Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mål på flere niveauer Centralt niveau: Klare politiske mål for centrale velfærdsområder – og mindre detailstyring. Kommuneniveau: Kommunale mål og ansvar.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mål på flere niveauer Centralt niveau: Klare politiske mål for centrale velfærdsområder – og mindre detailstyring. Kommuneniveau: Kommunale mål og ansvar."— Præsentationens transcript:

1 Mål på flere niveauer Centralt niveau: Klare politiske mål for centrale velfærdsområder – og mindre detailstyring. Kommuneniveau: Kommunale mål og ansvar for bedre service. Institutionsniveau: Mål for arbejdet og dokumentation heraf.

2 Hvordan giver mål og resultatstyring bedre kvalitet ? Klare politiske mål for velfærdsområder kombineret med mindre detailstyring => frigør ressourcer. Kvalitetsstrategierne styrker det decentrale ansvar for prioriteringer og ansvaret for resultaterne. Dokumentationen på institutionsniveau gør kommunerne i stand til målrettet opfølgning, hvor kvaliteten ikke lever op til målsætningerne.

3 Mål- og rammeaftale om øget konkurrenceudsættelse Øge andelen af konkurrenceudsatte opgaver i kommunerne til 25 pct. i 2010. Ingen initiativer i perioden 2007-2010 til yderligere procesregulering om generel pligt til øget konkurrenceudsættelse. Søge tilslutning til at afskaffe udfordringsretten.

4 Hvorfor dokumentation ? Klar forudsætning på centralt niveau for større frihedsgrader. Forudsætning for at synliggøre det lokale ansvar. Forudsætning for hurtig opfølgning på institutionsniveau.

5 Indikatorer på ældreområdet ” Effektindikatorer” Kvalitet af hjælpen (brugeroplevet) Hjælpens stabilitet (brugeroplevet) Antallet af forskellige hjælpere (brugeroplevet) Kendskab til frit valg (brugeroplevet) Kendskab til fleksibel hjælp (brugeroplevet) Det gennemsnitlige antal sygehusliggedage Det gennemsnitlige antal genindlæggelser

6 Indikatorer på ældreområdet Baggrundsindikatorer Antal leverede timers hjemmehjælp Antal visiterede timers hjemmehjælp Antal modtagere af hhv. praktisk hjælp og personlig pleje omfattet af frit valg Antal hhv. plejehjemspladser og plejeboliger Antal ældre der modtager genoptræning/træning Antal gennemførte forebyggende hjemmebesøg Antal der benytter en privat leverandør Antal hjemmehjælpsmodtagere der skifter leverandør Antal ældre der benytter frit boligvalg

7 Indikatorer på ældreområdet Baggrundsindikatorer Udgifter til hjemmehjælp omfattet af frit valg Udgifter til plejehjem/plejeboliger Udgifter til hjælpemidler til ældre Udgifter til træning og genoptræning Brugertidsprocent Andel af hjemmehjælpsbesøg, der gennemføres planmæssigt Den gennemsnitlige ventetid til plejebolig/plejehjemsplads

8 Fokus i dokumentationsprojekterne Dokumentation af regeringens overordnede mål og krav. Bidrage til mere vidensbaseret politikudvikling – fokus på effekter. National dokumentation er også dokumentation på kommuneniveau.

9 Fører dokumentation ikke til unødig administration? Det primære formål er national dokumentation, men den skal også kunne anvendes lokalt. Der lægges vægt på enstrenget informationsindsamling og IT-understøttende sagsbehandling. Kravene til dokumentation skal ikke være for komplekse. Bedre dokumentation er forhåbentlig på sigt lig med mindre og ikke mere administration.


Download ppt "Mål på flere niveauer Centralt niveau: Klare politiske mål for centrale velfærdsområder – og mindre detailstyring. Kommuneniveau: Kommunale mål og ansvar."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google