Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Advertisements

Matematik årsplan for 3.x
Progression i de større skriftlige opgaver:
Undervisning i ”Relation”
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Når lærere samarbejder med forældre
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
Undervisningsplanlægning
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Projektopgave klasse.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Tværfagligt undervisningsforløb
Praktikprojekt 2008 Historie
Kultur- og branchestudier Opgaveforberedende forløb S3 & LT
Evaluering af EMU Juni 2010 Undervisningsministeriet / Niras (
5. dec. 2006Lis Lundby1 Bundet prøvefag 9. klasse – altså obligatorisk: Prøven i matematik består af to selvstændige dele med selvstændige karakterer Matematiske.
Naja Marie Aidt Bavian.
SPROGFAG – DIDAKTIK OG METODE
Spansk Hvad skal eleverne lære? Faglige mål Eleverne skal kunne: – forstå et tydeligt talt spansk – tale et klart og nogenlunde flydende spansk,
Negative tal Sisse Bülow Brandt LH
Matematik. Matematik er et grundfag på 75 lektioner. Det er bestemt af de faglige udvalg indenfor de enkelte håndværksfag hvilke grundfag eleverne skal.
IT i undervisningen.
Stærke faglige forudsætninger Svage faglige forudsætninger JobafklaredeUafklarede.
CAS i matematikundervisningen Middelfart
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Eksamen.
Læring i bevægelse Motivation
Fagdidaktisk kursus i biologi
Skriftlighed i biologi
DUN-konferencen 2008, Hanne Nexø Jensen, IFS, 20. juni 2008 Dias 1 BA-projekt intro, 26. nov v/ HNJInstitut for StatskundskabInstitut for Statskundskab.
Almen studieforberedelse
Årsplan – en kort en lang
Før vi begynder: Rød tråd Affaldstema –Parallelt med erfaringer Hvad skal vores produkt være? Hvad forventer du at få ud af dette forløb? –Noget du særligt.
Vejen Kommune Det er besluttet, at alle skoler i Vejen Kommune arbejder med Vurdering for Læring. Alle skoler arbejder efter en fælles procesplan. Arbejdsgrupper.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Mundtlig matematik eksamen
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Modersmålsgruppen Klassematch A, B og C Tværgående temaer Almendidaktiske vurderinger.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Samarbejde og kommunikation på en arbejdsplads
SKABELON.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
Studietid på Sankt Annæ Jeppe Struve Larsen, pædagogisk leder Julie Debois, lektor (dansk, religion) Steffen Samsøe, lektor (matematik, fysik)
Tal i familien IT-projekt Brørup skole 2.B at eleverne får en bevidsthed om, at de via deres familie er en del af et fællesskab at de får kendskab.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
IT-Kravspecifikation Datatekniker H5 Introduktion.
FAGDIDAKTIK i teknologihistorie og idehistorie Workshop om problemorienteret arbejde i idehistorie.
Nabosprogsundervisning samt Lyrik og billeder Oplæg til: lørdag den 14. april uge (individuelle overvejelser vedr. nabosprogsundervisning)
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Lærere og team arbejder videre
Skriftlighed i nv Skriftlighed i nv Aalborghus Gymnasium.
SSO - Større skriftlig opgave
SSO - Større skriftlig opgave
Undervisning i kommunikation - på Pædagogisk assistent uddannelsen
Hvorfor dansk på GF1?.
Velkommen til fagligt samspil
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Prøven i Natur/teknologi
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Fag-evalueringer Efterskolen Østergård

Individuel beskrivelse af Sonja Sommers udvik. i Dansk og mat. 1. per

Individuel beskrivelse af Sonja Sommers udvik. i Dansk og mat. 1. per

Indholdsplan Undervisningens målsætning Værdigrundlag Indholdsplan Undervisningens målsætning Formålet med undervisningen i dansk og matematik er at fremme elevernes lyst til og bevidsthed om at anvende sproget (det talte, det skrevne, billed- og kropssproget) i samspillet med andre, således at de bliver i stand til at forstå og anvende det i sammenhænge, der vedrører dagligliv og samfundsforhold. Undervisningen skal lede hen mod, at eleverne kender tallenes opbygning, hovedregning, tællematerialer, lommeregner og skriftlige notater

Undervisningens indhold Indholdsplan Undervisningens indhold I samarbejde med den enkelte elev og holdet som helhed udarbejdes og tilrettelægges et undervisningsforløb med fokus på elevernes behov og ønsker. Der arbejdes med forholdet mellem udtryk og indhold, mellem tale og skrift, mellem tekst og billede samt andre udtryksformer med udgangspunkt i Dennis Jürgensens forfatterskab.

Indholdsplan Didaktiske overvejelser Der arbejdes med løsning af praktiske matematiske problemstillinger, administration af lommepenge, købmandskab via skolens Kiosk ved hjælp af de fire regningsarter. Der gøres brug af bærbar’ med CD-ord5 - Skolepakken. Opbygger makkerskaber/parlæsning mv.

Mål og forventninger Hvad vil du arbejde videre med i denne værkstedsperiode? Ikke haft boglig på Østergård før, men arbejdet meget med det boglige på sin tidligere skole. Jeg vil meget gerne skrive og læse. Men jeg skal have hjælp. Hvad forventer du at arbejde med i denne periode? Skrivning, stavning – generelt vil jeg gerne arbejde med dansk. Jeg syntes, at jeg er god, men det er også lidt svært…

Evalueringen midtvejs i forløbet Individuel værkstedsevaluering (samtale mellem elev og lærer) Evaluere (bagud) Nyt perspektiv på faget Afsæt til nye mål for faget (fremadrettet)

Elevens undervisnings- og arbejdsvaner

Elevens evne til at samarbejde og indgår i sociale relationer

Elevens forståelse af eget arbejde.

Elevens og lærerens forståelse af elevens indsats på værkstedet

Sonjas arbejdsønsker fortsat Fremadrettet – nye mål for perioden Dansk: Skriveøvelser Bedre håndskrivning Får udleveret: Tryllestaven 5-6, Navneord www.123abc.dk gennemgang af login og hvordan siden bruges, Sonja ønsker selv at printe novelle og spørgsmål ud fra siden samt afprøve kryds & tværs opgaverne. Som selvstændigt skriftligt emne, er Sonja i gang med at skrive en novelle om ”livet i gamle dage”.

Lærerens bemærkninger Sonja’s udfordring vil fortsat bestå i at opnå erkendelse af eget standpunkt. Dette bl.a. ved i samarbejdsmæssige sammenhænge at gøre brug af sine holdkammerater.

Spørgsmål???