4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

PR KAMPAGNE.
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Kommunalvalg for alle Dagsorden for workshoppen
Vi arbejder i bestyrelsen på at sikre og føre tilsyn med, at den rette kurs sættes og holdes. Overordnet retning og overblik, vi arbejder ikke ”i maskinrummet”.
Implementering Kvalitetsmodel på socialområdet v. socialchef Charlotte Josefsen.
Rådet for Etniske Minoriteter
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Valgmøde mandag d. 19. maj Skolebestyrelsens sammensætning • 7 forældrevalgte medlemmer (4 år) • 2 medarbejderrepræsentanter (1 år) • 2 elevrådsrepræsentanter.
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
© Powerpointdesign.dk PR-udvalget © Powerpointdesign.dk •Professionelt netværk på tværs grænser, fag, køn, generationer mm. •Verdensomspændende.
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
1-01. Kurser for tillidsrepræsentanter Modul 3 Kommunalreformen: Del 1: Nye kommunale strukturer – DSI og kommunalreformen – opgaver i 2006 Kommunen:
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Grundkursus for frivillige i DH Grundlæggende om DH og DH’s medlemsorganisationer.
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Arbejdet i Det Regionale Beskæftigelsesråd
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
DH’s sommerskole 7. september 2013 kl. 14:30 – 16:00 Netværkszone: LBR/RBR repræsentanter Facilitering v. DH’s sekretariat: Konsulent Pernille Steen Lenzner.
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
Få hjælp & informationer Modul 2 Nyhedsbrev DSI-Nyhedsbrev - Udgives 4 gange om året. Læs om DSI's arbejde lokalt og centralt, om ny lovgivning og om.
Arbejde i temagrupper Metode:
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Elevrådsstruktur. § 1. Der nedsættes elevråd på alle erhvervsskoler, der er godkendt i henhold til § 1 i lov om erhvervsskoler. Elevrådet er elevernes.
Godkendelse af dagsorden Formandens beretning
Trafikselskab i Region Midtjylland Udvalg for regional kollektiv trafik og infrastruktur 15. Marts 2006.
Krav til tillidsrepræsentanten Modul 2 Forventninger Når man repræsenterer DSI i råd, nævn eller udvalg - er det vigtigt, at man fremfører DSI’s synspunkter.
Skolebestyrelsens beretning Skåde skole.
Foreningsdag/ Karrieredag
Skolebestyrelsesvalg 2014 Bekendtgørelse nr. 28 af Kommunale regler for valgprocedure.
VISION HVAD vil vi stræbe efter: HVORDAN når vi frem: HVILKE ‘områder er relevante: Oprettelser af projektorganisation – de overordnede rammer STRATEGI.
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Borgerinddragelse: Baggrund 9. maj Behov for borgerinddragelse? Tilfredshed med ”den måde demokratiet fungerer på” 5% er medlemmer af partier.
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
Sjældne Diagnoser – Hvem er vi? Hvad laver vi?. Hvad og hvem er Sjældne Diagnoser? Mere end 25 år på bagen Fra netværk til organisation, fra 2012 med.
1 DNs organisation Vedtægter Forretningsordner. 2 Spørgsmål …… Hvad synes du en DN-afdeling skal arbejde med?
Bestyrelsen fremlægger forslag til nedlæggelse af Nordborg Golfbane ApS Medlemshøring om forslaget Mandag d. 26. oktober 2009 Ekstraordinær generalforsamling.
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden Fyraftensmøder om føp/fleks reformen Offentlige hjemmesiders tilgængelighed – ikke godt nok Reglerne.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Valgmøde 7. april Velkomst 2.Skolebestyrelsens arbejde - Det formelle - og i praksis 3.Tidsfrister 4.Opstilling / valgliste 5.Eventuelt.
Kommunale forventninger til Handicapråd. Erfaringer med eksisterende Rådgivende Handicapudvalg Tilgængelighed har været hovedopgaven 24 års erfaringer.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Ved Peter Petersen Formand for Oksbøl Vandværk 24. marts 2015.
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
SAMPLE Danmark - Amatørmusikkens nye organisation.
Forskningsnetværk i Region Sjælland Yngre Læge Dag 2015.
Skolebestyrelsesvalget 2016 Skolebestyrelsesvalget Kulsbjerg Skole En gennemgang af valg- proceduren.
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Kandidatuddannelse 2017 Byrådets arbejde.
Overordnede bestemmelser
Levnedsmiddelselskabet
Planlægning og forberedelse
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Få mere at vide - LYT - SPØRG
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
Præsentationens transcript:

