Værktøjet til planlægning af arrangementer og Værktøjet til politikformuleringsprocesser To ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til dialogmøde!. ”Der skal skabes et levende og aktivt bymiljø på Rønne Store Torv” ”Der skal ske en nytænkning af de muligheder, de unge har.
Advertisements

Værktøjet til planlægning af arrangementer og Værktøjet til politikformuleringsprocesser To ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet.
Kvalitet i Skriftlighed  Oversigt over workshop  Erfaringer med netværkssamarbejde  Materialeindsamling  5 forslag til forbedring  Arbejdsgrupper.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Randers Modellen Randers Modellen: Politikker - 1
Gruppeorganisering og synlighed
Mainstreaming af Handicappolitikken Mogens Wiederholt Centerleder, Center for Ligebehandling af Handicappede Randers, 23. oktober 2008.
Indarbejdelse af handicapaspektet i sagsfremstillinger og interne styringsredskaber Mainstreaming af handicapområdet.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Peder Ohrt Uddannelsesnetværk  I Projekt Faglige Netværk er der udviklet 4 forskellige typer af virtuelle netværk som adskiller sig ved deres funktion,
Kan åbne kulturelle arrangementer gøres tilgængelige for alle? - Og i så fald hvordan…
Mit navn er: Lene Smith Riis
FAGFESTIVAL FOR HANDICAPPEDE 18. – 19. – 20. april 2013.
Odrbildne - the beginning of a beautiful friendship Pecha Kucha 28. februar 2011.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
Oprettelse af 2-3 innovative læringscentre og andre formidlingstilbud Oprette lærings og kulturtilbud Sprog og leg for kvinder med mindreårige børn Brugerundervisning.
Kommunikation og medbestemmelse. Ole Futtrup Kjær Salgschef/Pædagog.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
1 Hvordan implementeres mainstreaming tankegangen og værktøjerne i den kommunale organisation v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune TOVHOLDER.
Værktøjet til det gode møde Et ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet Kan downloades på:
Mainstreaming af handicapområdet Konference for Handicaprådene i Region Midt Konsulent Henrik Hauritz, Kulturforvaltningen Viborg Kommune
1 Agenda: SSTT, København 20. januar Program - håndbog 2.Processen for dataindsamling og analyse 3.Hovedkonklusioner 4.Ideer til håndbogens indhold.
Det vi skal på dette møde Tale om de nye input til principperne for skole-hjem samarbejde, som I, bestyrelse og elevråd fandt frem til for nogle uger siden.
Vordingborg Idrætsråd
Arrangementer i forbindelse med offentlighedsfasen
IT wokshop, Radisson SAS, Odense, IT workshop Opsamling og afrunding Bo Öhrström Vicedirektør Biblioteksstyrelsen.
Workshop om organisatoriske udfordringer & strukturelle løsninger v/ projektleder Helle Stuart.
Digital skriftlig- og mundtlighed
DBs kvalitetsmålingsredskab Strategi, værdi og kvalitet Af Niels Ole Pors.
Min præsentation Varighed – ca. 3 minutter Vurdering af blog i 8 faser I dybden med 5 af faserne Formål.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Facebook: ”Informatør for BiD” Bloddonorernes informatører Siden 2001 Ca. 250 fordelt i landet.
Infinit - Usability Usability test i en mindre IT virksomhed.
Tema 1 : Forretningsplanen – hvad indeholder den og hvad kan jeg bruge den til? En casebaseret gennemgang af forretnings­ planens forskellige delelementer.
Etnisk Råd Grøndalsvængets Skole. Hvorfor lave et Etnisk Råd? I Københavns kommune har man lavet en udviklingsplan for hvordan byens skoler skal arbejde.
OPERATE A/S – JESPER BROCHMANDS GADE 10 – 2200 KØBENHAVN N – TLF – Kommunikation i forandringer KL kommunikationsdøgn 2013.
Koncern HR, Organisation og Ledelse Fra ledelsesevaluering til lederudvikling WORKSHOP 5 God ledelse i Region Midtjylland.
Projekt Mainstreaming Mainstreaming af handicapområdet Region Midtjylland. 26. maj i Viborg Konsulent Henrik Hauritz Kultur og Service
Elevplaner Debatmøde med kontaktforældre. Dagsorden Velkommen Elevplaner Skolebestyrelsens indflydelse Elevplaner i den offentlige debat Fiktive elevplaner.
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden Fyraftensmøder om føp/fleks reformen Offentlige hjemmesiders tilgængelighed – ikke godt nok Reglerne.
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.
”Mainstreaming af handicapområdet” Workshop C Det gode møde Konsulent Birthe Moksha Mainstreaming af handicapområdet: “Det gode møde” Konsulent Birthe.
Introduktion til tilgængelig web Hvorfor er tilgængelig web vigtig? Hvad er tilgængelig web? Hvordan sikres tilgængelig web?
Vinderholdet helt basale goder, såsom gratis mad og drikke - gode sove- og bademuligheder - at føle man er en del af et særligt fællesskab - at.
Konference 1. marts 2012 Rekruttering og profilering Fremtidens medarbejdere.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Mainstreaming af handicapområdet Det Centrale Handicapråd National konference for Kommunale Handicapråd Konsulent Henrik Hauritz, Kultur og Service
Fakta om RemisenBrande:
Specialfunktionen Job & Handicap. SJH sikrer: understøtning af beskæftigelsesindsatsen i jobcentre og hos andre aktører via:  Rådgivning  Information.
Borgerne som medspillere -. Tidspunkt for og formål med inddragelsen Ide Analyse og planlægning Formål Udvikling og styring Implementering Evaluering.
Levnedsmiddelselskabet. Selskabets vision er at være det foretrukne faglige netværk for alle i levnedsmiddelsektoren.
Beskæftigelsesforvaltningen Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune Erfaringerne fra Brug for alle og arbejdet i et kommende rehabiliteringsteam.
INDSATSTEORI I UNGNORD EKSEMPLER – UDFORDRINGER - FORDELE.
SPARKÆR LBO MØNSTED SKOLE Fællesbestyrelsen oktober 2015.
Specialfunktionen Job & Handicap. Organisering:  Beskæftigelsesregion Syddanmark under:  Pilotjobcenter Vejle i:  Vejle Kommune.
Værktøjskasse til virksomheder
Vision Vi er og bliver rige på natur i Danmarks største kommune.
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
Gentofte Park og Sø– Udviklingsplan
Levnedsmiddelselskabet
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Det blå byrum er en unik kulturel scene
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
Præsentation af ledelsesværktøjet
Skal vi ha’ lov til nye rammer?
Hvad er Gør det lettere? Nationalt udviklingsprojekt mellem Gladsaxe og Vejle Bibliotekerne og 8 deltagerbiblioteker + en række samarbejdspartnere, herunder.
Præsentationens transcript:

