan tillade os at handle anderledes.

8 Undskyldninger Hans problemer er selvforskyldte.
Jeg blev snydt sidste gang. Bliver jeg bedt om mere bagefter? Det nytter ikke noget! Alle argumenterne kan i vores forskellige situationer helt sikkert være gode, men som efterfølgere af Jesus, så er der et andet spørgsmål der må udfordres os frem for disse. Og ideen til at vi må stille os selv et andet spørgsmål finder vi bl.a. I den tekst vi skal læse i dag.

9 Joh 15,1-11 Jesus sagde: »Jeg er det sande vintræ, og min fader er vingårdsmanden. Hver gren på mig, som ikke bærer frugt, den fjerner han, og hver gren, som bærer frugt, den renser han, for at den skal bære mere frugt. I er allerede rene på grund af det ord, jeg har talt til jer. Bliv i mig, og jeg bliver i jer. Ligesom en gren ikke kan bære frugt af sig selv, men kun når den bliver på vintræet, sådan kan I det heller ikke, hvis I ikke bliver i mig. Jeg er vintræet, I er grenene. Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt; for skilt fra mig kan I slet intet gøre.

10 Joh 15,1-11 Den, der ikke bliver i mig, kastes væk som en gren og visner; man samler dem sammen og kaster dem i ilden, og de bliver brændt. Hvis I bliver i mig, og mine ord bliver i jer, så bed om, hvad I vil, og I skal få det. Derved herliggøres min fader, at I bærer megen frugt og bliver mine disciple. Som Faderen har elsket mig, har også jeg elsket jer; bliv i min kærlighed. Hvis I holder mine bud, vil I blive i min kærlighed, ligesom jeg har holdt min faders bud og bliver i hans kærlighed. Sådan har jeg talt til jer, for at min glæde kan være i jer og jeres glæde blive fuldkommen.« Noget af det befriende i denne tekst er i starten hvor Jesus siger: Jeg er vintræet. Vi har som efterfølgere af Jesus lov til at læse det, som noget der stadig er virkeligheden i dag. Hvis vores energi og retning stadig kommer fra ham, så har vi også en ide omm hvordan det vigtige spørgsmål skal lyde.

11 Det vigtige spørgsmål Oplever jeg, at Gud udfordrer mig til at gøre noget. Enten igennem min samvittighed Igennem en påmindelse i min stille stund med Gud. Andre måder. Hvis vi kan svare ja til det, så må de andre tanker vige.

12

13

14 Vejledning og overskud
Gud både kan og vil tale til dig.

15 Vejledning og overskud
Gud både kan og vil tale til dig. Han vil også give dig hvad du har brug for. Det betyder at, hvis du handler på Guds kald, så vil du opleve, at der vil komme en løsning på de ting du ikke kunne se hvordan de skulle hænge sammen. Det er også noget at det vi læser i salme 121, hvor Gud hyldes for at være den der sender hjælp.

16 Salme 121 Jeg løfter mine øjne mod bjergene, hvorfra kommer min hjælp? Min hjælp kommer fra Herren, himlens og jordens skaber. Han lader ikke din fod vakle, han, som bevarer dig, falder ikke i søvn. Han, som bevarer Israel, falder ikke i søvn, han sover ikke. Herren bevarer dig, Herren er din skygge ved din højre side. Om dagen stikker solen dig ikke, månen ikke om natten. Herren bevare dig mod alt ondt, han bevare dit liv. Herren bevare din udgang og din indgang fra nu af og til evig tid.

17 Vejledning og overskud
Gud både kan og vil tale til dig. Han vil også give dig hvad du har brug for. Bagefter vil det fylde dig med større tro og taknemmelighed.


Download ppt "Johannesevangeliet kap 15,1-11."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google