Først - hvad er et projekt?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anskaffelse af ny teknologi
Advertisements

Vandrammedirektivet Involvering af offentligheden i planlægningen Henriette Færgemann Team koordinator Europa Kommissionen DG Miljø, Vandafdelingen.
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Projektarbejde – fra en positiv indgangsvinkel
Oplæg til projektmodel Godkendt til anvendelse på ”TOP 12” af AU IT, STUDIER, ØKONOMI og AU HR d i version 1.0. Nedenfor findes version 1.2.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Modul 1 - Processer.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Formål Definere og fastlægge projektets ansvarsmæssige struktur (HVEM?) Roller og ansvar Inddragelse af Interessenter Business Case Fremdrift Organisation.
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Opstartsmøde fase 2: Implementering og etablering af miljøerne
Kommunikation i projekter
Kommunikation og vejledning
Målsætning S.M.A.R.T Målsætningen: Ingen detaljeret målsætning
Ledelse af innovative medarbejdere
Fra innovation til projektudvikling
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
Projektlederens rolle(r)
Forandringsprocessens risici og den indre sammenhæng i processen
Uddannelsesdag 26. februar 2011 V. Stine Røn Christensen
Rum og relationer i multifunktionsrum
Den Regionale LEAN Enhed
Vision Daloon er den moderne forbrugers foretrukne leverandør af etniske conveniencefødevarer.
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Workshop - bedre byggeprocesser
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Projektplanlægning og projektstyring
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Grundlæggende projektledelse og –styring Leder Delux Søndag d. 1. marts 2009 V. Stine Røn Christensen Red Barnet Ungdom Rosenørns Allé 12, 5. sal 1634.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Den Kreative arbejdsform
1 Procesoperatøruddannelsen INNOVATION – Hvad er det ? OECD definerer innovation som implementeringen af et nyt eller væsentligt forbedret.
planlægnings- og styringsmodel og afsnit i bogen
Oplæg til projektmodel Godkendt til anvendelse på ”TOP 12” af AU IT, STUDIER, ØKONOMI og AU HR d i version 1.0. Nedenfor findes version 1.1.
Illustrationer til undervisningsbrug
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Landsbyggefonden – nye krav og procedurer
Illustrationer til undervisningsbrug
planlægnings- og styringsmodel og afsnit i bogen
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Den gode projektansøgning
Den regionale Lean enhed
1 Mikkelsen & Riis Projektmodel C PROJEKTMETODIK Illustrationer til undervisningsbrug Dette sæt indeholder udvalgte illustrationer fra Grundbog i Projektledelse.
Ed - fasen Lokal Politiet EN BESKRIVELSE AF PROBLEMET (f.eks. Belyse problemets karakter, og omfang,. Undersøge hvem der er/ kan være medinteressenter.
Funktioner og roller i projekter
til implementering af retningslinjer i almen praksis
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Refleksion før kurset Skal du i gang med et projekt?
At deltage i projektarbejde
Projektledelse Projekter og Projektarbejdsformen
September 20031KUP - Projektstyring Formålet med projektstyring Formålet med projektstyring er at planlægge og styre et udviklingsprojekt, således at projektet.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Læsning giver livsglæde Formål: At tydeliggøre biblioteket og litteraturen som middel til at skabe et øget positivt indhold i tilværelsen hos borgere med.
Workshop om evaluering 19. januar FORMÅL OG PROGRAM Blive klædt lidt bedre på til at planlægge og gennemføre evalueringer Udgangspunkt i akkrediteringskravene,
Miljøcertificering på IBOS
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
INDSATSTEORI I UNGNORD EKSEMPLER – UDFORDRINGER - FORDELE.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Præ-projekt Planlægning Afslutning
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
ProjekteringsProcesPlanlægning
Projektnavn Projektstatus August 2018 Projektleder:
De lokale implementeringsansvarlige - organisering
Præsentationens transcript:

Først - hvad er et projekt? Kriterier for, at en opgave er velegnet til at løse som et projekt Den er tidsafgrænset Den har en vis størrelse Kræver særskilt fokus Kræver en tværfaglig indsats Udviklingskarakter Tværfaglig interesse Tværorganisatorisk islæt væsentlighed

En generel model består af fire faser: Idefasen Erkendelsesfasen der er en problemstilling, der skal løses Planlægningsfasen Her gås i detalje Projektets mål og grænser Milepæle og tidsplan Gennemførelsesfasen Holde projektet på sporet Opfylde milepæle og succeskriterier Projektafslutning og evaluering Overdragelse og intern evaluering af resultat og projektforløb

Projektlederen har bl.a. følgende opgaver: Udarbejde ideoplæg Udarbejdelse af projektbeskrivelse sammen med projektgruppen Er daglig leder af projektet Fastholder fokus på mål og løsning af opgaven Følger op på milepæle og aktiviteter Inddrager og informerer andre relevante parter Sikrer, at projektet overholder aftalte tidsplaner og ressourceforbrug via effektiv projektstyring Sikrer information og dokumentation til ledelsen i forbindelse med beslutningsgrundlaget ved projektets overgang fra en fase til den næste Planlægger og gennemfører evaluering af projektets resultat og proces

Projektlederen skal se sig selv som forandringsagent For at opnå accept til forandringerne anbefaler organisationsteoretiker Einar Thorsrud følge: Information til alle berørte Inddragelse i tilrettelægning af omlægningen på frivillig basis Aftale om trinvis ændringsprogram Fælles handling mod samarbejdsmæssig og teknologisk ændring Dette kræver en meget demokratisk ledelsesstil