SPIRITUS Hvordan laves det?
Hvad laves det af? Korn Byg Hvede Majs Frugt Agave Æbler Pærer Sukker Melasse Roer Vin Hvidvin Rødvin
Kulhydrat holdig væske Gæring Klar til destillering HVORDAN Stivelse forklistres Nedbryde enzymer Kulhydrat holdig væske Gæring Klar til destillering
”Vin” koges langsomt op Fordamper Fordampede væske afkøles Fortættes destillering ”Vin” koges langsomt op Fordamper Fordampede væske afkøles Fortættes Alkohol
Forskellige procenter Forskellig renhed Hoved, hjerte, hale Metoder Pot Still metoden Mest brugte Forskellige procenter Forskellig renhed Hoved, hjerte, hale
Forskellige procenter Forskellig renhed Hoved, hjerte, hale metoder Alambic ”Cognac” metoden Forskellige procenter Forskellig renhed Hoved, hjerte, hale
Resten destilleres igen Lagres på egetræsfade cognac Vin på 5-6 % Destilleres af 2 gange Kun ”hjertet” bruges Resten destilleres igen Lagres på egetræsfade
Druer som Cognac Vin som cognac Destilleres en gang Armagnac Druer som Cognac Vin som cognac Destilleres en gang Enkeltmarks Armagnac Årgangs Armagnac
Frugt vin destilleres Lagres i ståltanke Lagres med sukker Frugt brændevine Frugt vin destilleres Lagres i ståltanke Lagres med sukker Alkohol hældes over Lagres på stålfade
Frugtsmag tilsættes som destillat vodka Kartofler, majs, byg Koges til mask Gæres til ”vin” Destilleres Lagres på stålfade Frugtsmag tilsættes som destillat
Sukkerrør, Melasse, Sukkerroer Gæres Destilleres Rom Sukkerrør, Melasse, Sukkerroer Gæres Destilleres Bianco lagres på stålfade Negro lagres på egetræsfade
Stængler hugges af agaven Agaven koges Sukker forklistrer ”Vin” laves Tequila/Mescal Stængler hugges af agaven Agaven koges Sukker forklistrer ”Vin” laves Destilleres Lagres
Whiskey/Whisky/Bourbon Korn spires Koges til forklistring ”Vin” laves Destilleres Lagres på egetræsfade
Kan lagres med andre krydederier Forbindes med England Gin Kornbrændevin Lagres med enebær Kan lagres med andre krydederier Forbindes med England Kommer fra Holland
Smag trækkes ud med sukker Lagring Oprindeligt medicin Likører Alkohol Smagsgivere Smag trækkes ud med sukker Lagring Oprindeligt medicin Opfundet af munke
Korn, kartofler eller Majs Destilleres Lagres med smagsgivere Snapse Korn, kartofler eller Majs Destilleres Lagres med smagsgivere Neutral i smagen Kryddersnapse