Udvikling af innovatører i biblioteksverdenen….. CBS Dansk Industri Folkeskolen Efteruddannelse af arkitekter Økonomistyrelsen Slagteriernes forskningsinstitution.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Engang For ikke så længe siden I det mørke Jylland….
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
FOKUS! På vores udvikling.
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Pædagogikum for ungdomsuddannelsesbibliotekarer værktøjer, viden eller ny identitet? Lise Alsted Henrichsen Bibliotekar DB og stud.cand.pæd.
Center for arbejdsmiljø og arbejdsliv, Roskilde universitet
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Hvordan kan man arbejde meningsfuldhed i forandringsprocesser?
Udviklende Læringsforløb for Lægesekretærer og øvrigt Administrativt personale med tæt kontakt til patientforløb ULLA Sektion for Rekruttering og beskæftigelsesfremme.
Arbejdspladsudvikling
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Anvendelsesorienteret undervisning i Region Syddanmark
Supervision og faglig feedback
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Digitalisering i Praktiken Workshops den 9. februar 2007
Græsrødderne Julie Westh Lauritsen Sosu-assistent
Ledelse af innovative medarbejdere
Talentinternat modul 3..
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Stress og ledelse.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Fortællinger fra kanten
En ganske from historie….
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Den professionelles 3 handlingsdomæner Humberto Maturana
Projektlederens rolle(r)
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Spørgeskemaundersøgelse feb. – marts
- Et arbejdsredskab til videndannelse
Procesværktøjer.
Case-studiets 7 skridt 1.Læs og forstå casen og afklar/tydeliggør ukendte begreber/ord 2.Opstil problemer/begreber som skal studeres 3.Brainstorm for at.
Omgangstone og kollegialitet
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Inquiry Based Science Education - IBSE
Den inkluderende skole
Oplæg i Væksthus Hovedstaden 28. November 2007 Jacob Holm
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Offentlige ledere i paradigmeskifter
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Faglige kompetencer I det følgende oplæg, vil jeg først fremhæve særlige aspekter af udviklingen af faglige kompetencer i psykologi og derefter give.
Designoplæg Skabe opmærksomhed omkring bibliotekets arbejde med digitale ressourcer Info-søjlen.
Modul 1 Rød løber (D). Spilleregler for dagen Ingen pauser Byrge, C. & Hansen, S. (2009). The creative platform: A new paradigm for teaching creativity,
Sådan bruger du præsentationen
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Socialisering Kapitel 5.
DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Karrierevejledning til personer med handicap Modul 1.3 – Ressourcer i et læringsperspektiv Anders.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Hvordan Oplever vi?.
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Samarbejde om data ErhvervsInfo
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Barnesyn og børneperspektiv
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Udvikling af innovatører i biblioteksverdenen….. CBS Dansk Industri Folkeskolen Efteruddannelse af arkitekter Økonomistyrelsen Slagteriernes forskningsinstitution Master i bygherrerådgivning

1: Et kort rids af uddannelsen og formålet med den 2: Hvad så! Et år efter? 3: Hvad er det særlige ved biblioteksfolk?

En dobbelt forståelse af begrebet organisation

1: Organisation som organisering 2: Organisation: rettede individer som hver især vil noget En organisation Ressourcer organiseres for at levere et output

Jeres ’ekspertise’ blokerer bestemt ikke... Hvad er det der begrænser vores udsyn på verden…. Og hvad kan du så i øvrigt nå inden på tirsdag???

5 moduler – tre en halv månedKøbenhavn London Silkeborg Lokalt Roskilde + lekitier Kernebegreber Next Practise Mind switch Benspænd Hvad kan du nå inden på tirsdag

Et år efter…. Det vi lærte på innovatøruddannelsen skal bredes som ringe i vandet. Det må man sige er blevet brugt. Det var nærmest præstationsangst fremkaldende fordi vi konstant skulle innovere. Ledelsen virker forskrækket over de tiltag og den måde vi som innovatører arbejder. Der er en idé i ledelsen om at innovatørerne fremmer egne ideer. Det jeg har lært mest af er benspænd – at sidde og lege – der gir et kick. Det har været meget svært at løbe projekter i gang alene – det er vigtigt at man er to af sted fra samme bibliotek. Ingen ved hvornår prikkerunden sættes i gang – det lægger en stor låg på stort set alle udviklingsaktiviteter. Vi har lært at træde et skridt tilbage, tænke sig om en ekstra gang. At turde lidt mere. Feltarbejdet bliver brugt! Vi observerer meget og henter konkrete erfaringer.

Strukturelle udfordringer og karakteristika Innovatørerne Meget åbne Super engagerede Meget kreative

Hvad var det der begrundede beslutninger og argumenter? Personlige præferencer Personlige erfaringer Professionel viden Min brors sundhedsplejerske….. Er drageværksteder nu ikke godt nok!?? Jeg tror….. Jeg synes….. Jeg har oplevet….. Jeg har undersøgt….. Andre har undersøgt…..

Hvad siger undersøgelser / videnskaben så !? Homogenitet – at vi ligner hinanden og mener det samme…Hvorfor? ”Similarity attraction” ”PE – fit: Person, environment fit”, tendens til stress hvis ikke der er overensstemmelse mellem evner og jobkompleksitet og mellem motiver og arbejdsmiljø Hvad er problemet? Personlige præferencer Personlige erfaringer Professionel viden Homogene grupper når sjældent til tredje step Præference baserede beslutninger: Personlige præferencerPersonlige erfaringerDomæne specifikke argumenter

Brugere > forbrugere Digitalisering af vores materialer Nye forretningsmodeller New Public Management Bibliotekerne er en gammel institution Megen tavs viden Præference baserede beslutninger og domæne specifikke argumenter Øger usikkerheden om virke og identitet Konservatisme og mangel på nysgerrighed Eksplicitering!!!