4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet

Nyvalg til kommunale råd Det lokale beskæftigelsesråd Klagerådet Handicaprådet Andre lokale råd, udvalg mv. hvor DH er repræsenteret – evt. også tværkommunale?

DH Centralt forberedelse Samarbejde med KL –Regionale konferencer for handicapråd –Handicapråd – skab den gode praksis Workshop med repr. fra afdelinger og handicapråd Fagkurser for LBR repræsentanter.

DH Centralt aktiviteter Samarbejde med KL –Forslag til vedtægt og forretningsorden for handicaprådet Dias/talepapir til afdelingerne om indstillinger til de nye råd Pressemeddelelse – skabelon Medlemsorganisationerne centralt – rekruttering til de lokale råd Informationsmaterialer – den gode praksis.

DH Centralt opfølgning Regionale kurser for lokale repræsentanter I samarbejde med KL –Regionale konferencer for handicapråd

Funktionsperioder Handicapråd Den nye kommunalbestyrelse udpeger medlemmer Valget har virkning fra , men det nuværende råd fungerer indtil det nye råd har konstitueret sig Klageråd Kommunalbestyrelsen skal sørge for at der vælges medlemmer mindst hvert fjerde år LBR Funktionsperioden regnes fra den 1. juni året efter det kommunale valgår – altså 1. juni 2010.

Afdelingsvedtægten om lokale repræsentationer: § 6 Stk. 11. Forretningsudvalget udpeger, efter indstilling fra de tilsluttede medlems-organisationer, repræsentanter og suppleanter til kommunale eller fælles-kommunale råd, nævn eller udvalg. Såfremt der ikke er noget forretningsudvalg, træffes beslutninger om udpegelse af repræsentanter og suppleanter på et bestyrelsesmøde eller årsmødet, efter oplæg fra formanden. En indstillet person kan kun opstilles af én og samme organisation lokalt, regionalt og nationalt i DH. Stk. 12. Ved udpegelse af repræsentanter til det kommunale handicapråd skal der sikres en bred repræsentation fra de forskellige hovedgrupperinger i DH. DH’s forretningsudvalg udarbejder retningslinier herfor.

Køreplan for afdelingerne Tids- og aktivitetsplan for 2009/10 Forslag til afdelingens overvejelser forud for etableringen af de nye råd Udsendes i januar til afdelingerne.

Tids- og aktivitetsplan Dialog med kommunen Årsmøder/bestyrelsesmøder Rekruttering Procesplan for indstillinger –Kompetencer –Bredde –Ligestilling Beslutningsprocessen i FU/bestyrelse Samlet beslutning om repræsentationer –Indsendes senest til DH centralt.

Afdelingens overvejelser forud for etableringen af de nye råd Lokal rekruttering Netværk Evaluering af det interne samarbejde Evaluering af samarbejdet i rådene Sammensætning og fordeling af repræsentanter Kompetencer og bredde Hvordan klædes de lokale repræsentanter på?

Valgkampen generelt Sager på den lokalpolitiske dagsordenen Mulighed for synlighed, påvirkning, lobby-arbejde Deltage i debatten –Presse, læserbreve –Eget valgmøde –Andres valgmøder Implementering af handicappolitikken Opfyldelse af handicapkonventionens forpligtelse: Lige muligheder for deltagelse i valget Idéer?

Andet?