Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

ProjekteringsProcesPlanlægning

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "ProjekteringsProcesPlanlægning"— Præsentationens transcript:

1 ProjekteringsProcesPlanlægning
Ole Berard 25. december 2018

2 Mødets indhold Traditionel projektplanlægning
Informationer leveres ved milepæle. Ikke målrettet og afklaringer tager tid. BIM i MT Højgaard Informationer tilgængelige for alle parter BIM på projektet Integreret projektforløb, som kræver regelmæssig informationsudveksling Aftale om hvilke informationer, der skal leveres hvornår ProjekteringsProcesPlanlægning 25. december 2018

3 ProjekteringsProcesPlanlægning
Hvilke informationer og beslutninger har jeg brug for, hvornår og fra hvem! Levering af Information Bestilling af Information

4 Eksempel Projekteringstidsplan
25. december 2018

5 PPP | Resterende Tidsplan
25. december 2018

6 1. Leverancenr. (Udfyldes senere) Samme leverance har samme nummer!
2. Identifikation hvem er du. Navnet på din virksomhed, afdeling, rolle 3. Jeg giver! (1 per seddel) Hvad leverer jeg typisk til projekt? Tænk i objekter, produkter, bygningsdele og egenskaber, hellere end tegninger. 4. Jeg tager! (flere per seddel) For at kunne levere informationer til projektet - hvad skal jeg bruge fra andre? 5. Tid det tager Hvor lang tid tager det mig at producere i timer/dage hvis jeg ikke arbejder på andet. Forvirrende! 6. Leveringsdato (Udfyldes senere) Udfyldes kun hvis det er en fast mile stone.

7 Øvelse

8 Setup Bygherren udskriver sit nye hus i totalentreprise. Huset består af et tag, en facade og et fundament. Facaden leveres af en systemleverandør. Bygherrens krav (energi, statik, funktion, mm.) er entydig formuleret, og der findes kun ét produkt per bygningsdel. Han sætter pris på et tæt samarbejde i projekteringen og udførelsen mellem alle involverede.

9 3 Roller Designer Hovedentreprenør Systemleverandør

10 Øvelse Formålet er at udarbejde en tilbudskalkulation. Vælg en rolle du ikke er til daglig. Udarbejd et projekteringsforløb ved at bruge teknikken, som lige er blevet introduceret. Husk, bygningen skal ikke designes, projekteringen skal bare planlægges. Udfyld kun ”hvad jeg leverer til projektet” og ”hvad jeg har brug for fra andre”

11 Rolle 1: Designer Din designvirksomhed tilbyder både arkitekt og ingeniørydelser. Bygherren har formuleret entydige krav, så han skal ikke involveres. Du laver både design af tag og fundament, med baggrund i produktdata tag og fundament, mens facaden leveres som systemleverance - du formulerer kravene til facaden og det er systemleverandøren der laver designet. Leverancer Bestillinger Design tag 1. Produktdata tag Design fundament 1. Produktdata fundament 2. Design tag 3. Design Façade Krav façade 1. Design Tag 2. Produktdata façade

12 Rolle 2: Hovedentreprenør
Leverancer Bestillinger Tilbuskalkulation 1. Design tag 2. Design façade 3. Design fundament Koordinering façade – tag Din entreprenørvirksomhed der er specialiseret i byggeledelse af design og udførelse. I design forløbet skal du sikre dig prisen og udarbejde en priskalkulation. Du skal også sikre at facade design koordineres med tag design med facade design leveres af producenten, mens design af tag leveres af designeren.

13 Rolle 3: Systemleverandør (UE)
Leverancer Bestillinger Produktdata tag Produktdata facade Produktdata fundament Design façade 1. Krav façade Systemleverandøren kan levere du alt der skal bruges til at bygge et hus, både fundamenter, facader og tag. Du kan levere produktdata på tag, facade og fundament, da bygherrens forventninger er kendte er der kun et produkt du anbefaler. Du er specialiseret i facader og leverer facade design på baggrund facade krav fra designeren.

14 En løsning


Download ppt "ProjekteringsProcesPlanlægning"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google