En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det tværsektorielle samarbejde
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
1 Folkeskolereformen -hvilke perspektiver giver den i forhold til dagens overskrift set fra en politisk synsvinkel Søren Kristensen.
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Lægemiddelenheden i Region Nord - andre initiativer  Nyhedsbreve  Regional lægemidel-komitè  Opioid arbejdsgruppe  PPI arbejdsgruppe  Staff meetings.
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Agenda Hvad rører der sig nationalt? Hvad rører der sig tværregionalt?
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Inklusion i Børneinstitution Højme
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Christian Worm – Direktør i Koncern Plan, Udvikling.
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
Implementering i almen praksis Projekt: Styrkelse af Tovholder-funktionen i almen praksis.
Afdelingsleder Morten Freil
I T OG INFORMATIONSUDVEKSLINGS GRUPPEN OG SUNDHEDSAFTALE 3 Møde den 3.september 2013.
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Tværsektorielt samarbejde omkring dele af KOL-Forløbsprogrammet
Implementering af forløbsprogrammerne - succeser og udfordringer
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
Status for sundhedsaftalerne og et kig fremad på 2. generations sundhedsaftaler – Et regionalt perspektiv Christian Blaase Johansen, enheden for kommunesamarbejde.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
brugerinddragelse i Danmark
Indhold, indsatser, implementering
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
DSIM 4. årsmøde Patientforløb – tværsektorielt samarbejde
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
TOBS og Triple Aim Lotte Maarslet, Sundhedsfaglig konsulent Sundhed og Omsorg, Norddjurs Kommune.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Karen Nielsen Breidahl Peter Kragh Jespersen Heidi Houlberg Salomonsen Institut for Økonomi, Politik.
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin
DET KOMMUNALE SAMARBEJDE
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Sammenhæng i hjerterehabilitering
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af SOF-SVS
Metoden fælles beslutningstagning
Implementering af det tværsektorielle forløbsprogram for mennesker med diabetes.
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Ældre i et sundhedsvæsen - set fra almen praksis
Præsentationens transcript:

En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer

Lotte med KOL på 71 år Det velforberedte behandlerteamDen styrkede og informerede patient Vi uddanner den praktiserende læge i rollen som tovholder i forløbs- programmet Vi styrker samarbejdet m. praksis Og kommunen Vi sætter personalet fra de 3 sektorer på fælles skolebænk og uddanner dem sammen med deres lokale samar- bejdspartnere Vi sørger for, at de elektroniske meddelelser virker bedre efter hensigten, så egen læge har sidste nyt om patienten og kommunen ved, når hun kommer hjem, henvisninger fungerer etc. Vi uddanner patientunderviserne, så undervisningen får en bedre effekt Vi prøver at udvikle et system, hvor alle har adgang til de samme data – på at lave en plan for patienten Vi giver patienten et bedre tilbud om undervisning Vi kommer ud med en patientportal (Grib om livet) Vi har en oversigt over tilbud på sundhed.dk (SOFT-portalen) Vi giver måske et tilbud om forløbskoordination til særligt sårbare patienter – hvis de fx har flere medicinske diagnoser Vi uddanner praksispersonale i at bruge et Internetbaseret samtaleværktøj til at skabe livsstilsændringer

Vi er ved at få ’hyldevarerne’ på plads bl.a. Uddannelse af patientundervisere – kursus i sundhedspædagogik – går i luften i oktober. I første omgang 230 patientundervisere! Der kommer også tilbud om sygdomsspecifik opdatering Vi sætter personale fra de tre sektorer på fælles skolebænk fra oktober – sundhedsprofessionelle kommer på kursus i forløbsprogrammerne sammen med deres lokale samarbejdspartnere. Vi plan- lægger flere hold næste år. Vi implementerer snart en elektronisk henvisning ref01 til kommunale tilbud Sunddialog – et internetbaseret samtaleværktøj om livsstil i almen praksis: 140 behandlere i 100 klinikker er blevet uddannet og patientforløb er igangsat. Yderligere 6 hold er udbudt her til efteråret! Knap halvdelen af alle regionens klinikker er tilmeldt facilitatorkorpset Patientportal (’Grib om livet’) går i luften inden jul – vi kommer ud med film som der ikke findes så meget af i forvejen! Vi har spurgt patienterne om, hvad de har brug for! Redskaber til at understøtte implementeringen af forløbsprogrammerne

Gode erfaringer – hvad fremmer og understøtter udviklingen af det tværsektorielle samarbejde? Det nytter noget at bringe folk sammen, og der er gode erfaringer med tværsektorielle arbejdsgrupper ”Det nytter at investere tid i samarbejdet” Der kan skabes en vilje og et fællesskab omkring ”det kan vi gøre bedre” ”At arbejde case-baseret og faktabaseret med udgangspunkt i lokale patienthistorier har betydet, at det har været lettere for behandlerne at få et billede dels af forløbene, dels af områder med forbedringspotentialer”. Virker bedst, når vi bygger på eksisterende praksis og samtænker med andre initiativer ”Væsentligt at man i arbejdet med forløbsprogrammerne videreudvikler på relevante dele af eksisterende praksis” Organiseringen af praksissektoren ”i samarbejdet med almen praksis – skal man målrette sine budskaber – på et højt fagligt niveau – og levere på korte intensive møder sidst på dagen”

Fremme forståelsen af, at vi har en fælles opgave og samtidig får skabt en større tillid på tværs af sektorerne. Kendskabet til hinandens arbejde og hinandens tilbud på tværs af sektorer er stadig mangelfuld Stratificeringen fremhæves af mange som det helt centrale i forløbsprogrammerne – og noget tyder på, at den ikke er fuldt implementeret Udfordring at håndtere de mange forskellige interessenter – med hver deres ’dagsorden’ og vilkår Svært at motivere til nye initiativer, når der er nedskæringer og krav om effektivitet. Der er mange andre dagsordner at konkurrere med! Henvisningsmuligheder skal være på plads! Vi skal finde ud at, hvad skal fortsætte og hvordan videreudvikles indsatserne Udfordringer – nogle af de væsentlige!

Ting tager tid – og svære ting tager længere tid! Kære projektledere, arbejdsgrupper og styregrupper – og ikke mindst jer ude i front gi’ jer selv et skulderklap – vi er godt på vej – de understøttende værktøjer er ved at blive kørt i stilling! – vi skal nok få bygget broen og snart begynde at køre over den