Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
KiMs – Maj KiMs SMAGSTEST - franske kartofler - Maj 2012.
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
CBS’ Uddannelser Kvalitetsseminar 7. marts Formål med kvalitetsseminaret •Kvalitetsudvikling af uddannelser –Inspiration til fortsat udvikling.
® - we shape your ideas Middelhavskrukker Forår 2009.
Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Information om Nøglehullet 2011
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Fælles kompetenceudviklingsdag 25. september 2012, CABI
TOP GESCHMACK En ny dimension med fokus på nydelse af druer og stenfrugt.
Poul Erik Lærke Institut for Jordbrugsproduktion og miljø, Foulum
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Måling af effekt af undervisningsforløb med ’Hvad er økologi?’
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Hornbæk Skole Invitation til forældremøde og indskrivning til
Velkommen til Fokus Fjerkræ arbejdsgruppemøde
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Det vil ITB - præsentation af Grøn it-plan v/ Henrik Egede, IT-Branchen og Keld Jersild Olsen, Hewlett-Packard ApS Mandag den 28. april 2008.
Marianne Mollerup KBH Madhus
Blå Sommer 2009 Besøg i Ravnsholt Division 21. oktober 2008.
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
12. Virksomhedens miljøforhold – virksomhedens miljøbelastning
Natur- og landbrugskommissionens workshop den 9. oktober 2012
Årsaftale projekt Tidslinie © due & partners
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
Ny skole. Møde d. 14. januar. 1 Ny skole – hvor er vi? Møde d. 14. januar 2013 Kl
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Velkommen Lærersamarbejde i Aarhus august 2012 Aarhus Tech, Viby J.
Billedkommunikation i elektroniske journaler Introduktion til projektet Projektets mål er at teste og udvikle billedbaseret kommunikation som et tværfagligt.
Introduktion til Access (Access, del 1)
Årshjul 2012 Børnehuset Hørgården Her er det naturen der er i fokus.
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Velkommen Skolestruktur Aktiviteter gennem året Visionsarbejdet
Udbud på Biler foråret 2013 Orienteringsmøde den 7. maj 2012
UMV Borbjerg Skole 07/08 Det psykiske arbejdsmiljø.
Velkommen til Fokus Pålæg arbejdsgruppemøde
S TUDIERETNINGSPROJEKTET ÅSG H VAD ER ET STUDIERETNINGSPROJEKT ? En skriftlig opgave i typisk to fag Du skal tage udgangspunkt i et studieretningsfag.
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Standardregulativer Dialogmøde 18. september 2007 velkommen til Miljøstyrelsen.
Velkommen til møde om frivillighed i Favrskov 26. september 2013.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
Borgerinddragelse: Baggrund 9. maj Behov for borgerinddragelse? Tilfredshed med ”den måde demokratiet fungerer på” 5% er medlemmer af partier.
Camp IB sept sept VELKOMMEN TIL CAMP IB37.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
Side 1 Trivselsmåling - December 2010 Dansk Kabel TV.
DIRA - Dansk Robotnetværk Danish Industrial Robot Association Fakta: DIRA – Dansk robot Netværk (Danish Industrial Robot Association) 138 medlemmer Leverandører.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 1 Arbejdsform og indhold Seminar 1 - Præsentation af principperne.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
At deltage i projektarbejde
Fundamentale datastrukturer
Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde. Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
1 Fundamentale datastrukturer. 2 Definitioner: abstrakt datatype, datastruktur Elementære datastrukturer og abstrakte datatyper : arrays, stakke, køer,
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
Det brede kvalitetsbegreb
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Gastronomi & videnskab
Silkeabe Mike og Mananda.
Velkommen til: Seminar for medarbejdere der gennemfører Realkompetencevurderinger (RKV) Torsdag den 6. november 2014.
Professionelle opskrifter og Svindberegning: 2 skoleperiode
Præsentationens transcript:

Velkommen til Fokus Grønt arbejdsgruppemøde

Agenda. Velkomst og kort præsentation af arbejdsgruppens medlemmer. Endelig fastlæggelse / bekræftelse af mødedatoer, mødesteder og kontaktoplysninger. Arbejdsgruppemøderne, indhold, målsætninger og arbejdsform. Hvilke produkter skal der udarbejdes kravspecifikationer på? Hvad viser det modtagne udbudsmateriale? Drøftelse og 1ste udvælgelse af produkter. Indledende overvejelser om, hvilke informationer en specifikation kunne indeholde Fastlæggelse af opgaver frem til møde 2. Afslutning.

