Opfølgning på obligatorisk opgave 1

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
Opfølgning på obligatorisk opgave 1
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Forsiden 1.Denne knap bruges når du vil taste dagens resultater ind. 2.Denne knap skal kun bruges hvis du allerede har gemt data og du finder ud af at.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Større Skriftlig opgave •Orienteringsmøde v. Catherine Lønholdt.
Skriftlige opgave kom IT
Opgaver og svarark – til individuel brug
Præsentation: Obligatorisk opgave 1
Dagens program  Feedback på Obl. Opgave 1 individuelt løbende  Emne: Skrivebordsmetaforen og papir og pen-metaforen  Kl : Forberede i grupper.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Rasmus Damsø Johansen og Søren Menzer
MUNDTLIG FREMSTILLING
Mindre grimt, tak.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Relationer – børn og voksne
Vt-9 kursus program 2. møde
Vt-speciale, 1. Møde program
Store IT- innovationer (SITIN) TØ2. Dagens program Kontor Feedback på one-minute paper Fremlæggelser Tips til obligatoriske opgaver Strip sequence øvelse.
Store IT- innovationer (SITIN) TØ4. Dagens program Opsummering af evalueringen Overordnet feedback på OO1 Ugens opgave Individuel feedback Næste uge.
Vejlederens kommunikation
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 Overordnet Flere gode opgaver De samme fejl går igen.. Alle der har afleveret.
Formalia ved opgaveskrivning
Præsentation 28: Eksamen Objektorienteret Middleware.
P0 erfaringsopsamling Program 9.15: Introduktion
DREJEBOG: Titel på drejebog skrives her
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
Skriftlighed i biologi
Studie rapport opbygning
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 14 Overordnet Generelt rigtigt fine opgaver –Mange fyldt med gode overvejelser.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Reflektion over jeres egen praksis
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
Tips og Tricks. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 15 Overordnet I: CW/HE/Design Typiske problemer ved afleveringer: –manglende referencer! manglende.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
TIBRGA Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum” er pensum.
Usability ITU, forår 2008 Usability ITU Forår 2008 ’Teori 2’ 3. kursusgang, 14. februar 2008.
ITNET2 Præsentation 22: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 5 Pensum Pensum uddrages fra lektionsplanen ALT der er angivet med betegnelsen ”Pensum”
Øvelse 1: First Impressions
Midtvejsevaluering. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 4 Ting vi vil diskutere Alternativt pensum: –Hvilke bøger har I valgt og kan I følge med I forhold.
ITAPC 1 Præsentation 6: Presentations. Agenda Motivation Hvordan.
Hvordan skriver man sin afsluttende opgave?
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
Historieopgaven på FHF Hvad du skal huske på til SSO.
SRO SKRIV!.
Sso SKRIV!.
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Vejledning til historieopgaven
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Design Thinking Consultant Agnete Design Thinking Consultant
Infomøde om synteseopgaven
MUNDTLIG FREMSTILLING
SRO 2018 hHx.
- og hvordan du undgår dem…
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

Opfølgning på obligatorisk opgave 1

Overordnet Indtil videre – mest gode opgaver Faktisk ingen under middel (indtil videre) En del middel – men de er også rimelige

Aflevering af opgaven Den skal afleveres til tiden Den skal afleveres på papir til tiden (og det er gået fint denne gang – i modsætning til sidst) Ved opgave 2 skal der afleveres på papir, via Campusnet fildeling OG på CD/diskette Så kan I alle se hinandens opgaver Opgave 1 skal afleveres sammen med opgave 2, dvs. den godkendte rettede opgave 1 skal afleveres igen (forvirret?)

Forside Husk at have en titel og undertitel: Obligatorisk opgave 2 Design af apparat til alt muligt Så skal det fremgå hvem der har lavet den Navn og studienummer på alle deltagere Gruppenummer Afleveringsdato

Indledning Sørg for at lave en indledning der giver læseren et indblik i hvad I har tænkt jer at udsætte ham for, problemstillinger, teorier, metoder, guidelines m.v. Husk meta-metode – altså at I overvejer HVORDAN I vil bruge de forskellige metoder. Så må I gerne tilpasse dem lidt, bare jeg ved hvordan I måler Lav evt. en ”Usability Lifecycle” plan (Nielsen, 1993) – hvilke metoder vil I bruge hvornår? Gerne grafisk i øvrigt – f.eks. i form af en tidslinie

