Miljøstyrelsens nye miljøportal

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Automatiseret GUI-test Lars Kjølholm Testnet maj 2009.
Advertisements

Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Hvad har DAK-E gang i?. Til verdens bedste håndværkere Vi er tildelt den opgave, det er at udvikle et værktøj til nogle af verdens bedste håndværkere.
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
NOTUS REGIONAL NOTUS Regional hjælper regionerne med at løse opgaverne med honorering af behandlere og apoteker for de ydelser, der er leveret til borgerne.
Vandrammedirektivet Involvering af offentligheden i planlægningen Henriette Færgemann Team koordinator Europa Kommissionen DG Miljø, Vandafdelingen.
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Digital Offentlig Byggesagsbehandling ABT-fondsprojekt med Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Vejle og Århus EBST og KL DOB MAJ KONFERENCE.
Miljøstyrelsen Høringsmøde:
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
Kortforsyningsseminar 24. marts 2009 Anne Buch-Larsen Kort & Matrikelstyrelsen Mail:
Deltag i konkurrencen om at blive regionens mest succesfulde eller modigste initiativ på Center for Telemedicins konference den 11/ Beskriv jeres.
Red Barnets frivillignet
Design og arkitektur for borger.dk
Danmarks Miljøportal -nu og i fremtiden
Thomas Mørk Glintborg Digitaliseringsmessen 2013
Grunddataprogrammet.
Digital Post til borgerne i vejen dertil
Selvbetjeningsløsninger på
Myndighedsforum 30. Maj Dagsorden Velkommen og beskeder Nem-Login. Om tilslutning til Nem-Login fremover, men også aktiviteter nu i.
Tilbudsportal & Socialportal
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
DEN GEOGRAFISKE INFRASTRUKTUR OG DIGITAL FORVALTNING Digital forvaltning, INSPIRE og FOT Jes Ryttersgaard.
Inspiration og viden i din hverdag Tradium HTX– studieområdet. 1.g Inspirationsoplæg. Informationssøgning. Gitte Hansen Bibliotekar team VIDEN Randers.
Pressemøde mandag den 29. august Kl Vi sikrer en retfærdig og effektiv finansiering af fremtidens offentlige sektor Mission.
Lærerkompetencer 6. oktober 2014 Caroline Kearney Projektleder & Uddannelsesanalytiker.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13. november 2014 Hotel Nyborg Strand.
Fælleskomponenten ”Vis Stedet” – reducerede udviklingsomkostninger og større genkendelighed og sammenhæng på tværs ved brug af geodata Arne Simonsen Kort.
Affaldsdatamodel høringsmøde - Organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
28. maj 2008 Styrelsen for Statens Uddannelsesstøtte 1 Danmarks strategi for digitalisering Forbedre servicen til borgere og virksomheder (Bedre digital.
DIGITALT LANDSMØDE, VEJLE 1. OKTOBER 2014 Hjælp til mindre it-parate virksomheder -Status -Evaluering -Fremtid.
Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen varetager blandt andet registrering af virksomheder og offentliggørelse af registrerede virksomhedsdata Erhvervsstyrelsen.
Vis Stedet - i kommunal sammenhæng Maj-konference 2009 Områdechef Kim Lindskov Knudsen Anvendelse & Rådgivning Kort og Matrikelstyrelsen.
Fællesoffentlige løsninger Henrik Frost Christophersen,
PULS Workshop for udviklere
Tirsdag d. 12. juni 2012 kl – mødelokale 360, Rådhusannekset Sønderborg Rådhus Informationsmøde om miljøtilsyn.
Stedet som indgang til digital forvaltning
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Hvordan lagrer Amterne data Relationer til Miljøportalen Hans-Erik Jensen Biolog Viborg Amt, Miljø og Teknik, Naturkontoret Skottenborg 26, 8800 Viborg.
V. Birgit Larsen og Bent Villadsen Geoforum arrangement, d. 5. oktober 2004 Anvendelsen af data fra OIS i GIS hos NJA.
Hvad er DMP for en størrelse?
AGWAPLAN Integration af miljø- og landbrugsmål Eksempel på en bottom up tilgang til løsning af udfordringerne i Vandrammedirektivet Irene Asta Wiborg,
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
JAR KURSUS – UDGAVE Introduktion til JAR Sagstrin er de juridiske afgørelse der foretages. Fx V1 og V2 kortlægninger. Aktiviteter er de brancher/aktiviter.
SMS Pilotprojekt i Region Midtjylland Telepsykiatrikonference d. 16. januar 2008.
Plansystem for kommunale plandata Henrik Larsen Geoforum, 4. Maj 2004 Kort- & Matrikelstyrelsen.
Styr på ressourcer og projekter Inspirationsseminar 31. oktober 2006.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Plansystem for kommunale plandata Henrik Larsen Geoforum, 4. Maj 2004 Kort- & Matrikelstyrelsen.
”Vis stedet” Udviklingspartnernes - og KMS’ rolle Ved Anne Buch-Larsen,
OIOREST workshop 22. april 2008 Finn Jordal Centeret for Serviceorienteret Infrastruktur IT- og Telestyrelsen.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Projekt Digitaliser.
Fællesoffentlig brugerstyring Brugerstyringssekretariatet i Økonomistyrelsen v/ Ellen Syberg.
Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsens fælles indberetningsportal – hvordan? Sven-Åge Westphalen Chef for Analyse & Data, Servicestyrelsen.
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Information fra Danmarks Miljøportal
Tilfredshedsundersøgelse
Anne Kjølhede Revald, Vejdirektoratet
Introsidernes betydning
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Gevinstforløb SBSYS – Forandringsteam BKF
Borgerbetjening 3.0 Den fælleskommunale strategiske ramme
VanDa 2019.
Introduktion til Danmarks Miljøportal
0Danmarks Miljøportal Rottedata.
Præsentationens transcript:

