Forældremøde 15. september 2014. Vision En bæredygtig skole/SFO, som udvikler den praktiske del af fagenes indhold, for at fremme elevernes forståelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvor er vi nu? En levende skole – hele dagen Viden og ikke vaner
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Forældreorientering Skolereformen.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Et fagligt løft af folkeskolen
Forældrearrangement om folkeskolereform
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Ny Skolereform Sådan gør vi i Vonsild
Folkeskolereform 2014 Mål 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 11. november 2013.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Et væksthus for børn og voksne
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
På vej mod folkeskolereformen
Information om den ændrede skoledag Komme- og gåtider m.m. for elever Juni 2014.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Skolereformen Overordnede mål:
Reformmesse på Sofiendalskolen
Skolereform august 2014………………
Folkeskolereform 3 overordnede mål:
Velkommen til valgmøde
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
Et fagligt løft af folkeskolen
Bestyrelsesmøde 30. september 2013 Stavnsholtskolen Folkeskolereform – de helt overordnede rammer.
Skolereform & Arbejdstidsaftale Efterår: Processer og forhandlinger for skoleledere og TR 3. oktober: Stormøde for alle interesserede 16. januar: Skoleafdelingens.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Skemamøde 2014 den på Katrinebjergskolen.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Vestre Skole og Åløkkeskolen 2014
Folkeskolereformen - generel information
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Tre klare nationale mål
Velkommen til forældre, foreningslivet og øvrige interessenter Aftenens program i overskrifter: Velkomst ved skolens ledelse Bestyrelsens årsberetning.
Aftale om et fagligt løft af folkeskolereformen
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Skolereform 2014 Hodsager Skole.
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Folkeskolereformen 2014 Sct. Jacobi Skole.
Folkeskolereform 2014.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
GØR EN GOD SKOLE BEDRE! 1.Folkeskolen skal udfordre alle, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i.
Læringsreform i Hillerød. Tre overordnede mål: 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan 2.Folkeskolen skal mindske betydningen.
Folkeskolereform Politiske mål
Velkommen til infomøde om Skolereformen
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Folkeskolereform Politiske mål at udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan at mindske betydningen af social baggrund at øge elevernes trivsel.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
FOLKESKOLEREFORM FELDBORG SKOLE JUNI TRE MÅL  FOLKESKOLEN SKAL UDFORDRE ALLE ELEVER, SÅ DE BLIVER SÅ DYGTIGE, DE KAN  FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Skolebestyrelsens arbejde Præsentation til forældremøde.
Præsentationens transcript:

Forældremøde 15. september 2014

Vision En bæredygtig skole/SFO, som udvikler den praktiske del af fagenes indhold, for at fremme elevernes forståelse og højne det faglige niveau. At skabe et godt arbejdsmiljø for elever og lærere/pædagoger At skolen herigennem fastholder/rekrutterer kvalificerede lærere på/til Højelse Skole. Skolen vil gerne være kendt for at forene den teoretiske viden med den praktiske viden.

Vision Skabe livsduelige selvstændigt tænkende unge mennesker Faglighed – at få mest muligt ud af børnenes potentiale Skabe glæde for børnene

Mission At give alle børn mulighed for at lære i et trygt miljø, så de har mulighed for at afslutte 9. klasse med en tilfredsstillende afgangsprøve, der giver adgang til alle ungdomsuddannelser. At alle eleverne udvikler sig socialt og emotionelt til at indgå menneskelige relationer og påtage sig et samfundsmæssigt ansvar.

Reformens overordnede mål 1)Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. 3) Tilliden til og trivslen i Folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

Det faglige niveau På baggrund af de seneste års indsats kan det konstateres, at danske elever i dag læser ligeså godt i 3. klasse, som de før gjorde i 4. klasse. Med reformen og det generelle løft af det faglige niveau skal eleverne på sigt kunne det samme i 8. klasse, som de i dag kan i 9. klasse.

Målstyret undervisning Der er opstillet operative resultatmål for de nationale mål, der vil gøre det muligt løbende at følge op på udviklingen. Resultatmålene er klare, enkle og målbare: Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Andelen af de dygtigste elever i dansk og matematik skal stige år for år. Andelen af elever med dårlige resultater i de nationale test for læsning og matematik skal reduceres år for år. Elevernes trivsel skal øges.

Adgangskrav Det er således også en klar målsætning med reformen, at alle elever forlader skolen med mindst karakteren 2 i dansk og matematik.

10 væsentlige mål for Køges folkeskoler 1.At gøre alle elever dygtige fagligt 2. At udvikle eleverne som hele mennesker 3. At styrke elevernes trivsel 4. At god klasseledelse er praksis i al undervisning 5. At gøre eleverne innovative og dygtige til entreprenørskab 6. At styrke brobygning ind i skolen og op gennem hele skoleforløbet

7. At styrke udskolingen og brobygningen til ungdomsuddannelserne 8. At styrke naturfagene 9. At styrke motion, bevægelse og sundhed i skolen og SFO’en 10. At styrke forældresamarbejde og elevinddragelse app_data/edoc/dagsordenpublicering/aabendagsorden /skoleudvalget/ % /referat/ % /&f= PDF 7. At styrke udskolingen og brobygningen til ungdomsuddannelserne 8. At styrke naturfagene 9. At styrke motion, bevægelse og sundhed i skolen og SFO’en 10. At styrke forældresamarbejde og elevinddragelse app_data/edoc/dagsordenpublicering/aabendagsorden /skoleudvalget/ % /referat/ % /&f= PDF

Fagopdelt undervisning Dansk og matematik i klasse, idræt i 1. klasse og musik i 1. og 5. klasse samt natur/teknik i 2. og 4. klasse forhøjes med én lektion om ugen. Engelsk i 1. og 2. klasse med én lektion om ugen. Håndværk og design i 4. klasse (nyt fag i stedet for sløjd og håndarbejde) forhøjes med én lektion om ugen. 2. fremmedsprog starter i 5. klasse med én lektion og i 6. klasse med to lektioner om ugen. Valgfag indføres fra 7. klasse med to lektioner om ugen. (obligatorisk)

SPØRGSMÅL?????

Profilskole International profil Musikprofil Idræt, kost og sundhed Innovation og iværksætteri

Højelse Skole er bevaret Tillykke og tak for kampen Byfest for Højelse Skole Lørdag den 27. september kl VI STOD SAMMEN – VI KÆMPEDE – VI SEJREDE – og det skal da fejres på behørig vis! Derfor vil Skensved Hallen lørdag d. 27/9 fra kl til 21.00, danne rammen om følgende arrangement: Ankomst Velkomst v/ talsmand for styregruppen for Bevar Højelse Skole Sille Haahr-Aasmul Tale v/ skoleleder Karen Lønstrøm ”Skolens Surprice” Tale v/ talsmand for styregruppen for Bevar Højelse Skole Sille Haahr-Aasmul Tale v/ formand for skolebestyrelsen Karin Fog Fra kl vil der være pølser og brød samt flæskestegssandwich, for dem som har købt madbilletter. Madbilletter kan købes i Dagli´ Brugsen fra d.15-9 til d for 50,- pr. stk. Drikkevarer kan købes i Hallen. Efter maden vil der være ”fri leg”, hygge og musik – med indslag i løbet af aftenen indtil kl Så kom og vær med til en skøn og glad eftermiddag/aften – og kom også gerne bare et par timer, hvis det er det der er tid til.