LANDSBYPLANER.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg på Kulturarvskonference i Vordingborg, den 28. maj 2010
Advertisements

OM AT STOPPE TABET AF BIOLOGISK MANGFOLDIGHED
10 ting der dur Interne faktorer i landsbyernes udvikling Bent Nicolajsen, 19. februar 2014.
Introduktion Values Interweave ™. Når virksomhedens sætter fokus på sine værdier, så er ord sjældent nok til at få værdierne forankret.
Her samles børnefamilierne
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Velkomst og præsentation Baggrunden for landsbyplanprocessen
Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?
Nedbrydning af projektet
Brøndby Kommune udfordringer og potentialer
Skolebestyrelsesvalg 2014 Bredagerskolen. Valg her til foråret • Ny reform ny bekendtgørelse • Byrådet fastlægger rammen for valg her i foråret samt datoer.
Mobilitet og personbefordring i landdistrikter
Bosætning Hvad kan vi gøre for at få flere tilflyttere?
Beboermøde
Modernisering af Sundbyvang Københavns Kommune Sundbyvang Sundbyvang.
Andst d. 25. februar 2009 Input fra Fællesrådet for landsbysamfund v. Conni M. Skovbjerg.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
________________________________________________________________________ Brødeskovs Lokalråds møde om Landsbyplaner 6. oktober 2011 Landsbyvisioner 2011.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Den gode ansøgning Til LAG Himmerland
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
It-ledelse for ikke-it-chefer
Basismidler i konkurrence- på vej mod A- og B-universiteter? Rektor, Lauritz B. Holm-Nielsen, Aarhus Universitet.
Weekendkonference 8.kreds 26. oktober2012 Fondens rolle og muligheder på et trængt boligmarked med tomme boliger.
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
Enhed i arbejderbevægelsen - Det handler om magt.
Uddannelse til Alle! FNs topmøde for uddannelse i Dakar 2000 FNs topmøde for uddannelse i Dakar konkrete målsætninger 6 konkrete målsætninger 2015-målene.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Tekst starter uden punktopstilling For at få punktopstilling på teksten (flere niveauer findes), brug >Forøg listeniveau- knappen i Topmenuen For at få.
EU –regler og rammer Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
LAG Tønder LAG Tønder Om status i LAG Tønder Sommersted, den 19. august 2009.
Borgermøde 25. juni 2013 Velkommen til borgermøde! Ordstyrer: Formand for Plan- og Klimaudvalget Lars Simonsen 17:00 Velkomst ved udvalgsformand Lars Simonsen.
Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november.
Oplæg d Ved Peter Kjøngerskov og Rune Carlsen.
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
Jesper Hansen, Jammerbugt Kommune Knud Suhr, Hjørring Kommune Temadage: Planlægning for og med landbrug
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Fokus på ressourcer v. Mona Hvid
BEVÆGELSE I ALLE PLANER seminar BNBYFORNYELSE 1 BORGERINDRAGELSE SOM STRATEGI PROCES RESULTATER SAMARBEJDE Visby Bedsted - det sunde hjørne.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Tilvalg og fravalg Når du tager en beslutning, så vælger du noget til – men samtidig vælger du også noget fra.
Perspektivering og afslutning Lars Gunnarsen Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet.
Nationalparkerne i lyset af den øvrige naturforvaltning Per Christensen Aalborg Universitet.
Hvad er LEADER metoden? Præsentation Sammenhæng til landdistriktsprogrammet Principper: 1.Territorielt program 2.Lokal udviklingsplan 3.LAG (Lokal AktionsGruppe)
Udvikling i Hørning!! For at Hørning by kan vedblive at være et attraktivt sted at bo, er det nødvendigt, at der sker udvikling i byen, og at byen vedligeholdes.
Gode råd til fundraising
Plan- og Agenda 21 strategi 2016 Miljørådets møde 4. februar 2016.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Tisvilde Trafikkultur Lokal kampagne 18. januar 2007 Oktober 2014.
Der er ingen sære mennesker i Jammerbugt – eller også er der ikke andet. Liv i by og skole.
Kan det betale sig? Michael Høj-Larsen Energiservice Fyn A/S Ejet af energiselskaber
Portfolio eksamen Mit event bureau
Strategisk tænkning og samarbejde?
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Kultur Idræt Bevægelse
Plan for sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet
Gentofte Park og Sø– Udviklingsplan
DET ÅBNE LAND eller Arven fra amterne
Plan for stationsområdet
Hovborg Borgermøde d. 16. marts 2017
Økonomi, styring og bestyrelsesarbejde på erhvervsakademierne
Minivådområder En frivillig kollektiv indsats Landbrugsseminar 2018
Samskabelse gennem et Bynetværk
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Præsentationens transcript:

LANDSBYPLANER

HVORFOR? Vordingborg Kommune har besluttet at øge indsatsen for forskønnelse og planlægning i 5 østmønske landsbyer langs Klintevej: Hjertebjerg, Elmelunde, Borre, Ny Borre og Magleby. Derfor er Landsbyplaner for Østmøn sat i gang som et projekt der handler om at lave landsbyplaner for 5 landsbyer.

HVAD? Planerne skal handle om, hvad der er vigtigt at bevare, nødvendigt at nedrive og lige så vigtigt: hvad der skal ske med de arealer eller rent faktisk nye byrum der opstår efter en nedrivning.  Hvordan skal ejerskabet være? Hvordan kan vi tilføje nye kvaliteter til landsbyerne når noget fjernes? Hvordan kan vi sikre vores bevaringsværdier? Projektet er helt nyt og nok det første af sin art.

HVORDAN? - Etablering af følgegruppe med repræsentanter for foreninger Lokalrådet Østmøn, Borre og omegns borgerforening, Bevaringsforeningen, Nøddely, Hjertebjergskolen Forældrerepræsentant Hjertebjergskole, FLERE? Tilknytning til Museum Sydøstdanmark Samarbejde med Landsbypuljen Studerende ved Ålborg Universitet, Kbh

SET-UP Landsbyplaner og Landsbypuljen Aktuelt er der to medarbejder i kommunen, der administrerer indsatspuljen. Det er en pulje penge, der går til nedrivning og tilskud til restaurering af bevaringsværdige ejendomme i landsbyerne og på landet – altså til forskønnelse. Denne pulje i en lidt anden form og under byfornyelsesloven, er i 2014/15 blevet betydelig og den øgede mængde af midler og dermed øgede indsats, har understreget behovet for en bevidst strategi for de områder hvor der sættes ind.

Vi er i gang med: Grunden ved kirken i Borre som er det første projekt i Landsbyplaner Stedet er vigtigt for byen. Kulturarv, byrum, Et godt eksempel på samarbejde. -Indsatspulje, landsbypulje, lokale beboere, landsbyplaner Idé, projektering, anlæg, drift = projektgruppe

ØSTERPOL Projekthus i Borre, Klintevej 335 -Fælles hus for deltagere i projektet -Mødested -Information og udstiilinger -Uformel snak om landsbyerne, idéer, input