Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene."— Præsentationens transcript:

1 Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene

2 Naturligt Søde AOC vine - 2 Rivesaltes Ambré (ravgul) Grenache blanc og gris, Macabeu, Malvoisie, Muscats Lagret i iltet miljø i minimum to år Rivesaltes Grenat (rød) Grenache noir ≥ 75% Lagret under iltfattige forhold i minimum tolv måneder, heraf tre måneder på flaske. Rivesaltes Tuilé (teglfarvet) Grenache noir ≥ 50% Lagret i to år i iltet miljø. Rivesaltes « Hors d’Age » Rav- og teglfarvede Rivesaltes, lagret i min. 5 år De fleste er dog lagret i 20 år AOC Rivesaltes

3 Naturligt Søde AOC vine - 3 AOC Muscat de Rivesaltes Druesorterne:  Muscat d’Alexandrie (med aromaer af modne frugter, hvide blomster)  Muscat à petits grains (med aromaer af citrus- og eksotiskefrugter) Meget tidlig aftapning friskhed

4 Naturligt Søde AOC vine - 4 Muscat de Noël: Jule Muscat Jule Muscat betegner den første Muscat de Rivesaltes sendt på markedet i høståret, i decembers allerførste dage. Oprindelse: XIV århundrede. Dengang forsynede hoffet i Barcelona sig med Muscatvine for at fejre julen. Denne tradition blev genoplivet i 1997. Vinen udmærker sig ved sin sødme, frugtighed samt dens flotte bleggule farve, der ofte har grønlige og rosa toner. Aromaen spænder over fersken, citron, mango og mynte.

5 Naturligt Søde AOC vine - 5 AOC Banyuls Grenache, Carignan Muscat, Macabeu, Malvoisie; Druesorten Grenache noir udgør minimum 50% af de plantede druesorter på jordlodden Fremstillet i direkte presning eller ved udblødning Lagret på flasker, tønder, fade, halvfade eller i glasballoner Mangfoldig farve- og aromapalet. Vinene fås som søde, halvsøde eller tørre « Rancio » smag forekommer ved lang lagring i iltet miljø

6 Naturligt Søde AOC vine - 6 AOC Banyuls Banyuls tuilés (teglfarvede, den traditionelle metode) Disse vine er de mest udbredte, og er fremstillet ved oxydering Banyuls Blanc Gule og klare farver. Blomsteraromaer blandet med aromaer af citrus og hvide blomster. De bedste vinhøste giver ambré eller guldfarvede Banyuls Banyuls « Rimage » eller « Vintage » Lang udblødning, tilsætning af alkohol til de hele druer. Tappet 6 til 12 måneder efter høst for at holde på frugt, kraft og friskhed. Banyuls « Rimage » eller « Vintage » Mise Tardive Lagret i et til tre år på store fade eller tønder, der efterfyldes for at afrunde tanninerne og aromaerne.

7 Naturligt Søde AOC vine - 7 AOC Banyuls « Grand Cru » Grenache, Carignan (Muscat, Macabeu og Malvoisie er også tilladte, men bliver ikke brugt) Grenache noir udgør minimum 75% af de plantede druesorter. Lang udblødning, efter tilsætning af alkohol til de hele druer Lagret i fade, minimum 30 måneder. Ved lagring på egetræsfade udvikler vinene en høj kompleksitet og en fin struktur Aromaerne spænder over henkogte frugter, krydderier, mokka, tobak og ristede noter

8 Naturligt Søde AOC vine - 8 AOC Maury De unge vine har en mørk rubinrød farve, er meget aromatiske med en basis af røde bær. Ved lagring mahognifarvet; aroma af kakao, kaffe og henkogte frugter Tuilés og røde Maury Grenache (heraf min. 75% Grenache noir), Macabeu, Carignan Tilsætning af alkohol til de hele druer og efterfølgende alkoholudblødning Kan lagres i over 20 år Ambrés og hvide Maury Grenache blanc og gris, Macabeu, Tourbat, Muscat Sjældent forekommende vin


Download ppt "Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google