Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær - peki@di.dk.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Næstved Program for første netværksmøde Tirsdag den 16. september 2008 Kl – Kompagnihuset.
Advertisements

Fortolkning af AMO reformen
Medarbejderudviklingssamtalen
Workshop almene boligdage
Lederudvikling.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Samarbejde om forebyggelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
mangfoldighedens søgelys
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Finanskrise og beskæftigelse Professor Bent Greve 12. Maj 2009.
Mhtconsult Mangfoldighedsværktøj for Erhvervsskolerne Anbefalingsfasen.
Vi gennemførte en række interview ifm
EU Socialfondsprojektet
Om kun 3 dage kan du sige goddag til 3 højt kvalificerede kandidater 18 SER Recruitment Østerbrogade 125, 5. sal 2100 København Ø Tlf
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Visionen for ingeniøruddannelserne - erhvervslivets behov
Integration på arbejdsmarkedet 19. juni 2008
Digital jobklub Velkommen til Digital Jobklub 2. dag.
Formand Liselund Fontænen Indehaver Flexworkers Formand DI Sydsjælland
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Arbejdsglæde eller sygefravær
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Rummeligt arbejdsmarked i turistbranchen
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Viborg Program for første netværksmøde Onsdag den 20. august Kl VIBORGegnens Erhvervsråd.
Fællesskab for kommunen som en attraktiv arbejdsplads Direktør Helle Bro Social og Arbejdsmarked Holstebro Kommune Januar 2012.
Trivsel i et interkulturelt perspektiv
RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.
Internationalisering på det danske arbejdsmarked Konsulent Heidi Ås.
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
DI Hovedstaden Hans Skov Christensen 21.maj 08 Velkommen til DI Mød interesseorganisationen, arbejdsgiveren & samarbejdspartneren.
Billedkunst konference Lars Goldschmidt 21.apr. 10 Den kunstneriske tænknings betydning for erhvervslivet Lars Goldschmidt.
Mentor Coaching A/S MENTOR Coaching A/S er landets førende udbyder af mentorkurser og specialiseret i at uddanne mentorer til at varetage en helhedsorienteret.
Børns omsorgssituation og trivsel
Kodeks for offentlig topledelse
Styrk din kulturelle intelligens – integrationsindsatsen skal gerne være en del af løsningen og ikke problemskabende Næstved 29. oktober 2008 v. Elisabeth.
Etnisk konsulent Produktionsskolerne i Danmark Tværkulturelt seminar.
CoM – Matchningsværktøj Opdelt i mindre grupper Ansatte i daglig kontakt med nogle bestemte kollegaer Stabil markedssituation Samme produkter/ydelser.
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Det Sociale Kapitel
Nyt Netværk 9. november 2006inkubia aps Dansk Arbejdspladskultur.
Bestyrelsesdag Middelfart Generationsskifte i korpsene - fornyende organisation.
CLIFF DEANE Afdelingsleder Sanistål A/S 1. Totalleverandør til industri, service- og entreprenørbranchen Nettoomsætning 3,8 mia (2010) Ca varenumre.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Konference Internationalisering – velfærd og udvikling ”Internationaliserings perspektiv for rekruttering, efteruddannelse og.
Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen,
Kontekst: - Kolding Kommunes tilbud for elever med autisme.
Hvordan kan man læse dette regnestykke? -7 – 3
Etnisk Råd Grøndalsvængets Skole. Hvorfor lave et Etnisk Råd? I Københavns kommune har man lavet en udviklingsplan for hvordan byens skoler skal arbejde.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 31. marts 2011.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Sprog og International Virksomhedskommunikation engelsk, fransk, spansk og tysk Velkommen til brobygning 2010.
LEDERFORUM 18. januar december Fokuseringerne i 2009 har vi samlet i 5 punkter :  Service- og kvalitetspolitik anvendes  Effektivisering.
26. september 07Tendenser i arbejdsmiljøarbejdetside 1 Tendenser i arbejdsmiljøarbejdet Klaus T. Nielsen Center for Arbejdsmiljø & Arbejdsliv RUC.
Efterskolerne tilbage til samfundet Charlotte Rønhof 31.okt. 12 Efterskolerne tilbage til samfundet.
Karsten Seeberg, Jyske Bank Afdelingsdirektør – HR Hjemsted Jyske Bank –4.300 ansatte heraf de i Hjemstedet og datterselskaber IT medarbejdere udgør.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Integrations- og oplæringsstillinger Etablering af integrations- og oplæringsstillinger i Haderslev Kommune.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge? Thomas Q. Christensen 03.okt. 08 Hvad gør erhvervslivet for at tiltrække unge?
Hvad med i morgen – kan vi beholde den dominerende rolle?
Ansættelse af to mentorer
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Præsentationens transcript:

Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær - peki@di.dk

Organisation for erhvervslivet DI er en privat arbejdsgiver- og erhvervsorganisation, der repræsenterer 11.000 virksomheder DI arbejder for at skabe de bedst mulige vilkår for erhvervslivet. DI beskæftiger sig med emner som arbejdskraft, skat, klima og integration. DI forhandler de største kollektive overenskomster på det danske arbejdsmarked.

Mange virksomheder arbejder med mangfoldighed på arbejdspladsen

Virksomhederne er glade for deres nydanske medarbejdere Gode medarbejdere Stabile medarbejdere Loyale medarbejdere Nye og anderledes vinkler kan bidrage positivt til virksomheden Spændende at lære om andre kulturer

Både virksomheder og nydanskere har et ansvar for kulturmødet på arbejdspladsen

…Virksomhederne oplever dog nogle udfordringer og barrierer Utilstrækkelige danskkundskaber Problemer med at sige fra hvis der er noget, nydanskere ikke forstår Problemer med at forstå virksomhedens uskrevne regler og den danske arbejdspladskultur Anderledes arbejdsnormer Problemer med at de enkelte grupper snakker deres eget sprog indbyrdes Forskellige kulturer og kulturforståelse

Hvordan håndterer virksomhederne disse udfordringer? Mentorordninger Introduktionsprogrammer i virksomheden Danskundervisning – evt. ude på virksomhederne Mangfoldighedspolitikker Sætter ord på uskrevne regler Åbenhed om kultur og religion Etniske uger/aftener Mangfoldighedsprojekter

DI arbejder for… En stor og mangfoldig arbejdsstyrke At løse integrationsudfordringerne politisk på arbejdsmarkedet At et job besættes efter kvalifikationer At fortælle de gode historier om nydanskere på arbejdspladserne At rådgive virksomhederne om muligheder – og udfordringer ved en mangfoldig medarbejderskare

DI har igangsat konkrete initiativer Partnerskabsaftaler med Københavns Kommune Jobpakker Metalprojekt Lederkursus: Daglige ledelse i en mangfoldig virksomhed Nyt netværk: Netværk for virksomheder med nydanske medarbejdere Rådgivning om integration og mangfoldighed DI og CO-I i fælles mangfoldighedsprojekt

”Der er stadig problemer ”Der er stadig problemer. Vi er ikke færdige med konflikter, og vi løber da heller ikke tør for udfordringer i dagligdagen. Men det har rykket ved noget, at vi har kigget på problemerne og talt om dem og iværksat tiltag, der kan forbedre arbejdsklimaet for alle” HR Development Manager

Hvad kan nydanskere selv gøre? Brug din mentor! (fagligt og socialt) Deltag i sociale arrangementer Involvér dig på arbejdspladsen (tillidsrepræsentant osv.) Find dine styrker og fokusér på dem Bliv endnu bedre til dansk – især skriftligt dansk Brug dit netværk Opgradér dine kompetencer (efteruddannelse og lign.)

I sidste ende handler det om at ansætte den med de bedste kompetencer til det enkelte job Faglige Sproglige Personlige Kulturelle

Er vi i mål?