Hvor skal vores fokus være? - midt i alt det, der kalder på vores opmærksomhed?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gudstjeneste 11. juni 2006 Velkommen!. Gudstjeneste 11. juni 2006 Tre ting vi skal passe på >< Tre ting vi skal gøre.
Advertisements

Les meilleures photos de
Livets Ord November 2008.
Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
O store Gud O store Gud O store Gud, når jeg dit værk beskuer
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Livets Ord April 2012.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
BP – dit og mit frihedsbrev. Muligt at leve et liv i frihed – pga
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
”Kaldet til kærlighed”
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Livets Ord September 2009.
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
En menighed, der søger enhed
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Hjælp til at takle troskrisen!. Troskrisens kerne ”Simon, Simon! Satan gjorde krav på jer for at sigte jer som hvede; men jeg bad for dig, for at din.
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Omgangstone og kollegialitet
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Vejlederens kommunikation
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
»En mand havde to sønner
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Unge og Kirke Hvordan virker vi sammen. Smittende tro… ”2010 har været et helt fantastisk år for mig. Jeg vil huske det igennem hele mit liv for at være.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Invitation til at leve HELT med Jesus! Afslutningen af Jesu bjergprædiken i Matthæus kpt. 7 vers 15 til 23.
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Guds glæde gennem generøsitet
Ap.G Fil. 1:1-2 Fil. 1:3-30: Glæde og lovsang i fængslet, jordskælv, menighed grundlagt. Gør min glæde fuldstændig ved at have Jesu tjenersind.
Lede til Jesus – leve i Ham
Forventningens glæde.
Mit liv - nu med DAT MIT LIV - nu med DAT.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Komme dit rige iblandt os
Vores relation til Gud: Når Gud taler. Hvordan kan jeg bede? Salmernes bog – Hjælp til at udtrykke både smerte og glæde Fadervor – Grundopskrift fra Jesus.
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
Livets Ord Oktober 2017.
Jesus, jeg vil gi’ Dig mit liv 1, S1
Livets Ord December 2017.
Livets Ord April 2018.
Præsentationens transcript:

Hvor skal vores fokus være? - midt i alt det, der kalder på vores opmærksomhed?

Jesus er forbilledet – (WWJD)

Et eks. fra Jesu liv ”I de dage gik han engang op på bjerget for at bede, og han tilbragte natten i bøn til Gud. Da det blev dag, kaldte han sine disciple til sig, og blandt dem udvalgte han tolv, … Sammen med dem gik han ned, og stod stille på en slette; og der var en stor skare af hans disciple og en stor mængde mennesker … De var kommet for at høre ham og for at blive helbredt for deres sygdomme; også de, der plagedes af urene ånder, blev helbredt.” Luk. 6; 12-19

Tre dimensioner i Jesu livsstil Relation til Gud OP UDIND Relation til verden Relation til andre kristne

Op –relation til Gud Bøn Lovsang/tilbedelse Bibellæsning/meditation At være i stilhed hos Gud Hvordan er du sammen med Gud?

Ind – relation til andre kristne Spiser sammen (Fællesskabstiftende og styrkende) Kærlig omsorg (Det giver tryghed og møder behov) Opmuntre og støtter (Giver andre frimodighed - ros) ”Mentor-relationer” (Lærer fra sig – sådan gør jeg) Undervisning (Deler Guds ord) Gudstjenester og møder (Fælles opbyggelse) Ansvarligheds-relationer (Sygdom, ferie, osv.)

Ud –relation til verden Fællesskab med ikke-kirkelige (Nabosammenkomst, klubvirksomhed – biler, frimærker, sejlbåd, golf osv) Evangelisation (Alpha, gadearrangementer, byfest) Diakoni/social action (Åbent hjem, støtte elev i Katmandu feks.) Forbøn for verden (og din nabo)

Øvelse: Tre dimensioner i din livsstil Giv dig selv karakter (1-10). I hvor høj grad lever du i hver af de tre dimensioner? OP UD IND

Test på en ledergruppe (til sammenligning!) OP 3-4 UD 6-7 IND 6-7

Tjekpunkter - opad: (Guds-dimensionen) Bruger jeg tid på Guds ord? Sætter jeg tid af til bøn? Prioriterer jeg at være i Jesu nærhed? Hvilke forbønsemner ligger på mit hjerte? Oplever jeg personlig fornyelse? Oplever jeg glæde i mit liv? Oplever jeg fred i mit liv?

Tjekpunkter - indad: (Fællesskabs- og menighedsdimensionen) Sætter jeg pris på mine kristne venner? Oplever jeg ægte nærhed i mine relationer til andre? Holder jeg, hvad jeg lover? Hvor let er det for mig at stole på andre? Er jeg i gang med at give noget videre til andre? Er min familie glad og tilfreds? Har jeg gode sove- og spisevaner? Gør jeg mig sårbar over for andre?

Tjekpunkter - udad: (Omverdensdimensionen) Har jeg en nød for andres tro eller mangel på samme? Hvor ofte deler jeg min tro med andre? Sætter jeg tid af til samvær med ikke-kristne? Har jeg en vision for mit liv? Er jeg styret af trangen til succes og popularitet? Er jeg glad for at være kristen eller skammer jeg mig? Er jeg en tjenende person? Tør jeg løbe en risiko?

OPdimensionen – mødet med Gud Hvordan får jeg en bedre kontakt med Gud? Lectio Divina: 1.Lectio. Læs bibelteksten langsomt et par gange, så du i hovedtræk kan gengive den udenad. 2.Meditatio Læg teksten til side. Lad hændelsen vokse frem i dig og anvend dine sanser (se, hør, mærk, fornem). Forestil dig, at du er med i det, der foregår. Vær med i dialogen. Måske du kan identificere dig med en af personerne. 3.Oratio Lad meditationen lede dig til videre til bøn, som måske former sig til en bestemt beslutning. Lyt efter, om der er et budskab, som særligt står frem som Guds tiltale ind i din livssituation. 4.Contemplatio Nedskriv de tanker, som du har fået under meditationen; refleksioner og iagttagelser i forbindelse med bibelteksten. Forsøg til sidst at sætte ord på, hvad Gud siger til dig personligt i en enkelt sætning.

Inddimensionen - fællesskabet Hvordan skabe et fællesskab, hvor folk får kontakt med Gud? Bed for hinanden Vælg et ord, som I lever med til I mødes igen Lovsange/Taizésange Små intime grupper, hvor man er ærlig. Fortæl livshistorier Del oplevelser med hinanden og bed for hinanden Hjælp hinanden med at flytte, male osv. Spis sammen, hæng ud

UDdimensionen – mødet med andre Hvordan skabe et fællesskab, der rækker ud til verden udenfor? Hold en ”gæstfrihedsaften” Tjen din by. Vask biler, havearbejde, gør rent hos ældre osv. Inviter venner med til det du gør i åndelig henseende Gode forslag (kom frit frem med dem?)

Til slut: Overvej hvad du vil ændre i din livsstil for at leve som kristen, leve et sundt åndelig liv med Jesus.