Mødedage og steder. Dato Sted 5. November 2007 CH Interfrugt, Slagelse 7. Januar 2008 25. Februar 2008 21. April 2008 2. Juni 2008 18. August 2008 Gruppe 1 9:00-12:00 Gruppe 4 13:00-16:00

Kontaktoplysninger. Tjek venligst den udleverede liste over arbejdsgruppemedlemmer og kontaktoplysninger. Påfør ændringer og returner listen til os.

Kommunikation. Vi vil bruge hjemmesiden så meget som muligt og sende jer en mail med besked om, at der er nye referater, oplæg eller lign. til jer. www.foodsam.dk under Nye Fokus projekter på vej, og klik så ind på Grønt.

Nye Fokus projekter på vej - Grønt

Fokus Grønt

Fokus Grønt infoside

Arbejdsgruppemøderne. Meget faglig dialog om kravspecifikationer, fakta om frugt, grønt og kartofler. Fremtidens behov og produkter. Tværfagligt samarbejde og forståelse. Viden - og erfaringsudveksling. Styrke det faglige netværk. God faglig og social dialog.

Målsætning. Senest september 2008 have udarbejdet: Specifikationer på 200 produkter. Fakta om frugt, grønt og kartofler. Opsamlet viden om kommende behov for produkter. Vi har 6 møder á 3 timer samt forberedelse hertil.

Arbejdsform. Vi vil forsøge at styre / lede processen. I bidrager i den faglige dialog og via forberedelse til møderne. Få jeres bagland med. Vi vil udsende oplæg og referater til jer og forventer at I har været det igennem inden møderne. Vi ønsker en konstruktiv og ærlig dialog i gensidig respekt for hinanden.

Hvilke produkter? De indkomne udbudsmaterialer viser følgende:

Frugt frisk Varebetegnelse Antal kg. Pr. år Bananer(Cos) 202.309 Æbler, spise 173.494 Pærer Willams(Fra) 114.895 Appelsiner store(Syd) 66.343 Citroner(Tyr) 42.243 Clementiner (små og almindelige) 19.885 Melon, vand 13.882 Druer (grønne, røde/blå og grønne u/sten) 13.642 Blommer sveske(Dan) 11.483 Nektariner Øko(Ita) 10.116 Ananas Sweet(Cos) 7.230 Kiwi ml st ks(New ) 4.340 Jordbær 1/4(Spa) 3.772 Ferskner(Ita) 3.247 Abrikoser Soft(Fra) 102 Kirsebær 33 Limefrugter 19 Mangofrug-ter 17 Ananas-kirsebær 12 Figner friske(Tyr) 11 Granat-æbler 9 Papaya(E.C) 8 Passions-frugter 6 Carambole 5 Brombær(Gua) 4 Kaki(Syd) Dadler bk frost(Isr) 1 Svesker Soft(Fra) Grape rød(Syd) Kumquats(Arg) Frugt frisk

Kartofler skrællede & vacuum Varebetegnelse Antal kg. Pr. år Kartofler færdigkogte 125.601 Middagskartofler, almindelige, saltfri 107.094 Middagskartofler, små 90.000 Kartofler Til mos, forkogte 80.703 Kartofler i Skiver, forkogte 67.801 Kartofler diner 4 x 3 kg. 47.058 Bagekartofler, forkogte 41.728 Middagskartofler, kogte m. salt ØKO 40.228 Kartofler køl/frys 4 x 3 kg. 28.950 Kartofler tern, kogte 24.358 Minutkartofl.,Skiver,Plast 4X3Kg 23.050 Børstede kartofler, små 20.764 Kartofler små forkogte 6.906 Kartofler tern,stegte 6.000 Middags, rå skrællede 4.854 Kartofler med skræld 4 x 3 kg. 3.879 Menukartofler Kogte 3.852 Både, rå skrællede 2.736 Kartofler Tern, rå skrællede 402 Nye raspede kartofler 315 Hasselbach, rå skrællede 126 Petitkartofler, rå skrællede 120 Kartofler i Skiver, rå skrællede 72 Råskræl Kart Skiver 5kg(Dan) Jysk 50 Kartofler skrællede & vacuum

