Implementering i almen praksis Projekt: Styrkelse af Tovholder-funktionen i almen praksis.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Journalaudit - en metode til kvalitetsudvikling i almen praksis
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
ICPC-2 og Datafangst ICPC kodning – Hvorfor kode?
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
Tre klare nationale mål
Følge- Op.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Praksis Matrix Evalueringsundersøgelse
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Refleksionsmodel – hvad går det ud på?
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Adfærdsændringer i Almen praksis Pisk eller gulerod? Emne - Danske Regioners syn på: Overenskomsten som styringsredskab over for praktiserende.
Tværsektorielt samarbejde omkring dele af KOL-Forløbsprogrammet
Implementering af forløbsprogrammerne - succeser og udfordringer
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
ICF Rønnegården i Gørløse i Nordsjælland.
Redegørelser for litteratur i matematikfaget – en delundersøgelse i rapporten “Læreruddannelsens faglige kvalitet” Oplæg ved Ellen Silleborg for SeMat,
Hvordan kan jeg som personale inddrages i kvalitetsarbejdet og datafangst i min praksis? XMO-BRUGERFORENINGS ÅRSKURSUS 2013.
Lægedage Uhensigtsmæssige forløb Identifikation Handling.
) Facilitatorordningen Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen & Tom Simonsen.
Lægedage Velkommen til Lægedage Datafangst for let øvede.
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Facilitator projektet
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Datafangst – IRF 1.maj 2009 DAK-E ICPC kodning – Hvorfor kode?
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
10. og 31. januar 2013 Introduktionsmøde Praktiserende øjenlægers rapportering til Diabasen og redskaber til benchmarking.
Velkommen til Lægedage
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Kronikerkompasset v. kontorchef Birgitte Haahr, Nære Sundhedstilbud
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Ingelise Juhl, Sundheds- og omsorgschef ,Syddjurs kommune
Pilottest Design og Setup. Agenda Formål Design - rammen for pilottest Fra teori til praksis (hvad gjorde vi?) Hvad har vi lært?
Shared care Lene Falgaard Eplov, overlæge, ph.d..
Kvalitetsarbejdet i speciallægepraksis - Hvorfor du’r DDKM? FAS Årsmøde Munkebjerg
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Region Nordjyllands anbefalinger og tiltag på baggrund af STM lægesagen Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 17. september 2015.
DAK-E Hvad er det? Kvalitetsudvikling Indikatorudvikling IT delen ICPC klassifikationen Datafangst / Sentinel Dansk Almen Medicinsk Database DAMD Kvalitetsrapporter.
AULA.
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Erfaringer fra Aalborg Kommune
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
E-læring på patientens præmisser
E-læring på patientens præmisser
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Patientens rejse i sundhedssektoren -
Intelligent opgaveglidning
FMK I praksissektoren Fælles Medicin Kort.
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Præsentationens transcript:

Implementering i almen praksis Projekt: Styrkelse af Tovholder-funktionen i almen praksis

Projektets Formål at styrke tovholderfunktionen i almen praksis at styrke praksis muligheder for: at arbejde med et populationsperspektiv at arbejde systematisk – proaktivt – og med et kvalitetssigte i behandlingen af patienter med kroniske sygdomme Udfordringen: ”nye” organisatoriske elementer, i almen praksis opgave som tovholder Datafangst er redskabet

Mål Indsamle erfaringer fra praksis der arbejder med datafangstmodulet og ud fra disse udvikle én el. flere implementeringsmodeller. Succeskriterier At projektets deltagende praksis i projektperioden og efterfølgende implementerede og anvendte it- værktøjet Datafangst At uddanne praksispersonale og læger Etablere samarbejde med almen praksis i Nordjylland omkring kronikerindsatsen. Hver klinik har én ansvarlig læge og én ansvarlig fra personalet.

Hvor startede vi Erfaringer med Datafangst – udvikling af modeller til implementering …. En on-going proces igennem hele projektet Interviews med fire klinikker, som havde været i gang med Datafangst siden start i Tre temaer gik igen - opstart; it vanskeligheder →→ support -manglende systematik omkring at bruge data til kvalitetsforbedringer →→ Læringsperspektivet - Fra et én mandsprojekt →→ til et fælles projekt Interviews med fire klinikker, som havde været i gang med Datafangst siden start i Tre temaer gik igen - opstart; it vanskeligheder →→ support -manglende systematik omkring at bruge data til kvalitetsforbedringer →→ Læringsperspektivet - Fra et én mandsprojekt →→ til et fælles projekt

Konceptet Startpakke og Læringspakke Understøtte praksis med at starte op med Datafangst - og i at anvende Datafangst som redskab til kvalitetsforbedringer i praksis på kronikerområdet - Hele praksis løfter tovholderopgaven (målgruppen både læger og praksispersonale) Understøtte praksis med at starte op med Datafangst - og i at anvende Datafangst som redskab til kvalitetsforbedringer i praksis på kronikerområdet - Hele praksis løfter tovholderopgaven (målgruppen både læger og praksispersonale)

Startpakke Fyraftensmøder: hvad er datafangst – og ikke mindst hvad er det ikke Hvordan tilmelder man sig, hvor får man hjælp Superbrugerbesøg: Efter installation blev klinikken tilbudt besøg af en superbruger (og datakonsulent): ”Hvordan fungerer datafangst i eget system” Testkørsel (IUPAC koder) Hjælp til opsætning af lab. skema Tilmelding til kvalitetsprojekter varighed:….ca 2 timer

Læringspakke Kurser Læringsmålet: fra data til Læring til kvalitet Kursusforløb på 1 ½ dag med 6 – 8 uger imellem dagene Klinikken deltog med 1 læge og 1-2 praksispersonale ”projektorienteret” og hands-on ”Der ligger så ufattelig mange oplysninger og data i det, som giver muligheder for at følge op – man skal lige vælge sine kampe” Datafangst og årskontroller er jo med til at skærpe opmærksomheden”

Læringskursus

Projekt: reducere andelen af patienter med forhøjet LDL

KOL: bedre registrering

Fyraftensmøder: 270 deltagere Superbrugerbesøg (7 superbrugere) Juni 11 – Nov besøg i klinikkerne Læringskurser: 7 (9) med 6o klinikker/ 122 deltagere

Strategi Systematisk opfølgning på praksisniveau og på konceptet hele vejen igennem… Proaktivt /vedholdenhed Bred informationsstrategi Når læger skriver til læger… Praksispersonalet OG implementering starter med udvikling Udfordringer: overenskomster – arbejdspres – historik -