Annette Fruergaard Grandt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Les meilleures photos de
Advertisements

Velkommen til et tjek af dine alkoholvaner!
At bruge disse to ord rigtigt
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
F Forældremøder…. Forældremøder v. Birgitte Ravn Olesen.
Journalistiske virkemidler
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Struktur: ”Quiz og byt”
Læringsstile og lektier
Roskilde Tekniske Skole
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
De sidste undervisningstimer
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
Kvantitative metoder
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Løjtegårdsskolen tirsdag d. 12. januar 2010
Rubrik. Rubrik Rubrik Artiklens overskrift hedder i avissprog rubrikken. Rubrikken fortæller, hvad artiklen handler om og giver læseren lyst til at.
Undervisningsforløb i 8. klasse.
Læring i et vejledningsperspektiv
Vejlederens kommunikation
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
Et mærkeligt skib.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
4.lektion: Identitet og sociale grupper
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Lektion 2. Netsprog Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Dagens program Kommunikationssituationen At skrive til nettet Pause.
Lektion 3. Tekstens byggeklodser Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Tekstens byggeklodser.
Tekstens byggeklodser
Problemformulering En problemformulering er et sæt af åbne spørgsmål.
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
SKRIVEFAGET Modul 2: Tekstsammenhæng Lektion 2: Afsnit.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Øvelse. Den gode artikel Øvelsen går ud på at skrive en fiktiv nyhed til jeres lokale hjemmeside. Nyheden handler om årets juletræsfest i afdelingen Lejerhaven.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Synliggør dit lederskab med et nyhedsbrev. Dette er værktøjet for dig, der vil Sikre at dine medarbejdere har fokus på de vigtigste emner eller udfordringer.
Pressestrategi Lav en kort og kontant strategi for jeres pressearbejde: Hvad vil I kommunikere (skolens hovedfortælling / mission) Brug strategien som.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Skriv til nettet November
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Company programme - Veda
Brikker til litteraturhistorien
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Skriv til nettet Læringsstie
Ord skaber Da du kom hertil fra et underfuldt sted,
Præsentationens transcript:

Annette Fruergaard Grandt ag@horisont.dk www.IntraTeam.dk Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Til forældrene i 7. Klasse. På det fælles forældremøde i foråret orienterede skolens ledelse om udviklingsprojektet, og om, hvor jeres børns klasser placeres i dette og efterfølgende skoleår. Lærerne i de to klasser fortalte om de foreløbige planer for arbejdet i klasserne i dette skoleår. Afslutningsvis blev der fremsat ønske om yderligere information til forældrene, når vi var kommet et stykke hen på skoleåret. I forlængelse heraf vil vi med dette give jer en fælles orientering. Vi fortalte om projektet på det fælles møde. I skolens årsskrift, som vi tidligere har givet børnene med hjem, er der en ganske omfattende omtale af projektet, som jeg vil henvise til. Emnet behandles desuden i næste nummer af Skolebladet, hvor der i øvrigt flere gange har været artikler om projektet. Som en del af udviklingsprojektet har vi på skolen dannet arbejdsenheder (=storteam) om et antal klasser, fordi samarbejdet i storteam giver mulighed for en mere fleksibel planlægning med vekslende arbejdsfællesskaber for eleverne og et tæt samarbejde mellem lærerne. I dette skoleår indgår 7. klasserne i hver sit storteam omfattende 4., 5., 6. og 7. klasse i fløjen. I storteamet er der mulighed for at have emner fælles for alle de klasser, storteamet omfatter, mens andre forløb kan tilrettelægges, så klasserne arbejder sammen to og to (4.-5. og 6.-7.). Omfanget af fælles projekter i storteamet fastsættes/begrænses, så der også bliver tid til, at de to 7. klasser i løbet af året har fælles emner og undervisningsforløb. Sigtet hermed er naturligvis, at eleverne gradvist forberedes på det tætte årgangssamarbejde, der etableres, når de to klasser i næste skoleår bliver placeret ved siden af hinanden i B-fløjen. Der er allerede for en periode indledt et samarvejde omkring klassernes biologiundervisning, og en periode med fælles forløb i matematik er under planlægning. Det er tanken, at samarbejdet efterhånden foldes ud til andre fag. Igennem hele skoleåret er klasserne sammen i undervisningen i idræt og valgfag. Endelig er der fastsat et større tværfagligt emne fælles for de to klasser. Alt i alt er skoleåret tilrettelagt, så der er mulighed for forskellige samarbejdsrelationer: i klassen, sammen med yngre i storteamet og sammen med jævnaldrende i den anden 7. klasse. Der henvises i øvrigt til det udførlige planlægningsmateriale, lærerne allerede har udleveret, og til de informationspapirer, der sendes med hjem i løbet af året. 