Et eller flere ord?.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
JEG GIK MIG OVER SØ OG LAND
Advertisements

Søgning efter en fil Du vil finde et Word dokument som du ikke kan huske hvor du har placeret men du kan huske et af ordene i dokumentet Du får dette.
10. ved Kløften EDB og Terminsprøve.
Vektorer i planen Regneregler Definition Begreber Definition af:
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
ORDKLASSER I FARVER 2010.
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Hvordan du læser forældreintra
TV- og filmreklamer.
Separation af de variable
Roskilde Tekniske Skole
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Log direkte fra GSAK Der er en kæmpe fordel at logge direkte fra GSAK, for det første er det let, da men ikke skal åbne alle cachesiderne for at kunne.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
HADERSLEV KOMMUNES 10.KLASSECENTER ved Kløften Skriftlige prøver Haderslev Kommune – 2013 Skriftlige prøve.
Introforløb i grammatik
1 Alder år 55 % år 24 % år 17 % Hvor længe på VUC? 1 år 93%
Det her talent foregår i nærheden af mig…
Notatteknik.
Biord fortæller om tid, sted, måde eller grad.
Profilering af dig selv - vha de sociale medier
10. ved Kløften EDB og FS10 – prøve Maj 2014.
Grammatik hvorfor og hvordan?
ORDKLASSER I FARVER 2009.
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Jeopardy Navneord Udsagnsord Brug af tegn
Masse- og energifordeling
Dansk 1. klasse.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
En roman af Niels Rohleder
Hvornår bruger man hvad?
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Workstations.
ORDKLASSER I FARVER 2009.
Folkeskolens afgangsprøve
3. Klasses troldetræ Her i troldetræet bor larmetrold, sjusketrold, rodetrold, glemmetrold og tavse trold. Nogle gange bor de også inden i os og tager.
Brug af ordbøger via computer Engelsk - Dansk Dansk - Engelsk Indlagte på gymnasiets computere.
Hvorfor lære tysk?. Vi er geografisk tætte Vi er økonomisk tætte.
Læs med blyant Sæt streg under de vigtigste
[Navne på dem i gruppen] [EMNET]. [Her skriver I kort om den påstand eller de tal, som I har undersøgt] [Også hvem, der er fremkommet med påstanden/tallene]
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Bachelorprojekter i fysik og nanoscience
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 Overordnet Flere gode opgaver De samme fejl går igen.. Alle der har afleveret.
Digital aflevering? Elektronisk eksamensforløb?.
Ordklasser.
EDB og terminsprøve – prøve
Filer Hvordan søges der efter en Word-fil = med et dokument. eller en billed-fil Sommer.
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Vælg et flaskepost tema. Flaskepost nr.: Tema :________________________________________ Skriv 3 ord: ______________________ ________________________ ____________________.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Ordklasser.
Terminsprøver december  Kom i god tid. Helst 15 min. Før prøven begynder  Find din plads. Dit navn og prøvenr. Står på bordet.  Du skal selv.
DWDK – øvelsestime 3 CSS – let the fun begin!!. Tilgængelige slides Disse slides ligger på mit public drev
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
PRØVEN I SKRIFTLIG TYSK
Pythagoras Et bevis IM.
JOOMLA! Brugervejledning
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Sct. Jørgens Skole Om hvad vi bruger af materialer i timerne. Der her er vores skema.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
PRØVEN I SKRIFTLIG TYSK
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
PRØVEN I SKRIFTLIG TYSK
Præsentationens transcript:

Et eller flere ord?

Sammensatte ord, skal skrives i et ord Som regel kan man høre når et ord skal skrives i et eller flere ord Når der er mere tryk på første led end andet led, skal det skrives i et ord Andre gange kan man høre hvis ordet ikke giver mening Eks. Tysklærer vs. En tysk lærer Eks 2. Stormagt vs. En stor magt Eks 3. Rødspætte vs. En rød spætte

Lange sammensætninger skrives i et ord Eks. Sommerferielønsinformation Vs. Sommer ferie løns information – Giver ikke mening at skrive det på denne måde Det samme gælder engelske ord eller ord med navne i – de skal altså hænge sammen Webredaktør vs. Web redaktør

Indenfor – Inden for og overfor – over for Nogle ordforbindelser kan valgfrit skrives i et eller to ord hvis de bruges som præposition (forholdsord) og derfor har en styrelse – det vil populært sagt sige, at der kommer noget bagefter – men de skrives i et ord hvis de bliver brugt som biord (til slut). Hun kan alt indenfor (eller inden for) sociale medier. De sad længe indenfor

Talord Talord under 100 skal skrives i et ord - Halvtreds, treoghalvtreds, nitisyv Talord over 100 skrives i flere ord - to hundrede og niogtyve

Husk tryk på ordet! Hvis man lægger tryk på første ord som i f.eks. Computertaske og ikke computer taske, skal det skrives sammenhængende