EU’s Handelsnormer omfatter Mindstekrav til kvalitet Klassifisering af produkter ("Klasse I", "Klasse II", og evt. "Klasse Ekstra") Bestemmelser om størrelsessortering Bestemmelser om tolerancer (der må f.eks. i "Klasse I" maksimalt være 5 % af produkterne, der ikke opfylder kvalitetskravene til klasse 1" Bestemmelser vedrørende præsentation Bestemmelser vedrørende mærkning

Frisk Frugt Eksempler på, hvilke informationer en kravspecifikation kan indeholde - Æbler (EU’s handelsnormer for æbler) (EU’s mindstekrav) Produktnavn/Sort Klasse (mål, vægt og tolerancer) Modningskrav Opbevaring frem til kunden Emballage Holdbarhed (modning) Dansk i sæsonen??? Kvalitetsafvigelser ved modtagekontrol

Eksempler på kvalitetsafvigelser Tolerancegrænser defineres Æbler af afvigende sort i kassen Æbler af afvigende klasse og størrelse Afvigende modningsgrad Stødpletter Råd Udtørring Manglende stilk, evt. beskadiget skræl

Eksempler på stof til Fakta om Frisk Frugt Tabel over æblesorter, der sælges i DK Sæsonoversigt Anbefalet anvendelse Typiske karakteristika ex størrelse, farve, smag, sprødhed, saftighed, aroma Lagring af æbler Følsomhed for temp., fugt og ethylen (respiration) Holdbarhedstid og anbefalet opbevaring Link til Fødevarestyrelsen: Handelsnormer for frugt og grønt – mindstekrav Konventionel og økologisk produktion af æbler Dokumenterede kvalitetsforskelle Bæredygtighed ? ..og meget mere.

Kartofler skrællede & vakuum Eksempler på, hvilke informationer en kravspecifikation kan indeholde Produktnavn Sort Kvalitetsklasse, tolerancer Mål og vægt, tolerancer Udskæringsspecifikation, tolerancer Evt. kogningsgrad Opbevaringskrav og holdbarhed Bakteriologiske krav

Eksempler på kvalitetsafvigelser Tolerancegrænser defineres Pletter Kartofler, der er gået i stykker Afvigende konsistens eks. bløde kartofler kartofler, der er kogt for lidt og for meget Væde i posen For salt smag

Eksempler på stof til Fakta om Kartofler (Spisekartofler indgår ikke i EU’s handelsnormer, men er nationalt fastsatte kvalitetsnormer) Tabel over kartoffelsorter, der sælges i DK Sæsonoversigt Anbefalet anvendelse Typiske karakteristika spisekvalitet ex størrelse, form, farve, smag, konsistens Forarbejdede kartofler fra Jord til bord Opbevaring af kartofler og holdbarhed Kartoflens ”livscyklus” kulhydrat/stivelsesforhold Og meget mere…

Eksempler på stof til Fakta om Kartofler I Fokus skal vi finde frem til enslydende betegnelser for kartoffel produkter på baggrund af nøjagtig definition af begreberne: Brunekartofler Pillekartofler Skrællekartofler Bagekartofler Almindelige kartofler Små kartofler Middagskartofler Dinérkartofler minutkartofler Menukartofler Petitkartofler

Fotooptagelser For både hele og skårne produkter er det en god idé at vedlægge en fast størrelsesenhed til sammenligning, ex. 10 cm målebånd

Fastlæggelse af opgaver frem til næste møde den 7. januar 2008.

Tak for i dag.