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Nyt samarbejde på mellemtrinnet I dette skoleår indgår 7. Klasserne i hver sit storteam, omfattende 4., 5., 6. og 7. klasse i fløjen. I storteamet er der mulighed for at have emner fælles for alle de klasser, storteamet omfatter, mens andre forløb kan tilrettelægges, så klasserne arbejder sammen to og to (4.-5. og 6.-7.). Begge 7. klasser i B-fløjen Omfanget af fælles projekter i storteamet fastsættes/begrænses, så der også bliver tid til, at de to 7. klasser i løbet af året har fælles emner og undervisningsforløb. Sigtet hermed er naturligvis, at eleverne gradvist forberedes på det tætte årgangssamarbejde, der etableres, når de to klasser i næste skoleår bliver placeret ved siden af hinanden i B-fløjen. Større tværfagligt emne Der er allerede for en periode indledt et samarbejde omkring klassernes biologiundervisning, og en periode med fælles forløb i matematik er under planlægning. Det er tanken, at samarbejdet efterhånden foldes ud til andre fag. Igennem hele skoleåret er klasserne sammen i undervisningen i idræt og valgfag. Endelig er der fastsat et større tværfagligt emne fælles for de to klasser. Samarbejde på kryds og tværs Alt i alt er skoleåret tilrettelagt, så der er mulighed for forskellige samarbejdsrelationer: i klassen, sammen med yngre i storteamet og sammen med jævnaldrende i den anden 7. klasse. Der henvises i øvrigt til det udførlige planlægningsmateriale, lærerne allerede har udleveret, og til de informationspapirer, der sendes med hjem i løbet af året. Se de tidligere informationer om storteam her. 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Tekster på nettet Læserne er troløse Informationer straks 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Tekster på nettet Tekst før billeder Teksten er vigtig 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Tekster på nettet Mange lag Del teksten op i bidder 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Tekster på nettet Nettet er levende Nyt Aktuelt Små, korte nyheder 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Korte informationer Skolefest Hvornår? Hvad handler den om? Billetter 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Kort informationer Tur til Hjerl Hede Hvornår? Hvad? - Program Påklædning Husk 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Længere budskaber Skolen opdeles i storteam Konkret hvordan? Hvad betyder det for undervisningen? Hvad betyder det for eleverne? Hvad betyder det for lærerne? Baggrunden for at lave storteam Målet med at lave storteam 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Længere budskaber Regel nummer 1: Skab overblik over dit budskab 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Tænk på dine læsere Hvad er dine læsere interesserede i at vide? Ikke hvad du selv finder væsentligst 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Tænk på dine læsere Skolen opdeles i storteam Konkret hvordan? Hvad betyder det for undervisningen? Hvad betyder det for eleverne? Hvad betyder det for lærerne? Baggrunden for at lave storteam Målet med at lave storteam 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Find dine pointer Fortæl ikke om Jeg vil fortælle at … 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Jeg vil fortælle, at … Skolefest Klassefest Tur til Himmelbjerget Vikar i matematiktimerne Svømning aflyst 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Jeg vil fortælle, at … Ny opdeling af skolen Større sammenhæng i undervisningen Samarbejde på tværs af klasser Effektiv udnyttelse af lærernes kompetencer 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Traditionel fortælleform Indledning Uddybning Konklusion 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Nyhedstrekanten Konklusion Uddybning Faldende væsentlighed 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Teksten på nettet Konklusion Uddybning Ny konklusion Uddybning Ny konklusion 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Skriv til forskellige målgrupper Hvad skal alle vide? Link til læs mere 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Krav til form Pointen først Afsnit Mellemrubrikker Luft Afsnit kan stå alene 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Fang læserne ind Sæt en krog i læserne Overskriften Underrubrikken Indledningen Mellemrubrikker Billeder 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Fang læserne ind gennem Information - interessant, spændende, overraskende Har du hørt … Ny skoleleder på Bakkeskolen 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Fang læserne ind gennem Identifikation - nærhed og følelser Lige noget for mig Praktikanter glade for 5.b 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Fang læserne ind gennem Fascination - drømme Gid, det var mig Godt, det ikke er mig 7.b vinder matematikkonkurrence 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Gode overskrifter Én linje 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Gode overskrifter Konkrete Dækkende Æggende, vækkende og dækkende 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Gode overskrifter Aktive Bogstavrim Modsætninger Overraskelser Samspil med illustrationer 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Underrubrik Lokker læserne Postkort Fortæller i en og maksimalt tre sætninger hele historien Lokker læserne Postkort 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Eksempel Praktikanter glade for 5.b De arbejder godt sammen, er aktive i timerne og laver deres lektier. 