Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Gentofte Park og Sø– Udviklingsplan

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Gentofte Park og Sø– Udviklingsplan"— Præsentationens transcript:

1 Gentofte Park og Sø– Udviklingsplan
Gentofte Park, Sø og Brobæk Mose er til sammen det største kommunale grønne område i Gentofte, og det rige og meget varierede dyre- og planteliv har stor regional betydning. Arealet er ca m2 og fredet Natura-2000 område Baggrund for ny udviklingsplan: Nye ejerforhold Ny planlægning ( vand og natur ) Ønske om bedre sammenhæng og enklere drift Idræt og Bevægelsesstrategi Bæredygtighedsstrategi

2 Gentofte Park og Sø– før og i fremtiden
Historie: Gentofte Sø hørte oprindeligt under kronen, men fra 1717 indgår søen i hovedstadens vandforsyning. I 1744 lod Hermann Kløkker den gamle Gentoftegård nedrive og opførte i stedet en lystgård med et parkanlæg. Lindealléen stammer fra det anlæg. Mål for fremtiden: Gentofte Park og Sø- et sammenhængende grønt natur område for alle.

3 Gentofte Park og Sø Området besøges af mange forskellige brugere, bland andre: Naturelskere, der nyder freden og det grønne Børn, der leger og lærer Hundeluftere Motionister Cyklister Lystfiskere Frivillige, høslet-lauget Flora og Fauna Deltagere i arrangementer som Skt. Hans mm. Udfordringer: Hensyn, brugergrupperne imellem Vandkvaliteten og miljø Vejstøj Beplantningen, gammel og plejekrævende Tilgængelighed …Hvad synes du parken skal bruges til?

4 Gentofte Park og Sø Skilte og Inventar trænger visse steder til udskiftning Og der skal skabes bedre sammenhæng

5 Gentofte Park og Sø Input til den nye udviklingsplan fra både borgere og kommune: Fornyelse af beplantningen Fornyelse af inventar og skilte Bedre sammenhæng mellem park og natur Enklere pleje og mere bæredygtighed Mere natur og hjemmehørende arter Plads til alle brugere Bedre tilgængelighed Begrænsning af trafikstøj Og meget mere…………..

6 Gentofte Park og Sø Dialog og workshop: Hvad opleves som kvaliteter?
Hvad opleves som problematisk? Ønsker og idéer?


Download ppt "Gentofte Park og Sø– Udviklingsplan"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google