Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november."— Præsentationens transcript:

1 Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november 2014.

2 Program Lidt om min baggrund Fundraising – det vil vi også have…… Støttemuligheder og hvor svært kan det være?

3 Kort om min baggrund Projektudvikler, projektleder og fundraiser i mange år….. Primært indenfor uddannelsesverdenen –Erhvervsskolesystemet –Folkeoplysningen –Eget firma –A-kasse systemet Holbæk Kommune –Private fonde –Offentlige fonde EU midler og nationale midler –Nationale fonde –EU fonde –Nordisk ministerråd Evaluator –Bruxelles –Undervisningsministeriet, Videnskabsministeriet, Uddannelses- og forskningsministeriet

4 Fundraising – det vil vi også have……. Hvorfor vil I fundraise? Til hvad vil I fundraise? Hvem får udbytte af projekterne? Hvorfor skal fondene eller puljerne netop give jer tilskud?

5 Hvad man kan få projekt støtte til gennem EU puljer

6 Oversigt over EU puljer

7

8 Et enkelt budget Ny EU programperiode 2014-2020 –Erasmus+ over 100 mia. DKK i perioden til uddannelse

9 Hvad man f.eks. kan forestille sig, I sidder med af projektideer. Kultur Forskellige typer udviklings-, oplysnings- og informationsprojekter Mobilitet Uddannelse

10 Men hvor svært kan det så være? Den gode idé - en ansøgning der rammer plet i forhold til puljen Medfinansiering - Fra 0% til 100% De gode partnere Den gode ansøgning

11 Krav i forhold til at opnå støtte fra puljerne Men organisationen skal også være klar –Ejerskab –”Overskud” i form af vilje og kræfter Til at lave projektansøgningen Til at gennemføre projektet

12 Er det så svært….. I princippet er det ikke.

13 Er det så svært….. I princippet er det ikke. Men i praksis kan det jo godt være det Reglerne kan være svære at forstå Bare ordene kan være svære at forstå -Et godt råd er at starte med at være partner i et projekt Det kan også være svært at få sit projekt til at matche puljen -Et godt råd er at være kreativ eller hård Det kan være svært at finde skaffe medfinansieringen -Et godt råd er, at overveje om projektet er godt nok, når der ikke er nogen (heller ikke en selv), der vil skyde de resterende midler i projektet.

14 Er det så svært….. Projekt tankegangen kan også være svær at forstå -Et godt råd er at prøve at forstå, hvad puljen ønsker som resultat Projektkonsortiet kan være svært at få stablet på benene -Et godt råd er at bruge de regionale EU-kontorer til at hjælpe med at lave partnersøgninger Det kan være svært at opfylde alle kriterierne som pulje opstiller -Et godt råd er at undersøge hvordan andre projekter har løst dette Det kan være svært at finde penge til sit geniale projekt -Et godt råd er at finde på det geniale projekt, der passer til der hvor der er penge – (og så vente tålmodigt på at pengene dukker op til det oprindelige geniale projekt)

15 Er det så svært….. Det kan være meget svært at beskrive sit projekt så det fremstår som genialt -Et godt råd er at svare på alle spørgsmål og ikke på nogen måde overlade ansvaret til evaluatorerne – altså heller ikke selv om man synes man har svaret på spørgsmålene mange, mange gange Det er svært at overbevise evaluatorerne om at dit projekt er godt -Være helt præcis med, hvad du vil gøre – Det er ikke nok at beskrive hensigterne Og ikke mindst - det kan være svært at få kræfter til at gennemføre projektet -Et godt råd er at tænke meget grundigt over denne problematik inden du laver ansøgningen. Er det virkelig noget jeg om min organisation gerne vil

16 Er det så svært….. Det kan måske virke svært, men det er det IKKE. Det er bare et stort stykke arbejde – og det skal man være klar over.

17 Spørgsmål? Spørgsmål kan også stilles ved messedatingen.


Download ppt "Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google