Lidt om at flytte bjerge

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Måske er I gode venner i et år,
Trivselspolitik på Løsning Skole
Ildsjælekonferencen 2009 v. Gitte Olin Larsen, Landliv a/s.
Roskilde Tekniske Skole
Hvad gør livet så værdifuldt?
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Baggrunden for indførelsen af PALS
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Indsamlingsmetoder.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Læringscentret og nye vejledningsformer
Arbejdspladsudvikling
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Vi gennemførte en række interview ifm
Kommunikation og relationer 9. januar v. Gitte Schrøder
Måske er I bedste venner i et år,
Nu er der gået lang tid siden, I har hørt nyt fra os. Det beklager vi! Det er ikke kun fordi, vi har ligget på den lade side 
Ny kultur-, idræts- og fritidspolitik. Velkommen • ”Verden ligger åben” – Hvor skal vi hen? – Hvad skal vores fælles hovedvej være? – Hvad skal vi række.
Jeg støtter barnet ved:
1 The Motel of Lost Companions - en evighedsfortælling - produceret af DADAISTISK KAMPGRUPPE.
All You can do is tickle it, and see how it jumps
Den brændende platform
Kultur i organisationer
Findes det onde? Billederne er taget af Marcel Cohen.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
Hvad gør livet så værdifuldt?
Gymnasietid Lektielæsning Læringsstile. Lektielæsning Hvad er god lektielæsning? ◦ Man når at lave det, man har planlagt (realistisk planlægning) ◦ Man.
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Hvordan passer jeg på mig selv ?
Om at være på vej 1. Fusionen og dens målsætninger 2 øge fleksibiliteten styrke fagligheden effektivisere bedre ressourceudnyttelsen øge kvaliteten og.
Etisk dilemma – to definitioner
EUD reform konference 16. september 2014
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Unge og Kirke Hvordan virker vi sammen. Smittende tro… ”2010 har været et helt fantastisk år for mig. Jeg vil huske det igennem hele mit liv for at være.
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
- et udviklings- og dialogværktøj
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Skoleåret  Høj faglighed  Helhedssyn  Respekt  Engagement  Udviklingsorienteret Klik på skyen og se en fortolkning af værdien ”høj faglighed.
At tale om sexualitet.
Shine og virksomhedskultur
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Personalemøde den 4. juni 2008 Koncern Økonomi: Værdier - og handlinger Personalemøde den 4. juni 2008.
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Carl Winsløv ”Didaktiske elementer”
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Vision og mål for Aalborg Kommunes skoler
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Relations kompetencer
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Implementering af PALS
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Lidt om at flytte bjerge Hans Jørn Hansen 24. Marts 2010

”Bjerget” - at styrke interessen for og kvaliteten af uddannelse inden for teknik-naturvidenskab Eksperimenterende og udfordrende pædagogik for den enkelte Styrket image for fagområderne Sammenhæng på langs og på tværs for eleven/studerende Fælles udvikling og kollegial videndeling – på langs og på tværs Involvere erhvervslivet og hverdagen Fysiske- og ressourcemæssige rammer

”Hvis bjerget ikke vil komme til Muhammed, så må Muhammed komme til bjerget” Vi kan ikke stå på alle bakketopper samtidig, men må respektere, at dem der står på en anden bakketop end os, selvfølgelig kan se andet end vi kan lige nu. Hvis vi vil se mere af hele verden – så må vi enten flytte os eller indlede et samarbejde med dem, der står på de andre bakketopper.

Man siger - ”at tro kan flytte bjerge” Forandringskraftens størrelse, retning og angrebspunkt Friktion og sammenhængskraftens størrelse og type

Det organisatoriske isbjerg – organisationskulturen jf. Schein Ikke al varm luft smelter isbjerge Det synlige (det formelle) Artefakter Værdier Det usynlige (det uformelle) Grundlæggende antagelser

Eksempler på kollision med ”isbjerget” De fysiske rammer (skolen, klasselokalet, faglokalet, udstyr) Organisatoriske grænser (kommuner, privat/offentlig, uddannelsesniveau) Systemer og procedurer (skema, fagfordeling, time-fokus, tidshorisont) Handlekraft, reaktionstid, adfærd

Foråret er over os – og isen smelter: Et par citater ”Vidensdeling med kolleger på andre skoler. Udvikle ny tilgange til undervisningen i N/T.” ”Dels at vi nu har materialerne til vores rådighed; uden "sponsering" ville det ganske enkelt ikke være muligt. Men måske i endnu højere grad den tilgang til fag og emner, som jeg har fået genopfrisket gennem projektet - man kommer så nemt til at tage den nemme løsning med at fortælle fremfor at lade børnene erfare, så det var godt at blive sendt tilbage på sporet igen! Selve materialet har så også fået en kollega til at åbne for den mere åbne undervisning.”

”Bjergbestigning” kræver udholdenhed, gensidigt kendskab, forståelse og tillid – vi er dybt afhængige af hinanden!