5.b får lutter rosende ord fra deres praktikanter. 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Teaser Rubrik og underrubrik To til fire linjer Fortæller kort hele historien Lokker 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Indledninger Indledninger må ikke tage pusten fra læserne 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Indledninger Start ikke med lange sætninger Undgå komplicerede ord Undgå indskudte sætninger Start ikke med en lang forhistorie Start ikke med en opremsning 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Gode indledninger Går lige til sagen Lokker læserne ind i teksten Information, identifikation, fascination 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Gode indledninger Nyhed Konklusion Provokation Mening Eksempler 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Nyhed Arbejdsmiljøet på Bakkeskolen får gode karakterer. Det fremgår af en undersøgelse, som sikkerhedsgruppen netop har afsluttet. … 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Konklusion Arbejdsmiljøet på Bakkeskolen er godt. Det fremgår af en undersøgelse, som sikkerhedsgruppen netop har afsluttet. 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Provokation Kommunens bedste skole. Sådan betegner sikkerhedsgruppen Bakkeskolen, efter at den har lagt sidste hånd på en omfattende undersøgelse af arbejdsmiljøet på skolen. 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Mening Arbejdsmiljøet på Bakkeskolen har aldrig været bedre, end det er i dag. Det mener folkene bag en omfattende undersøgelse af både det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø på Bakkeskolen. 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Eksempler Glade elever, engagerede lærere og gode undervisningslokaler. Det er noget af det, der gør Bakkeskolen til en skole, hvor arbejdsmiljøet har det godt. Det fremgår af en ny undersøgelse … 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Det gode netsprog Let at læse Let at forstå Ser indbydende ud Fornøjelse 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Kravl ned ad abstraktionsstigen Undervisningssektoren Skoler, gymnasier, tekniske skoler Skolerne i Nyborg Bakkeskolen 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Brug læsernes ord - og ikke jeres egne Sociale kompetencer Rummelighed Logbog Fleksibel holddannelse 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Kom med eksempler En præst, en værtshusejer og en skønhedskirurg. Bestyrelsen var meget broget. 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Undgå papirsproget Det Dette Hvis Såfremt og samt …, hvori det viser sig …, hvilket fremgår af 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Sæt punktum En ny fire-årig skolepolitik under overskriften Fremtidens Skole formulerer en række mål og fokusområder, der danner en forpligtende ramme for skolernes arbejde i perioden 2005 til 2009. Kommunens nye skolepolitik hedder Fremtidens Skole. Den formulerer en række mål og fokusområder for skolernes arbejde fra 2005 til 2009. Alle skoler forpligter sig til at… 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Brug bogstavrim - og det gyldne tal tre Sang, sodavand og skoldhede pølser. Forældrerådets sommerudflugt var stor succes. Luder, pikslikker og fuck din mor. Bakkeskolen går nu til kamp mod børnenes hårde og sexualiserede sprog. 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Værdihistorier Fortællinger kan formidle værdier som: samarbejde engagement åbenhed videndeling … 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Værdihistorier Troels giver Nana ny kanin Nana var ked af det i går. En mår havde dræbt hendes kanin. Men nu er hun glad igen. Troels forærede nemlig lige med det samme Nana en af sine nyfødte kaninunger. Læs mere… 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Værdihistorier Fremelske bestemte værdier Vise det gode eksempel Sætte normer Flytte modtagernes holdninger Løse konflikter 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam

Værdihistorier Dejligt at møde til ren skole Det var rart at møde op mandag morgen til en skole, der var fuldstændig ryddet op efter skolefesten. 14.04.2005 Annette Fruergaard Grandt Skriv til SkoleIntra IntraTeam