Efter- og videreuddannelsen Arbejdsbi eller pædagogisk arkitekt i konsulentrollen?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Norddjurs. Det går en vej •Fordi I klynker og holder fast i gamle dage •Fordi problemerne kan ikke kun løses ad politisk vej. Problemer kommer af sig.
Aleksander Stii Stud.merc.fil. Forskningsassistent CVL, CBS
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Læringsstile og lektier
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
- som model for ungeinvolvering
At være magtesløs med den magtesløse
Er mit barn klar til skolestart ?
Velkommen til Lagoni SFO
PRODUKTER – DEL 1. Ledergruppen • Melde ærligt ud og slå ihjel – i både drift og udviklingsprojekter gennem ledelsesmæssige prioriteringer • Skabe motivation.
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Nyt ansvar.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Hvor der er fokus på klimaet.
Resultatbaseret styring – hvordan kan det bruges i Danmark?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
EUD reform konference 16. september 2014
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2011.
Lagoni SFO Skoleåret 2014/2015.  Vi er et aktivt hus med nærværende voksne og vi vægter børnene har en god eftermiddag i samværet med deres kammerater.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kodeks for offentlig topledelse
Virksomheders hverdagsstrategier Jørgen Gulddahl Rasmussen FIRM gruppen Institut for Erhvervsstudier Aalborg Universitet.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lederforum Torsdag den 31. januar 2008 TEMA: Vores organisationsform FMK’s organisationsform Præsentation af lederpræsentationer Hvordan er det at være.
Ledelsesmæssige og kvalitets- udviklingsmæssige overvejelser Ved udarbejdelsen af Handlingsplan for øget gennemførelse 2013 på SOSU C Oplæg på orienterings-
Et fagligt løft af folkeskolen.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Den lærende organisation
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
Hvis du ønsker at opnå fremragende
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Velkommen til Kulhuse!. Velkommen – og hvem er vi? Anne Louise Nanna.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Hvordan kan vi se det? - Recovery-screening af behandlingstilbud Vingstedseminar – 6. maj 2015 Vingstedcentret – 6. maj 2015.
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
Implementering af ny software i Kolding. Lidt om mig  Fokusområder i nuværende job som digital læringskonsulent:  Strategi: Digital strategi for skoleområdet.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Trine Blicher Folmer. MÅLSÆTNINGER Bassin 7 rummer et anderledes potentiale Den markante orientering mod havnebassin nr. 7 og det kommende havnebad skal.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Integrationsnet Målafklaring; med coaching og ressourcetænkning som referenceramme.
Karen Sandfær Lysholm Norbøll
Strategisk tænkning og samarbejde?
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
DEN REGIONALE BILLEDSKOLE
Økonomi, styring og bestyrelsesarbejde på erhvervsakademierne
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
PRODUKTER – DEL 1.
Hvad er vores kommunikationsmål
Præsentationens transcript:

Efter- og videreuddannelsen Arbejdsbi eller pædagogisk arkitekt i konsulentrollen?

UDDANNELSER I UDVIKLING – Efter- og videreuddannelsen Kendetegn for arbejdsbier Bier er nyttige Bier er optaget af driften Bier har travlt Bier overlever Bier søger blomster, de kender Bier har kvaliteter, som hver for sig kan være gode Bier kunne måske lære lidt af humlebien uddannelseskonsulent Viggo Nielsen UCL

UDDANNELSER I UDVIKLING – Efter- og videreuddannelsen AHA’oplevelse blandt bier To år som pæd.adm.konsulent på et økonomikontor: Økonomifolk er kun optaget af balancen (plus eller minus) - og ikke det, tallene handler om - indholdet KL er Gud Det handler om at få budgetår og skoleår til at spille sammen Vigtigheden af politisk behandlede papirer uddannelseskonsulent Viggo Nielsen UCL

UDDANNELSER I UDVIKLING – Efter- og videreuddannelsen Fra bi til pædagogisk arkitekt Hvis ting ikke kan lade sig gøre, så gør vi det alligevel Man skal turde tro på sine ideer Man skal have risikovillig energi Skolelovgivningen giver muligheder, indskrænkningen sker lokalt YES IS MORE (citat BIG Bjarne Ingels Group) uddannelseskonsulent Viggo Nielsen UCL

UDDANNELSER I UDVIKLING – Efter- og videreuddannelsen Bjarke Ingels YES IS MORE Man bliver ikke nødvendigvis en vigtig arkitekt, fordi man kan meget. For overalt i landskabet rejser der sig firkantede funktionelle etagekasser, hvor mennesker bor, uden at deres verden ændrer sig meget af den grund. Man bliver heller ikke en vigtig arkitekt, bare fordi man tør meget. For papir er taknemmeligt, og mange geniale luftkasteller bliver aldrig til mere end løse skitser, fordi de simpelt hen ikke lader sig realisere. uddannelseskonsulent Viggo Nielsen UCL

UDDANNELSER I UDVIKLING – Efter- og videreuddannelsen Bjarke Ingels En vigtig arkitekt derimod kendes på, at han kan det, han tør. Han forstår den nødvendige sammenhæng mellem arkitektur som dristig eksperimenterende vision og arkitektur som det muliges kunst. uddannelseskonsulent Viggo Nielsen UCL

UDDANNELSER I UDVIKLING – Efter- og videreuddannelsen Bjarke Ingels YES IS MORE uddannelseskonsulent Viggo Nielsen UCL Bjarke Ingels’ tegnestue BIG står bag masterplanen til en CO2-neutral ø ud for Aserbajdsjans hovedstad, Baku, i Det Kaspiske Hav. Uafhængighed af ressourcer Øens højhuse låner deres profil fra landets syv bjergtinder.

UDDANNELSER I UDVIKLING – Efter- og videreuddannelsen Kommunal arkitektur Udviklingsstrategi (Toscana) Børne- og Ungepolitikken Skolepolitik 2009 – 2011: VerdensborgerVerden som læringsunivers Verdenssprog Planeten M ålsætninger M ålsætninger M ålsætninger Indsatsområder 2009 – 2011: Politisk: Faglige:Egne:Koncern mål: uddannelseskonsulent Viggo Nielsen UCL

UDDANNELSER I UDVIKLING – Efter- og videreuddannelsen FagU – det vil vi kendes på i samarbejdet med direktion, stabe og andre fagsekretariater FagU arbejder for at udvikle og synliggøre Faaborg-Midtfyn Kommune som en attraktiv arbejdsplads og et godt sted at bo kendetegnet ved - faglige udfordringer, kreative arbejdsfællesskaber, utraditionelle løsninger, karrieremuligheder - at være medarbejder i FMK er en anbefaling i sig selv Det betyder Vi byder ind med en professionel, åben og udadvendt faglighed Vi har overskud, vilje og lyst til at møde og udfordre andres faglighed i fælles projekter Vi yder i processerne og går efter fælles resultater af høj kvalitet Vi er dynamiske, evaluerer og er aktive i kurssætningen af FMK’s styringskoncept, målsætninger og strategier Vi tænker børn og unge ind i udviklingen af FMK uddannelseskonsulent Viggo Nielsen UCL

UDDANNELSER I UDVIKLING – Efter- og videreuddannelsen En pæd. arkitekts arbejdsfelt fx: Skrive dagsorden til skoleledermøde/deltage/skrive referat Skrive sagsfremstillinger/oplæg til BU Skrive projektforslag til budget Kombinere skoleår/budgetår Lede processen ved udformning af skolepolitikken Formulere indsatsområder Styre udviklingspuljer/udviklingsprojekter Åben for sidegevinster uddannelseskonsulent Viggo Nielsen UCL