Status for regionsdannelsen - hvor er vi i Region Syddanmark Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, den 6. april 2006 I ndlæg v/sundhedsdirektør Jens.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Advertisements

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Jens Krieger Røyen 11. oktober 2012 Den digitale vision for Danmark - en fælles udfordring.
Handleplaner Repræsentantskabsmøde den 8. juni 2012.
DEN INNOVATIVE ARBEJDSMILJØPOLITIK OG ARBEJDSMILJØINDSATS
Date :31 1.
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Konkurrenceudsættelse – organisering, produktivitet, effekt FOPS arrangement , v. Henning Nilausen Indlægget kommer ind.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Specialeplanlægning – status og udfordringer Forårsmøde i Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 6. maj 2009 Adm. direktør Jesper Fisker, Sundhedsstyrelsen.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Mål på flere niveauer Centralt niveau: Klare politiske mål for centrale velfærdsområder – og mindre detailstyring. Kommuneniveau: Kommunale mål og ansvar.
Specialisering af træningsområdet i det kommunale sundhedsvæsen Temadag for kommunale ledere Oplæg til debat Karen Langvad Danske Fysioterapeuter.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
Den kommunale virkelighed med telemedicin
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
OPI EFFEKTMÅLINGSVÆRKTØJ
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Hvad kan den nye sundhedsaftale give, hvor stiller den især krav til kommunerne og hvad skal vi hver især have fokus på, for at få det fulde.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Vision for fremtidens nære sundhedsvæsen strategiseminar januar 2015.
KL´s visioner for kroniske patienter
Ringkøbing-Skjern kommune
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Afsluttende bemærkninger Den videre proces. 1. generationsaftaler Generelle aftalepunkter Fælles udredninger/ udspil + + Specifikke aftalepunkter = Sundhedsaftale.
Vi kan gøre det sunde valg nemt og fordelagtigt for borgerne.
De 5 udfordringer  Den politisk/administrative struktur  Sygehusstrukturen  Samarbejdsstrukturen  Faglig rådgivningstruktur  Økonomien.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Lederkonferencen 9. juni 2010
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Sundhedsaftale III status
Sundhedsdataprogrammet Præsentation DRG-konferencen 2015 Ved Malene Højsted Kristensen, sekretariatschef Sundhedsdataprogrammet Sundheds- og Ældreministeriet.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
FAS Årsmøde Politiske prioriteringer i sundhedsvæsenet v/ Sophie Hæstorp Andersen Sundhedsordfører for Socialdemokratiet Oktober 2011.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Niels Würgler Hansen Chefkonsulent, områdeansv. for specialeplanlægning Arbejdet med specialegennemgangen
Genoptræningsforløbs- beskrivelser - samarbejde mellem Region Syddanmark og kommunerne i regionen Asger Kudahl - Odense Kommune 2. juni 2009.
Oplæg v/sundhedsdirektør Jens Elkjær den 20. marts Kræftområdet Regionalt og nationalt perspektiv - forventninger.
Forberedelse til kick off 7. december 2016
Det nye landskab i sundhedsvæsnet
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Introduktion til sundhedsområdet
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Ambitionen for Region Midtjylland på sundhedsområdet:
Status på gennemførelse – 20. maj 2008
20. Strategisk intention.
Administrativ organisering
Baggrundsinformation
Præsentationens transcript:

Status for regionsdannelsen - hvor er vi i Region Syddanmark Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, den 6. april 2006 I ndlæg v/sundhedsdirektør Jens Elkjær, Region Syddanmark

2 Overvejelser om grundlæggende værdier (1) Det er sundhedsvæsnet i Region Syddanmarks mission At opnå størst mulig sundhed for borgerne At være garant for et godt og sammenhængende sundhedsvæsen At udnytte de særlige forudsætninger, som Regionen har

3 Overvejelser om grundlæggende værdier (2) Det er sundhedsvæsnet i Region Syddanmarks vision at skabe og udvikle Et sammenhængende og patientorienteret sundhedsvæsen Et tidssvarende og kvalitetsbevidst sundhedsvæsen Et effektivt og konkurrencedygtigt sundhedsvæsen

4 Styringsprincipper (1) Krav og udfordringer til sundhedsvæsnet: Finansieringsklemme (udefra givet) Fortsat stigende efterspørgsel Udvidet frit valg (1 måned) Stigende krav om kvalitet, sammenhæng og service Nødvendig satsning på udvikling, forskning og uddannelse

5 Styringsprincipper (2) Nødvendige styringsprincipper for at matche udfordringer og realisere visionen: Styringsprincipper tilrettelægges, så de stimulerer sygehusenes arbejde på at øge produktiviteten via driftsoptimering (potentiale for produktivitetsforøgelse) Peger i retning af en incitamentsmodel (takststyringsmodel) Potentialet for produktivitetsforbedringer er forskelligt fra amt til amt og fra sygehus til sygehus => differentieret model

6 Gennemgang af fysiske rammer Vigtigt at alle sygehuse får et ensartet udgangspunkt mht. bygninger, apparatur og IT for at kunne indgå i incitamentsmodellen på lige fod Derfor statusgennemgang af sygehusene i regionen, så der er et grundlag for at lave investeringsbudgetter for 2007

7 Forberedelse af specialeplanlægning Forventning: –Ultimativ og gennemgribende specialeplanlægning her og nu Forudsætningerne er ikke til stede –Struktur af faglig rådgivning skal afklares –Korrespondance med national gennemgang af specialerne –Politisk forankring

8 Screening af funktioner Sikre at eventuelle ”nødlidende” funktioner identificeres (mht. drift, patientunderlag og kvalitet => ”Quick and Dirty” – runde Få områder her og nu, bl.a. politiske bestemte planlægningsopgaver: –Fødselsbetjening i Sønderjylland og skadebehandling i Sønderborg Andre området på lidt længere sigt –Blandt andet organkirurgi, herunder kræftkirurgi

9 Den kommunale opgave Forebyggelse/sundhedsfremme Genoptræning Hjælpemidler Sundhedsaftaler med kommunerne baseret på dialogbaseret proces både på det politiske og det administrative niveau