Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Samson Og Dalila.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Samson Og Dalila."— Præsentationens transcript:

1 Samson Og Dalila

2 Jøderne og filistrene Jøderne fik en straf af gud, fordi de ikke fulgte hans ord. Gud gav jøderne til et folk der hedder filistrene. Filistrene skulle være konger over jøderne i 40 år. De behandlede jøderne som skidt

3 Gud sender sin frelse En dag mente Gud, at jøderne var klar til at blive frie igen og viste sig for et jødisk par som Guds engel. Han fortalte jøden ved navn Menoah, og hans kone, at de skulle få et barn, selvom de ikke kunne. Han sagde at barnet ikke måtte drikke og heller aldrig måtte barbere sig. Barnet skulle frelse jøderne fra filistrene. Ægteparret havde svært ved at tro på det, for de var ufrugtbare.

4 Gud viser sig De sagde, at de ville give denne mand noget mad.
Han sagde at han ikke ville spise det, men at de måtte ofre det til Herren. Da de gjorde det, gik Guds engel i ét med flammerne og steg til himmels. Da forstod parret at de havde talt med Gud. De fødte et barn, som de kaldte Samson.

5 Samson stikker af Da Samson blev voksen, ville han gerne ind og se filistrenes by Gaza. Han forelskede sig i en kvinde derinde og ville gerne giftes med hende, selvom hans forældre var imod det. Hans forældre vidste ikke at det var en del af Guds plan. Samson skulle nemlig starte en strid imellem jøderne og filistrene.

6 Samsons kræfter På vej mod brylluppet blev Samson angrebet af en løve, men han slog bæstet ihjel uden at svede. Han havde superstyrke fra Gud! Da løven var død, så Samson at nogle bier var begyndt at lave honning inde i løvens mund. Det syntes Samson var spændende, og han gik og tænkte på det hele vejen til brylluppet.

7 Et forfærdelig bryllup.
Til brylluppet fortalte Samson 30 af gæsterne en gåde: »Fra rovdyret kom mad, fra den rå styrke kom sødme!« Han sagde, at hvis gæsterne kunne gætte det, så ville de hver få et sæt festtøj. Hvis ikke skulle han have 30 sæt. Gæsterne var alle filistre, og meget grådige, så de afpressede Samsons kommende kone til hun gav dem svaret.

8 Et værre bryllup! Samson var så nød til at skaffe en masse tøj. Han gik ud og slog 30 filistre ihjel og gav deres tøj til de 30. Da han kom tilbage var pigen forlovet med en anden filistre! Han blev rasende og slog en masse bryllupsgæster ihjel. Bagefter stak han af og gemte sig i en hule. Hver gang filistrene sendte soldater efter ham kom de ikke hjem igen.

9 Dalila En dag hvor Samson var ude at gå uden for grotten mødte han Dalila. Hun var også en filistre, men han forelskede sig igen. De andre filistre betalte hende for at finde Samsons svaghed. Hun spurgte ham, og til sidst fortalte han hende det.

10 Samson taber Dalila fik en tjener til at klippe hans hår, så han blev svag. De andre filistre fangede ham og gjorde ham blind. De ville fejre at de endelig havde fanget Samson, ved at vise ham til alle ved templet. Men Samsons hår var begyndt at vokse ud igen.

11 Samsons hævn. I templet spurgte Samson om han måtte støtte sig til to søjler midt i templet. Dem der holdte taget. Han råber til Gud, at han skal være med ham for en sidste gang, så han kan få hævn for at de prikkede hans øjne ud. Mange af filistrenes ledere dør, og jøderne slipper fri. Sådan ender historien om Samson.


Download ppt "Samson Og Dalila."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google