Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rubrik. Rubrik Rubrik Artiklens overskrift hedder i avissprog rubrikken. Rubrikken fortæller, hvad artiklen handler om og giver læseren lyst til at.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rubrik. Rubrik Rubrik Artiklens overskrift hedder i avissprog rubrikken. Rubrikken fortæller, hvad artiklen handler om og giver læseren lyst til at."— Præsentationens transcript:

1

2 Rubrik

3 Rubrik Artiklens overskrift hedder i avissprog rubrikken. Rubrikken fortæller, hvad artiklen handler om og giver læseren lyst til at læse videre. Ofte kan du i rubrikken se artiklens vinkel.

4 Manchet

5 Manchet (underrubrik)
Under de fleste rubrikker, er der som ofte et slags resume af teksten. Manchetten viser artiklens vinkel og det vigtigste indhold.

6 Byline

7 Byline Byline fortæller hvem, der har skrevet artiklen.

8 Brødtekst

9 Brødtekst Selve artiklen bliver skrevet som brødtekst. Det er altså ”rugbrødet”, hvor alle de andre elementer er ”pålæg” og ”tilbehør”. Brødteksten er sat op i spalter med lige højre- og venstremargin. Spalterne gør at teksten er nem at overskue og hurtig at komme igennem.

10 Mellemrubrikker

11 Mellemrubrikker Brødteksten er inddelt i afsnit med hver sin korte overskrift – mellemrubrikker. Mellemrubrikkerne gør det nemmere at overskue tekstens indhold og springe til det mest interessante sted i teksten.

12 Billede i U-blokombrydning

13 Billede Billedet skal helst sige noget om artiklen. Billedet er ofte forsynet med en forklarende billedtekst.

14 Faktaboks

15 Faktaboks Faktabokse informerer i punktform om fx statistiske oplysninger om emnet for artiklen.

16


Download ppt "Rubrik. Rubrik Rubrik Artiklens overskrift hedder i avissprog rubrikken. Rubrikken fortæller, hvad artiklen handler om og giver læseren lyst til at."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google