Miljøstyrelsens nye miljøportal Som led i implementeringen af EU-direktivet for ”Industrielle Emissioner”, opfølgning på Virksomhedsudvalg II og Grøn Vækstpakke, har Miljøstyrelsen igangsat et større digitaliseringsarbejde for at lette miljømyndighedernes sagsbehandling af miljøtilsyn samt for at forbedre interessenters adgang til miljødata og oplysninger. Formålet med DMA portalen Digital Miljøadministration (DMA) samler og stiller en række data til rådighed for alle, som gerne vil have adgang til miljødata på virksomheds- og husdyrområdet. DMA portalen indeholder alle offentliggørelser i forbindelse med miljøtilsynet, og portalen stiller en række værktøjer til rådighed for sagsbehandleren i miljømyndigheden. Løsningen Miljøstyrelsen udvikler en portal, hvor alle miljømyndighedernes miljø- og tilsynsdata gemmes. Via snitflade mellem miljømyndighedernes fagsystemer og DMA-portalen skubbes miljødata automatisk over i portalen. Data omfatter basale virksomhedsoplysninger samt rapporter, som skal offentliggøres i henhold til miljøtilsynsbekendtgørelsen. Data, der overføres, dækker primært miljømyndighedens tilsyn, virksomhedsrettede data (eks. hvilke aktiviteter/forretningsområder, der foregår på en matrikel), risikooplysninger i relation til Seveso-direktivet, oplysninger vedr. miljøgodkendelse samt udledningsdata (de såkaldte PRTR-data).

Næste skridt og tidsplan Gevinster Fordele for myndigheden: Én indgang til flere oplysninger samt hurtigere og bedre overblik over data, rapporter, statistikker Øget videndeling Forenkling af indberetninger til Miljøstyrelsen for en række miljørapporter (eks. tilsynsindberetning) Fordele for virksomheden og borgeren: Større overblik samt hurtigere, lettere og mere tilgængelig adgang til miljøoplysninger Abonnementsservice - så jeg, som interesseret, lettere kan holde mig opdateret Gevinsterne ved DMA-portalen forventes at være øget kvalitet i sagsbehandlingen og tidsbesparelse, som følge af en hurtigere og mere overskuelig adgang til informationer om virksomhedsdata, bedre overblik og mulighed for benchmarking på tværs af myndighedsskel . Hvad gør jeg? Som sagsbehandler i en miljømyndighed fortsætter du med at registrere dine data om godkendelses- og tilsynspligtige virksomheder i dit fagsystem (Structura eller Geoenviron). Din fagleverandør har sikret, at data kan skubbes over i portalen. Sikkerhedsprocedurer og brugerrettighedsstyring sikrer, at kun data, som myndigheden ønsker skal skubbes over i DMA portalen, overføres. I DMA portalen kan du søge efter miljø- og tilsynsdata på tværs af myndighederne. Som miljømedarbejder i en virksomhed, borger eller interesseorganisation kan du tilgå DMA uden digital signatur. Næste skridt og tidsplan Miljøstyrelsen er i gang med at videreudvikle moduler til Byg&Miljø (se www.bygogmiljoe.dk ), så virksomheden fremover laver en bygge- og en miljøansøgning i et og samme system. Det betyder, at en ansøgning eller anmeldelse om en miljøgodkendelse, jævnfør miljøbeskyttelsesloven, laves i Byg&Miljø. Miljøstyrelsen forventer, at miljøansøgningsmodulet er klar primo 2016. Derudover arbejder Miljøstyrelsen på en komponent til afgørelse af miljøansøgninger/miljøanmeldelser, så datagenbrug fra ansøgningsprocessen udnyttes optimalt. Afgørelseskomponenten forventes klar primo 2017. Mere information Miljøstyrelsen planlægger en række roadshow rundt i Danmark ultimo 2014 for at præsentere portal og ansøgningsmodul. Derudover er du altid velkommen til at kontakte os: Karin Dahlgren: KDL@mst.dk, Thomas Ravn: THRAV@mst.dk, Camilla Trolle: CHT@mst.dk eller Daniel Kiil: DANKI@mst@mst.dk