Værktøjet til planlægning af arrangementer og Værktøjet til politikformuleringsprocesser To ud af otte værktøjer under Projekt Mainstreaming af handicapområdet Kan downloades på:

Hvorfor er det vigtigt, at et arrangement er tilgængeligt for alle? Eksempler på arrangementer: borgermøder, foredrag, konferencer, teaterforestillinger, festivaler, koncerter, sportsstævner, foreningsmøder m.v. Hvad er et tilgængeligt arrangement?

Hvorfor er det vigtigt at kunne deltage i politikformuleringsprocesser? Hvordan sikrer man deltagelse i politikformuleringsprocesser?

Målet med de to værktøjer At medarbejdere tilegner sig viden om, hvordan de gør arrangementer og politikformuleringsprocesser tilgængelige for alle. Således at man sikrer: Den størst mulige tilgængelighed til arrangementer At mennesker med handicap kan deltage og bliver inddraget i de politikformuleringsprocesser, der vedrører dem.

Oversigt over indholdet i værktøjet til planlægning af arrangementer for alle 1.Baggrundsviden om handicap i forhold til planlægning af arrangementer 2.Guiden Planlægning af arrangementer for alle 3.Guiden Planlægning af arrangementer - for deltagere med særlige behov 4.Tjekliste 5.Tjekliste i forbindelse med invitation og tilmeldingsprocedure

Oversigt over indholdet i værktøjet til politikformuleringsprocesser 1.Guiden til politikformuleringsprocesser Guiden indeholder gode råd om metoder for inddragelse af borgere med handicap. Eksempler på metoder for inddragelse: Borgermøder, dialogmøder, idé- og fremtids- værksted, fokusgrupper og elektroniske borgerpaneler.

Præsentation af workshoppen Lone Damgaard, udviklingsmedarbejder i Middelfart Kommune (15 min). Susanne Brockstedt, handicap- og psykiatrichef i Middelfart Kommune (15 min). Spørgsmål og debat (25 min).