Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvornår bruger man hvad?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvornår bruger man hvad?"— Præsentationens transcript:

1 Hvornår bruger man hvad?
At tænke, At synes, At tro Hvornår bruger man hvad?

2 At tænke Betyder: að hugsa
Bøjes: at tænke, jeg tænker, jeg tænkte, jeg har tænkt. Bruges når man tænker på eller over noget. Eks: Jeg tænker på dig.

3 At synes Betyder: að finnast
Bøjes: at synes, jeg synes, jeg syntes, jeg har syntes. Bruges når man vil sige sin mening. Eks: Jeg synes det er en flot kjole du har på.

4 At tro Betyder: að halda, að trúa
Bøjes: at tro, jeg tror, jeg troede, jeg har troet. Bruges om noget man ikke er helt sikker på, men tror, eller noget man tror på. Eks: Jeg tror han komme hjem kl. 20 Eks: Du tror på alt hvad han siger!

5 Opgave: Indsæt tænke, synes eller tro
Jeg ___ meget på min sommerferie. Jeg ___ at det bliver en god ferie. Jeg har ___ på at rejse til Italien. Jeg ___ det lyder som et dejligt land. Jeg ___ at det bliver meget varmt. Da jeg var i Spanien ___ jeg det var for varmt. Klik frem til næste side og se svarene

6 Svar: Jeg tænker meget på min sommerferie.
Jeg tror at det bliver en god ferie. Jeg har tænkt på at rejse til Italien. Jeg synes det lyder som et dejligt land. Jeg tror at det bliver meget varmt. Da jeg var i Spanien syntes jeg det var for varmt.

7 PAS PÅ! Man skal passe på med ordet ”tænke”
Det kan ikke bruges som det engelske ord ”think”. Man skal bruge ”synes” eller ”tror” i stedet. ”Tænke” bruges altså kun når man tænker på eller over noget.


Download ppt "Hvornår bruger man hvad?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google