Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales."— Præsentationens transcript:

1 På opdagelse blandt Roussillon vinene

2 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales Hovedby: Perpignan

3 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 3 Geografisk placering Roussillon er afgrænset af : Middelhavet mod øst Corbières bjergkæden mod nord Pyrenæerne med Canigou bjerget mod vest Albères mod syd 3 floder: Agly, Têt og Tech

4 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 4 De østlige Pyrenæer står for: Stort udvalg i tørre og søde vine 2% af den franske vinproduktion (i volumen) 80% af den franske produktion af de Naturligt Søde Vine Areal 34.000 ha 15 forskellige druesorter Fakta om Rousillon 70% af AOC vinene 80% af vinmarkerne ligger på skråninger

5 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 5 Fakta om Rousillon  Gennemsnitligt udbytte = 40hl / ha (Det gennemsnitlige franske udbytte = 60hl/ha)  Gennemsnitlig produktion = 1,275 mio. hl Naturligt Søde AOC vine = 274.100 hl Tørre AOC vine = 317.400 hl Vins de pays og bordvin= 683.800 hl

6 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 6 Fakta om Rousillon Roussillon : et område med mange små vinavlere  Små familiebrug på gennemsnitligt 9 ha  4.500 vinavlere, hvoraf 1.800 ejere dyrker vin på fuld tid  75% af vinproduktionen bliver varetaget af ca. 60 kooperativer

7 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 7 De 15 druesorter til fremstilling af stilfulde vine Druesorter til fremstilling af tørre AOC vine: Hvidvine Grenache blanc Grenache Gris Macabeu Malvoisie du Roussillon Marsanne Roussanne Vermentino Rødvine Grenache noir Carignan noir Cinsault Lladoner Pelut Mourvèdre Syrah Se bilag 1 for oplysninger om de hvide druesorter og bilag 2 for oplysninger om de røde druesorter

8 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 8 De 15 druesorter til fremstilling af stilfulde vine Druesorter til fremstilling af Naturligt Søde AOC vine: Hvidvine Grenache blanc Grenache gris Macabeu Malvoisie du Roussillon Muscat d’Alexandrie Muscat à petits grains Rødvine Grenache noir Se bilag 1 for oplysninger om de hvide druesorter og bilag 2 for oplysninger om de røde druesorer

9 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 9 Et område med varierende jordbundsforhold Mange forskellige geologiske strukturer og mikroklimaer Varierende jordbundsforhold, hvoraf mange er godkendt som AOC (f.eks. Côtes du Roussillon Villages) - kalk - skifer - gnejs - granitholdigt sand - ler- og sandholdige lag - småsten Et betagende landskab

10 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 10 Et område med varierende jordbundsforhold

11 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 11 Et ideelt klima  To perioder: tørke = sommer regn = efterår og tidlig forår  Kraftige og hyppige vinde (en naturlig beskyttelse mod sygdomsangreb på vinstokkene) Gennemsnitlige årlige klimatiske parametre :  Regnmåling = 500 – 600 mm  Antal soltimer = 2.530 timer (~316 dage/365)  Middeltemperaturer = 15°C

12 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 12 13 AOC vine Tørre AOC vine : Collioure (hvid, rosé, rød) Côtes du Roussillon (hvid, rosé, rød) Côtes du Roussillon Les Aspres (rød) Côtes du Roussillon Villages (rød) Hertil kommer 4 vine kendetegnet ved navnet på den pågældende kommune: CRV Caramany CRV Latour de France CRV Lesquerde CRV Tautavel NB:Se anneks 8 for udførlig præsentation af geografi, geologi og produktionanneks 8 Tautavel Latour de France Caramany Lesquerde

13 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 13 Vinfremstilling og karakteristika Tørre Rødvine Der findes forskellige metoder til vinfremstilling Afstilkning efterfulgt af traditionel udblødning Kulsyreudblødning (f.eks. Carignan) Lagring = gennemsnitligt 2 år i tanke eller på fade

14 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 14 Vinfremstilling og karakteristika Lette og behagelige vine, der skal drikkes unge ved 13 ° - 15°C forskellige hors d’œuvres og delikatesser Kraftige, mere fyldige, ældre vine, der skal drikkes 1 time efter åbning ved 17°C vildt, kødretter og ost Côtes du Roussillon 6 år Côtes du Roussillon Villages Og Collioure 10 år Se bilag 3 for en udførlig præsentation af de tørre AOC vine Tørre Rødvine Opbevaring i kælder:

15 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 15 Vinfremstilling og karakteristika Rosé vine Fremstilling ved aftapning af mosten til videre gæring efter nogle timers udblødning Friske og kraftfulde vine. Serveres ved 8 - 12°C charcuterie, lyst kød og paëlla. Velegnede til apéritif Se bilag 3 for udførlig præsentation af de tørre AOC vine

16 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 16 Vinfremstilling og karakteristika Tørre Hvidvine  De fleste fremstilles ved udblødning med skinkontakt, dog fremstilles nogle vine ved direkte presning af druerne.  Fremstilling ved konstant temperaturovervågning  Lagring i tønder forekommer oftere og oftere NB:Se bilag 3 for udførlig præsentation af de Tørre AOC vine

17 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 17 Vinfremstilling og karakteristika Tørre Hvidvine Vine med rig aromatisk sammensætning. Serveres ved 8 - 13°C skaldyr, fisk og eksotiske retter. Velegnede til apéritif Lagring i kælder: - de fleste vine skal drikkes unge (2 år) - vine lagret på egetræsfade: minimum 3 år Se bilag 3 for udførlig præsentation af de tørre AOC vine

18 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 18 Mad- og vinsammensætning (tørre vine)

19 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 19 13 helt særskilte AOC vine NB:Se anneks 8 for udførlig præsentation af geografi, geologi og produktionanneks 8 Naturligt Søde AOC Vine : Rivesaltes (ravgul, grenatrød, teglfarvet) Maury (rød og teglfarvet) Banyuls (hvid, rosé, ravgul, rød,teglfarvet) Banyuls Grand Cru (teglfarvet) Muscat de Rivesaltes (hvid)

20 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 20 Tilsætning af alkohol Denne metode blev taget i brug i 1285 af Arnau de Vilanova, der underviste ved universitetet i Montpellier og var læge ved det kongelige hof på Mallorca:  Under gæringen tilsættes mosten neutralt vinsprit (96% vol.) i forholdet 5 - 10% Gæringsprocessen afbrydes  Visse Naturligt Søde Vine fremstilles ved alkoholudblødning Bærmen tilsættes alkohol (mutage sur marc)

21 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 21 Vinfremstilling og karakteristika Naturligt Søde Rødvine Fremstilles enten ved at tilsætte alkohol til bærmen (mutage sur marc) efterfulgt af en lang alkoholudblødning eller ved tilsætning af alkohol til mosten Lagring af Naturligt Søde Rødvine teglfarvede Naturligt Søde Rødvine

22 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 22 Vinfremstilling og karakteristika Naturligt Søde Hvidvine Fremstilling enten ved nogle timers udblødning eller ved direkte presning Alkohol tilsættes før (Muscat) eller efter presning af bærmen Lagring af Naturlig Søde Hvidvine ravgule Naturligt Søde Hvidvine

23 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 23 Vinfremstilling og karakteristika Iltfattigt miljø: i fulde tanke eller på flaske Oxidativt miljø: lagring mellem 2 - >20 år : –i eller uden for vinkælderne –i ikke fyldte tanke, (hvis af træ, så store fade, tønder eller halvfade –i glasballoner eller halvfade i fri luft i 9 til 12 måneder Lagring af Naturligt Søde vine

24 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 24 Vinfremstilling og karakteristika Naturligt Søde Vine Vinene er velegnede til apéritif, ost, desserter samt til andre anretninger foie gras, fjerkræ, ovnstegt kød… desserter med fløde, chokolade og frugt Serveres ved 8 - 13°C. Ældre vine skal dog serveres ved 13 - 15°C. En flaske Naturligt Sød Vin (lagret under tilstedeværelse af ilt) kan holde sig i flere måneder efter åbning NB:Se bilag 4 - 7 for udførlig præsentation af de Naturligt Søde Vine

25 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 25 Madsammensætning til de Naturligt Søde Vine

26 På opdagelse blandt Roussillon vinene - 26 SKÅL ! i Roussillon vine


Download ppt "På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google