Forskellige metoder Diskuter flere forskellige metoder op i mod hinanden, også meget gerne tæt beslægtede (f.eks. to forskellige ”User tests”) eller forskellige guidelines (fra Microsoft contra Nielsen contra Shneiderman). Det er for lidt kun at bruge guidelines til design. I opgave 1 mener jeg at der også skulle have været mindst en HE eller CW I opgave 2 bygger I jo videre på tidligere materiale. Dem der ikke har lavet HE eller CW skal lave dette i opgave 2

Litteraturhenvisninger Litteraturhenvisninger. I forhold til sidste semester er det blevet MEGET bedre. Sørg for at få dækket en rimelig vifte af pensum, så der bliver noget at tale om til eksamen. Vær lidt mere præcise end i opgave 1. Det er ikke nok at referere, I skal også argumenterer for hvordan I bruger det Husk at bruge henvisninger når I rent faktisk refererer til en artikel / bog Brug helst ikke kompendierne som kilde I skal altså ikke skrive BRGA-2, men den fulde titel Så kan I også genbruge materialet i andre kurser / opgaver / jeres speciale Brug dem også rigtigt – [1] eller (Shneiderman, 1998), (Shneiderman 1998) eller (Shneiderman 1998, s. 5-15)

Litteraturhenvisninger II Nielsen, J. (1993); Usability Engineering. Morgan Kaufmann Publishers. Norman, D. A. (1990): The Design of Everyday Things. Doubleday. Schneiderman, B. (1998). Designing the User Interface. Third Edition. Addison-Wesley. ALTSÅ: forfatter(e), dato, titel, forlag (som minimum) (2003) http://www.hcibib.org Her kan der også være en fuld dato, altså ikke kun år

Ideer uden dækning Beslægtet med dette er ”ideer uden dækning”. Det sker for tit at der bliver skrevet et afsnit der ligesom ”antager” nogle sandheder. Man sidder som læser tilbage med en fornemmelse af at ideerne kommer et sted fra, men ikke hvorfra. Sørg for at lave henvisninger når det er relevant. Flere har brugt begrebet ”sund fornuft”. Det er bestemt relevant, men farligt! Kræver at I underbygger jeres påstand (”vi klarede det samme med sund fornuft …”) med rimelig argumentation. Dette er en oplagt kandidat til et refleksionsafsnit

Forkortelser og fagtermer Pas på forkortelser! Husk at introducere dem (jeg må gerne på mine slides …) Lav evt. en ordbog der kan henvises til i starten

Opgave, ikke dokumentation Pas på ikke at lave ”udviklingsprojektdokumentation”. Det er en opgave om brugergrænseflader, og ikke et udviklingsprojekt. Det er ikke udviklingen af prototypen der er i fokus, men optimeringen af dens grænseflade.

Inddrag erfaringer Husk at inddrage erfaringer fra tidligere opgaver i den kommende opgave, også gerne fra den gennemgående opgave

Reflektion Husk at reflektere meget mere i de næste opgaver God refleksion KAN være: Diskussion af metodernes effektivitet – f.eks. i forhold til jeres forudsætninger. Hvad fik I ud af metoderne, og hvorfor blev det som det blev Brugerinddragelse eller ej? Én metodes relevans i forhold til en anden? En meningsdannende artikel perspektiveret i forhold til jeres pensum Var det godt nok med to brugere? Påvirkede deres baggrund dem? Hvad siger jeres litteratur til dette? Jeg vil overveje at komme med et par mere konkrete eksempler for dem der har svært ved dette

Opgave 2 Nøgleordene: Bygger videre på opgave 1’s prototype Udvid med talegenkendelse OG/ELLER mobil understøttelse Behøves ikke implementeres, men skal overvejes, og testes, evt. via “Wizard of Oz” teknikken Vigtigt at I medtager brugerinddragelse og får testet jeres prototype, dvs. både opgave 1’s grafiske og opgave 2’s verbale/mobile, med RIGTIGE brugere – efter de metoder I har lært om – og gerne andre I selv har fundet (til refleksion). At I diskuterer muligheder og udfordringer ved de teknologier I IKKE brugte. Fravælger I f.eks. at lave Speech så skal I bruge pensum (eller andet) til at reflekterer op i mod om det KUNNE have været gavnligt for jeres prototype eller ej. At I retter op på de fejl og mangler der var i opgave 1 Dvs. husker at få lavet CW og HE, husker at bruge guidelines, husker litteraturhenvisninger, ordentlig refleksion og diskussion osv.