En kvalitativ undersøgelse af effekten af personlige efteruddannelsesbesøg Aase Nissen Thorkil Thorsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bestyrelsens overvejelser om LOS' fremtidige arbejde Bestyrelsesformand Kim Simonsen.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
Dias juni 2014Jørgen Grønnegård Christensen Omstillingsmuligheder i sundhedsvæsenet Organisatoriske muligheder og udfordringer.
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Kort om baggrunden for ”Bedst på Nettet”
Hvordan man logger ind på Dansk ACL database
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
Adfærdsændringer i praksis – pisk eller gulerod. Tja…
”MODEL SØPASSAGEN” - En model til hvordan også INDSÆT FORENINGSNAVN HER kan blive et CO2-neutralt sted Denne præsentation er tiltænkt initiativtagere.
Kompressionsarbejdet på Bornholm
Data i sammenlægningen
› Synlighed skal altid baseres på Sct. Georgs Gildernes vedtagne mål: › At arbejde med personlig udvikling, støtte spejderarbejdet og medvirke til løsning.
Generationsskifte I praksis. FORMÅL  At belyse formodede salgsvilkår i de 2 amter  Formodet alder ved afgang fra praksis.  Praksistypernes fordeling.
Afslut med at henvise til Modstrøm
Darum skole 4. november 2013.
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Energioptimering af boliger
Den Nationale Rekommandationsliste og dyspepsi
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Joken, der bringer dig held!
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
”MODEL SØPASSAGEN” - En model til hvordan også INDSÆT FORENINGSNAVN HER kan blive et CO2-neutralt sted.
Kolding 30. april 2005 Astma audit i almen praksis Frederiksborg Amt Bente Kirkeby.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Historien bag EU Vi har om EUs historie. Så vi vil gerne fortælle og vise jer noget om Maastricht-traktaten. Vi fortæller også om hvem og hvilke lande.
Praksis Matrix Evalueringsundersøgelse
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
Ria Slides I dette indkøbscenter kan fruerne vælge mellem forskellige mandetyper...
Sikkerhedskulturen på el-området agenda »Lidt statistik »Mangler der viden omkring sikkerhed ? »Mangler der værktøjer til at undgå ulykker/skader ? »Mangler.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Vejlederens kommunikation
Handicaphjælperens psykiske arbejdsmiljø - en interviewundersøgelse
Opgaver Forventninger og vejledningsstrategier 1.
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
Informations- kampagne om unødvendig kemi. Formål med mødet  Orientere om  Kampagnens baggrund  Målgruppe  Ønsker til form  Budskaber  Formalia.
12. maj 2007Kirsten Schæfer Rationel farmakoterapi i Region Sjælland.
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Kadiovaskulær profylakse hos diabetikere i Frederiksborg Amt Analyse og intervention i forhold til lægepraksis’ ordinationsprofiler - Et udviklingsprojekt.
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
Samson Og Dalila.
Hvad er god forskningsformidling i sociale webmedier? Thomas Söderqvist Museumschef Medicinsk Museion Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Københavns Universitet.
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
1. maj 2004 Kolding Formål Initiere et samarbejde mellem praktiserende læge og klinisk farmaceut Vurdere omkostningseffekten Vurdere indflydelsen på kvalitetssikring.
Kolding 30. april 2005 Indsats for at reducere antallet af storforbrugere af nerve- og sovemedicin i Frederiksborg Amt Farmaceut Lone Due.
Rationel farmakoterapi. Kirsten SchæferIRF årsmøde 2. maj 2009 Medicinindsatsen Samarbejdsaftale med almen praksis (april 2008) Driftsaftale med sygehusene.
Rationelle besparelser Møde for Regionale Lægemiddelkonsulenter 6. Oktober 2009.
Tilskud som instrument til fremme af rationel hypertensionsbehandling IRF den 31. januar 2008 Specialkonsulent Elisabeth Thomsen Medicintilskudssektionen.
Organisationsudvikling Odense Zoologiske Have 1.Analyse af den eksisterende organisations-struktur 2.Oplæg til eventuelle ændringer i strukturen 3.Udarbejdelse.
REGION NORD Organisation af arbejdet med Rationel Farmakoterapi.
Økonometri 1: Dummy variable1 Økonometri 1 Dummy variable 24. marts 2003.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Museumssafari Spørgsmål til en museumsinspektør v/Hanne Teglhus.
Dynamisk Strategi Evaluering af demonstrationsprojektet 2011
KNÆK KODEN Samfundsfaglige område
3-timersmødet 2017.
Organisationsdiagram for SLB´s arbejde med medicinskabeloner
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
3-timersmødet 2017.
SITUATIONSBESTEMT OPMÆRKSOMHED - en kvalitativ undersøgelse
Præsentationens transcript:

En kvalitativ undersøgelse af effekten af personlige efteruddannelsesbesøg Aase Nissen Thorkil Thorsen

Coachingteknik

Formål og metode at undersøge hvordan læger opfatter PEB-besøg 10 læger i Frederiksborg og Storstrøms amter og Københavns Kommune solo/gruppepraksis, land/by, ung/gammel, kvinde/mand finansieret af Kvalitetsudviklingsudvalget i Københavns Amt

Hvad sagde lægerne om PEB? (1) Skepsis inden 1. besøg –men efterfølgende er de fleste positive –én ville hellere bruge tiden på kurser og temamøder Besøgets baggrund –økonomisk udgangspunkt OK –man skal ikke være udpeget, alle skal have tilbuddet

Hvad sagde lægerne om PEB? (2) Besøgets indhold –gerne udgangspunkt i statistik og ordinationsprofil –ikke for firkantede anbefalinger –ikke presse på med konkrete ændringer –ikke direktiv dialog Konsulenten –skal være ”dynamisk”, ”engageret”, ”ekstremt velforberedt”, ”god til at formidle” –skal selv være practicus

Brug af statistikker OK med sammenligninger, ikke nogen trussel Udgangspunkt for faglig diskussion Afvigelser springer i øjnene En nødvendig pædagogisk indsats Var endt i skuffen hvis der ikke havde været besøg Forskellig forekomst af kronikere, plejehjem m.m. kan påvirke statistikkerne. Er det de fleste gør det rigtige?

Hvad sagde lægerne om PEB? (3) Konsulentens rolle –sparringpartner –samtalepartner –vidensformidler Besøgshyppighed –1-2 gange pr. år –skal være et tilbud Honorering af lægerne –ja

At måle effekt… Initial skepsis, ”træghed” –derfor kan man ikke forvente at se umiddelbar effekt Lægen følger ikke ”blindt” konsulentens budskaber –derfor kan man ikke forvente altid at se effekt Udgangspunktet for forbedringer er forskelligt –derfor kan det være problematisk at måle ”effekt” som noget gennemsnitligt Cave happiness-index

Resultat af konsulentbesøg Vil tænke mere over ordination af H2-antagonister i stedet for dyrere præparater. Der blev vist at omlægning af mavesårsmedicin kunne give en årlig besparelse på ca kr. Det enkle budskab var at forbeholde NSAID til inflamma- toriske problemer og bruge Paodil til smerter. Lægen huske på dette og forsøger at efterkomme det i dagligdagen. Fik ordinationsniveau beskrevet. Det gav fokus på en anden måde og lægen begyndte at registrere og har nu reduceret niveauet. Vil reflektere over forbrugsmønster. Træffer mere bevidste valg, men ikke nødvendigvis ændring af ordinationer.

Konkrete ændringer Før besøg Coversyl Cozaar PPI NSAID Efter besøg Corodil Micardis H2-antagonsiter Panodil Mindre bredskektret penicillin Flere forebyggelsessamtaler